Vergelijk 2.551.629 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 3G 8GB

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 3G 8GB: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Apple iPhone 3G 8GB is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Apple iPhone 3G 8GB

De Apple iPhone 3G 8GB is ongetwijfeld een van de meest besproken GSM's van dit moment. Het is een combinatie van een mobiele telefoon, een iPod en een internet-toestel. De strakke vormgeving is elegant en straalt stijl uit. Door het touchscreen is de telefoon opvallend gemakkelijk te bedienen. Met een afmeting van bijna 9 cm heeft de iPhone 3G momenteel een van de grootste schermen op de markt. Hierop kun je natuurlijk ook je favoriete programma's bekijken. Het mobieltje komt verder met een 2 megapixel camera en een geheugen van 8 GB. Het HSDPA-netwerk zorgt ervoor dat je met je iPhone snel het internet op kunt. Tevens is er de mogelijkheid om Word, Excel en Powerpoint bestanden te lezen. Ook verkrijgbaar: de Apple iPhone 3G 16GB.

Eerste impressie

De iPhone 3G komt met de nodige accessoires, waaronder een iPod-connector, een headset met microfoon, een schoonmaakdoekje en een sim eject tool om je sim-kaart uit de telefoon te halen. Het toestel voelt vrij compact aan en ligt lekker in de hand. Het design blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar met de minimal opzet van de iPhone vinden wij het een zeer mooie telefoon. Ook de knoppen met een chroomkleur ogen erg chique.

De kwaliteit van de camera is niet erg hoog te noemen. Er treedt hier en daar wat verzadiging op en foto's zien er korrelig uit. De kleuren leven niet echt en opnames zijn aan de donkere kant. Het cameramenu werkt simpel en goed. Je kunt een paar dingen instellen maar vergeleken met het eerste model is er niets nieuws onder de zon. Je kunt dus nog steeds geen filmpjes schieten of foto's via mms versturen.

Het scherm en menu

De iPhone 3G blinkt uit met het 3,5" touch screen. Niet alleen de grootte is een pluspunt, maar ook de helderheid. Het scherm is bovendien multi-touch, wat inhoudt dat je meerdere toetsen tegelijk in kunt drukken. Een andere handige feature is auto-rotate, wat er voor zorgt dat het scherm kantelt wanneer de telefoon gekanteld wordt.

Het menu is erg simpel wat de overzichtelijkheid ten goede komt. Alle programma's zijn weergegeven met grote icoontjes. De onderste vier, telefoon, mail, safari-browser en iPod kunnen niet aangepast worden. De overige icoontjes zijn volledig costumizable. Je kunt bijvoorbeeld ook icoontjes van 3rd-party applicaties maken. Mocht je bureaublad volraken, dan kun je met een veeg over het beeldscherm naar een volgende pagina gaan.

Connectiviteit

De iPhone 3G beschikt over 3G-internet, WiFi en Bluetooth. Zodra er geen WiFi-verbinding tot stand gebracht kan worden, schakelt het toestel automatisch over op het 3G-netwerk. Dit werkt allemaal prima. Waar we echter minder over te spreken waren, is bluetooth. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om bestanden te verzenden via bluetooth, simpelweg omdat Apple dat niet wil hebben. Natuurlijk kun je wel met een USB-kabel bestanden op de telefoon zetten, maar het blijft toch een gemis.

Camera

Aan de camera heeft Apple duidelijk niet teveel aandacht besteed. Hij heeft een resolutie van 2 megapixels, waar je natuurlijk geen geweldige foto's mee maakt. Ook de instellingen zijn gering. Zo is er geen nachtmodus, wat vrij logisch is omdat het toestel geen flitser heeft. Tel daar nog de onmogelijkheid om te filmen bij en je kunt spreken van een vrij matige camera.

iPod-functies

De iPhone kan in principe gezien worden als een iPod waar een telefoon in zit, hoewel de iPod-functies gereduceerd zijn tot een applicatie. Voor het uploaden van muziek van je PC naar de iPhone ben je wel gebonden aan iTunes. Plug and Play is er dus niet bij. De software op de iPhone zelf is prima. Zo is er een functie genaamt 'Genius', die automatisch afspeellijsten maakt in de stijl van een bepaald nummer. De iPod-applicatie kan bediend worden via het touch screen, maar ook via de bijgeleverde headset. Erg handig wanneer je bijvoorbeeld op de fiets zit.

Natuurlijk hebben we ook nog een filmpje voor je.

Apple iPhone 3G 8GB reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Apple iPhone 3G 8GB review.

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 3G 8GB

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden