Vergelijk 2.684.708 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 12 Mini

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 12 Mini: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Apple iPhone 12 Mini

De iPhone 12 Mini is een kleinere variant van de iPhone 12. Het toestel is, afgezien van een kleinere accu en compacter beeldscherm, identiek. Op de iPhone 12 Mini zit een 5.4 inch Super Retina XDR-display. Dat is een OLED-scherm met een resolutie van 2340 bij 1080 pixels. Net als zijn grote broer is het toestel stof- en waterdicht. De batterij is net iets minder groot en biedt dus net wat mindere prestaties dan die in de iPhone 12.

Opvallend zijn de twee camera's aan de achterkant, beiden voorzien van een 12 megapixel sensor. Deze state-of-the-art camera's zijn in staat heel behoorlijke foto's en video's te schieten, iets waar iPhones bekend om zijn. De nieuwe generatie brengt ook de nodige vernieuwingen met zich mee. Zo is de iPhone 12 Mini voorzien van een magnetische achterkant en biedt het ondersteuning voor een breed scala aan 5G-netwerken. De iPhone 12 Mini komt in drie varianten: 64GB, 128GB en 256GB.

Belangrijkste iPhone 12 Mini specificaties

  • 5.4 inch Super Retina XDR-display
  • Dubbele 12-megapixel camera
  • Draait de nieuwste versie van iOS
  • FaceID-ontgrendeling ingebouwd
  • Vijf verschillende kleuropties: zwart, wit, rood, groen en blauw

Pluspunten van de iPhone 12 Mini

Het grootste pluspunt van de iPhone 12 Mini is natuurlijk de software. Met iOS heb je een enorm krachtig en tegelijkertijd toegankelijk besturingssysteem in handen. In Apple's App Store is een plethora aan apps te vinden. Het is bovendien erg veilig want Apple brengt met grote regelmaat updates uit, die bovendien tot lang na de release blijven komen. Vijf jaar lang updates is bij Apple eerder regel dan uitzondering.

De camera's in de iPhone 12 Mini zijn een ander groot pluspunt. Apple maakt al jaren uitstekende smartphone-camera's en de 12 Mini is daarop geen uitzondering. Het heeft dezelfde opstelling en sensoren als de reguliere iPhone 12 en dat is absoluut geen straf. Verwacht niet alleen goede prestaties bij goed licht, maar ook uitstekende prestaties als dat licht wat minder wordt. Video's zijn dankzij de ingebouwde lensstabilisatie soepel. De lensoppervlakken zijn bovendien gemaakt van saffier, dus krassen zullen er niet snel opzitten. Zo blijven je foto's ook als je wat onvoorzichtiger bent met je toestel, na lange tijd ook nog scherp.

Minpunten van de iPhone 12 Mini

De iPhone 12 Mini is absoluut geen slecht toestel, maar de prijs is dan ook niet bepaald laag. Dat, gecombineerd met het feit dat je bij de goedkoopste variant van de Mini nog steeds maar 64GB aan opslagruimte krijgt, vinden wij een beetje jammer. Het zou wat ons betreft beter zijn wanneer die 'goedkope' variant, net als bij de Pro-serie, standaard wordt voorzien van 128GB. Nu betekent dat nog een meerprijs van zo'n honderd euro.

Apple iPhone 12 Mini reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Apple iPhone 12 Mini review.

Tip: Vergelijk Apple iPhone 12 Mini prijzen met abonnement vanaf € 38,00

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 12 Mini

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden