Vergelijk 2.416.125 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Apple iPhone 12

Ontdek hier alles over de Apple iPhone 12: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Apple iPhone 12

De iPhone 12 is de opvolger van de iPhone 11. Net als zijn voorganger is de iPhone 12 voorzien van een 6.1 inch scherm, het verschil is dat er ditmaal een OLED-scherm inzit. Apple noemt het Super Retina XDR, wat vooral duidelijk moet maken dat het hier om een nieuw (en beter) scherm gaat. Het OLED-scherm heeft een aantal voordelen, zoals een enorm scherp contrast en een gunstig energieverbruik ten opzichte van het oude LCD-scherm.

De iPhone 12 komt in vijf frisse kleuren: Wit, zwart, blauw, groen en rood. Net als voorgaande jaren zijn er drie opslagvarianten beschikbaar, om de keuzestress nog wat verder aan te zwengelen. De iPhone 12 komt standaard met iOS 14 en is net als de andere iPhone 12-modellen voorzien van de nieuwe A14 Bionic-chip. Die moet tot wel 50 procent sneller zijn dan zijn vooganger, die overigens ook al niet langzaam was. Als klap op de vuurpijl is het toestel geheel stof- en waterdicht dankzij de IP68-rating.

Belangrijkste specificaties iPhone 12

  • 6.1 inch Super Retina XDR OLED-scherm
  • Dubbele 12-megapixel camera achterop, 12-MP selfiecamera met Face ID
  • IP68-certificering dus stof- en waterdicht
  • Ondersteuning voor snelladen en draadloos laden
  • Draait op iOS 14 met frequente updates
  • Werkt met 4G én 5G

Pluspunten van de iPhone 12

Het grootste pluspunt van de iPhone 12 is natuurlijk iOS 14. Apple heeft een uitstekend besturingssysteem in elkaar gezet in de loop der jaren met eindeloos veel mogelijkheden en apps, zonder in te boeten aan gebruikersvriendelijkheid. Het is niet zo open als Android, maar daar krijg je een hoop voor terug. Zo krijg je vrijwel zeker een jaar of vijf updates, wat betekent dat je telefoon veilig en bij de tijd blijft voor een flinke periode. Dat is precies wat je wil van een gebruiksvoorwerp als een smartphone, die je dagelijks gebruikt. Dankzij de software van Apple zijn die jaren ook nog eens absoluut geen straf.

De dubbele camera's achterop de iPhone 12 zijn een ander groot pluspunt. Apple weet hoe het een fatsoenlijke camera in een smartphone moet zetten en dat betaalt zich uit bij de iPhone 12. Beide camera's zijn voorzien van 12 megapixel maar toch zit er het nodige verschil tussen de twee. Waar de ene camera een relatief regulier exemplaar is, met de nodige snufjes, krijg je met de tweede camera een supergroothoek. Door deze lensopstelling krijg je een beetje een visoog-effect; alles wat zich schuin voor de camera bevindt komt ook op de foto. Verder zijn beide camera's erg geschikt om foto's te maken in het donker of andere beperkte lichtomstandigheden.

Minpunten van de iPhone 12

Je krijgt heel veel telefoon, maar de veelgehoorde klacht over Apple's toestellen gaat ook hier enigszins op: het is niet goedkoop. Voor de meest basale variant met 64GB aan opslagruimte betaal je iets meer dan 900 euro. Dat is geen kattepis. Voor dat geld kan je ook een heel indrukwekkende Android-telefoon kopen én geld overhouden. Daar staat tegenover dat je relatief lang met een iPhone kan doen en dat de restwaarde hoog blijft.

Apple iPhone 12 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Apple iPhone 12 review.

Tip: Vergelijk Apple iPhone 12 prijzen met abonnement vanaf € 41,00

Telefoons vergelijkbaar met de Apple iPhone 12

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden