Vergelijk 2.008.699 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 3GS

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 3GS: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(10 reviews )
De Apple iPhone 3GS is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Apple iPhone 3GS

De Apple iPhone 3GS is de opvolger van de Apple iPhone 3G. De telefoon is qua design vrijwel hetzelfde gebleven, maar van binnen is hij toch echt wel een stuk beter! De 3GS is ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger en heeft nu ook een betere OpenGL GPU aan boord. Dit maakt een soepel User Interface, goede 3D-games en velen andere specificaties mogelijk.
Ook heeft de batterijduur van de nieuwe iPhone een verbeterslag ondergaan: de accuduur is met ongeveer 23 procent gestegen, de spreektijd is van 10 naar 12 uur gegaan, de audio-afspeeltijd van 24 naar 30 uur en de video-afspeeltijd van 7 naar 10 uur.
Ook op software gebied zullen er tal van nieuwe programma's te vinden zijn op de iPhone 3GS. Lees hiervoor de uitgebreidere beschrijving.

Het uiterlijk

Het design van de Apple iPhone 3GS is nagenoeg hetzelfde als van zijn voorganger. Apple was tevreden met het uiterlijk van het toestel en daar kunnen wij in meekomen: de iPhone 3GS oogt zéér stijlvol en minimalistisch. De chrome randen en knoppen maken het design helemaal af.

Sneller

De nieuwe iPhone heeft een naamsverandering ondergaan, er is namelijk een 'S' toegevoegd. Deze 'S' staat voor snelheid of speed en niet zonder reden. Volgens Apple is de iPhone 3GS ongeveer twee keer zo snel als zijn voorganger en bij sommige apps zelfs drie keer zo snel! Zo gaat bijvoorbeeld het openen van een Office-bestand zo'n 3.6 keer sneller.

De hardware van de nieuwe iPhone 3GS is niet zo zeer vervangen maar is vooral geoptimaliseerd voor nog snellere resultaten. Zo heeft Apple de OpenGL technologie geoptimaliseerd wat heeft geleid tot nieuwe grafische software genaamd 'OpenCL.' Dit is terug te zien in betere 3D-games, een soepelere User Interface en meer.

Betere GPS-ondersteuning

De iPhone 3GS beschikt over een digitaal kompas dat voor diverse applicaties te gebruiken is, waaronder Google Maps. De Map dus altijd meedraaien wanneer je van richting verandert, zodat de oriëntatie van de kaart altijd noordelijk is.

Bovendien wordt de nieuwe iPhone 3GS geleverd met iPhone OS 3.0 met - jawel- ondersteuning voor TomTom navigatie!

Gratis navigatie

Behalve deze ondersteuning is er ook de mogelijkheid tot het downloaden van een gratis navigatie-app. Producent van navigatiesystemen Navigon biedt deze aan, waardoor de iPhone nu ook gebruikt kan worden om de weg te kunnen vinden. Het gaat hier wel om een beperkte variant. Zo zijn de 2D-kaarten alleen voor Nederland te zien. Wil je een uitgebreider pakket, met bijvoorbeeld dekking van meer landen, dan zal we wel betaald moeten worden. Maar voor wie slechts in Nederland de weg kwijt is, is het ideaal!

Andere nieuwe features

Natuurlijk beschikt de iPhone 3GS net als de iPhone 3G over talloze applicaties. Gelukkig zijn er standaard ook een aantal nieuwe features aanwezig:

  • Een voice command modus, bekend van Mac OS. Zodra je de home-toets langdurig ingedrukt houdt, activeer je de 'voice command modus' en kun je door middel van spraak je telefoon instructies geven. Denk hierbij aan commando's als: 'speel wat meer van Marco Borsato', 'bel Klaasje' en natuurlijk meer.
  • Een soort omgekeerde voice command modus: hierbij wijs je tekst aan die de iPhone vervolgens voorleest. Dit is natuurlijk erg handig voor slechtzienden.
  • Het versturen van voice memo's
  • Het versturen van MMS-berichtjes.
  • Een 'spotlight' search functie. Deze search functie doorzoekt je hele telefoon: zodra je dus een woord intypt, zoekt hij naar dit woord in alle mails, contacten, applicaties, iTunes et cetera.
  • Tethering-support. Hierdoor kan de iPhone 3GS ook als modem voor je laptop of PC gebruikt worden. Het is alleen nog even de vraag hoe de providers hierop zullen inspringen.
  • Dankzij de komst van iPhone 3.0. is het nu ook mogelijk om te knippen, te plakken en te kopiëren.
  • Een vergrootglas-functie

Verbeterde camera functies

Ook de dingen die je met de 3 megapixel camera kunt doen, zijn toegenomen. Zo kun je nu video's opnemen, bewerken en delen in VGA kwaliteit. Uploaden naar Youtube of syncen met je PC of Mac gaat eenvoudig met een druk op de knop.

Langere batterijduur

Met zo'n krachtige telefoon wil je natuurlijk optimaal kunnen genieten van alle programma's, muziek en video's. Gelukkig heeft de batterijduur van de iPhone 3GS een flinke verbeterslag ondergaan. De accuduur is met ongeveer 23 procent gestegen, de spreektijd is van 10 naar 12 uur verhoogd, audio afspelen is van 24 naar 30 uur gegaan en video afspelen van 7 naar 10 uur. Je hoeft je dus nooit meer in te houden en kunt rustig een muziekje opzetten of een filmpje kijken!

Veiliger

Een zéér belangrijke update in de software van de iPhone 3GS heeft te maken met de veiligheid van de telefoon. De nieuwe iPhone ondersteunt namelijk hardware encryptie van je persoonlijke data. Dit betekent dat de data in niet-leesbare tekst wordt opgeslagen en dus moeilijk te achterhalen is zonder wachtwoord.

Mocht je je iPhone 3GS ooit kwijtraken, dan hoef je je voortaan geen zorgen te maken. Er zijn in zo'n geval twee mogelijkheden:

  1. Een 'Remote Wipe' optie. Hiermee worden alle persoonlijke gegevens (zoals contactgegevens, iTunes downloads etc.) via een internetbrowser gebackupt en vervolgens van de telefoon zelf gewist.
  2. Een 'alarm' optie. Hierbij kun je wanneer je de telefoon kwijtraakt een alarm signaal laten afspelen, zelfs in Silent modus. Dit kan vanaf elke plek ter wereld zondat dat je ook maar een beetje in de buurt van de iPhone hoeft te zijn.

Bekijk hier een korte promotie video van de iPhone 3GS

Apple iPhone 3GS reviews

Onze bezoekers geven de Apple iPhone 3GS een gemiddelde beoordeling van 8,5.
Bekijk Apple iPhone 3GS reviews of schrijf zelf een review.

(augustus 2015)

Pluspunten:

werkt goed ook met smsen
egt handig, doet altijd wat je wil
goede kwalteit

Minpunten:

scherm barst snel als je hem een x laat vallen zonder hoesje
prijs
batterij met een korte dag leeg als je er veel mee doet
(november 2012)

Pluspunten:

Iphone 3gs werkt snel. Het aanraakscherm is erg goed, en werkt altijd. De applicaties werken goed.
Internetten werkt perfect. Het toetsenbord werkt gewoon perfect.

Geeft altijd aan wanneer er een update is voor zowel apps, als software/firmware systeem.

Smsen werkt ook goed.

Minpunten:

De camera is niet van super kwaliteit. Foto's zijn soms niet altijd duidelijk bij schemer/donker. Dan is een flitser echt nodig. Bij daglicht is het nog wel te doen.

De batterijduur is niet erg lang. Heb hooguit 2 dagen, en daarna moet ik hem aan de lader zetten.

De indeling van Iphone is dat je geen apparte plek hebt om verschillende bestanden neer te zetten bijvoorbeeld "mijn documenten". Bijna elke telefoon heeft dit juist wel.
Je kan alleen bestanden er van afhalen maar er niet op zetten... Snap niet waarom Apple dit zo heeft gemaakt : /

Los kost hij nog steeds veel, maar dan heb je ook wat :)

Kortom: Een heel goed toestel :D

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 3GS

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden