Vergelijk 2.421.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 12 Pro

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 12 Pro: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Apple iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Pro is de opvolger van de iPhone 11 Pro. Ten opzichte van zijn voorganger zijn er de nodige dingen verbeterd. Zo krijg je een nieuwer, groter scherm van 6.1 inch, een geheel nieuw ontwerp en een geheel nieuwe chipset. De standaardvariant van het toestel heeft nu 128GB, de versie met 64GB is eindelijk geschrapt. De camera's op de iPhone 12 Pro zijn ook gekieteld en leveren nog betere foto's af, vooral wanneer er weinig licht is. Daar waren de iPhones sowieso al sterk in, maar bij de iPhone 12 Pro zet Apple dus nog een tandje bij.

De iPhone 12 Pro komt standaard met iOS 14, het eigen besturingssysteem van Apple. Dat blinkt uit in snelheid, veiligheid en gebruiksgemak. Dat gebruiksgemak komt ook terug in andere onderdelen van het toestel, want het is voorzien van geavanceerde gezichtsherkenning, ondersteunt snelladen en draadloos opladen én is volledig stof- en waterdicht dankzij de aanwezige IP68-rating. Ook heeft het toestel als eerste generatie iPhones volledige ondersteuning voor 5G.

Belangrijkste specificaties iPhone 12 Pro

  • 6.1 inch Super Retina XDR OLED-scherm
  • Driedubbele 12-megapixel camera achterop, 12 megapixel selfiecamera met Face ID
  • Draait op iOS 14 met vlotte updates
  • Ondersteuning voor 4G én 5G, dual-sim met eSim
  • Werkt met draadloos (snel)laden
  • Voorzien van speciale LiDAR-sensor voor accurate augmented-reality

Pluspunten van de iPhone 12 Pro

De iPhone 12 Pro is het beste dat Apple in de aanbieding heeft. Dat merk je aan alles op de telefoon. Het toestel is voorzien van een stalen behuizing, waar het voor de iPhone 12 en 12 Mini nog aluminium gebruikt. Aan de achterkant zitten maar liefst drie camera's, die de beste foto's eruit persen onder elke omstandigheid. Achterop zit ook een LiDAR-sensor, die helpt AR-toepassingen nog realistischer in de ruimte te projecteren. Aan de voorkant zit een 6.1 inch OLED-scherm en de selfiecamera, die met FaceID op een veilige manier je gezicht kan herkennen. Je krijgt dus echt het beste van het beste.

Nog even over de camera's, want daarvan zitten er maar liefst drie stuks van op de achterkant van de iPhone 12 Pro. Er is een reguliere camera, die nóg beter is geworden in het maken van foto's bij weinig licht. De tweede camera is een groothoek, waarmee je makkelijk grotere gezelschappen en landschappen op de foto kan zetten. De derde camera is een telelens, met een flinke zoom. Alledrie de camera's zijn voorzien van 12 megapixel, maar de sensoren en diafragma's verschillen onderling wel. De reguliere camera vangt het meeste licht op, en dankzij de LiDAR-sensor kan je daarmee nu ook portretfoto's in het donker maken.

Minpunten van de iPhone 12 Pro

Je krijgt heel veel telefoon bij de iPhone 12 Pro, maar daar betaal je ook het nodige voor. De iPhone 12 Pro is niet goedkoop. Voor hetzelfde geld kan je ook een heel capabele Android-telefoon kopen van Samsung, LG of Sony en nog geld overhouden. Je krijgt dan natuurlijk niet de geïntegreerde oplossing van iPhone en iOS, met frequente updates die een aantal jaar blijven aanhouden. Je zal zelf de afweging moeten maken of je dat het geld dat je betaalt voor een iPhone waard vindt.

Apple iPhone 12 Pro reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Apple iPhone 12 Pro review.

Tip: Vergelijk Apple iPhone 12 Pro prijzen met abonnement vanaf € 56,50

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 12 Pro

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden