Vergelijk 2.421.450 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste Android-telefoons

Alle mobiele telefoons

Informatie over Android-telefoons

In dit overzicht kun je in één oogopslag alle populaire Android-smartphones terugvinden. Met Android kun je goede smartphones voor ieder budget vinden.

Wat is Android?

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het is het populairste besturingssysteem van het moment en biedt veel openheid. Mede door die populariteit zijn er meer dan een miljoen apps voor Android te downloaden via Google Play. De openheid van Android heeft zijn voordelen: veel producenten profiteren ervan door bijvoorbeeld een eigen softwarelaagje over het systeem te leggen. Daarbij kun je denken aan HTC Sense of Samsung Touchwiz. Deze zogeheten 'user interfaces' zijn bedoeld om Android nog gebruiksvriendelijker te maken.

Voordelen van Android

Maar er zijn meer voordelen van Android dan alleen de grote populaireit en de openheid. Zo blinkt Google's mobiele OS uit in gebruiksvriendelijkheid, omdat Android erg intuïtief en stijlvol is opgezet. En omdat Android wordt ontwikkeld door Google ben je ook verzekerd van integratie van allerlei Google-diensten. Met een Android-smartphone heb je altijd en overal toegang tot je mail en documenten via Gmail en Google Drive. Daarnaast is Android aantrekkelijk voor fabrikanten, omdat de hardware-eisen ervan erg laag zijn. Android werkt eigenlijk uitstekend op bijna alle smartphones!

Personalisatie

Smartphones met Android zijn gemakkelijk te personaliseren. Zo kun je je homescreens grotendeels naar je eigen voorkeuren aanpassen met widgets, snelkoppelingen, mappen en (bewegende) achtergronden. Ook het aanbod aan programma's kun je zelf uitbreiden met apps van Google Play. In deze app store staan meer dan een miljoen applicaties klaar om (gratis of tegen betaling) gedownload te worden.

Nieuw in Android 8.0 Oreo

Android 8.0 Oreo is de nieuwste Android-versie en is voorzien van kleine en minder kleine nieuwe features. Een belangrijke nieuwe toevoeging zijn de Notification Channels en Notification Dots. Dankzij notificatiekanalen heb je zelf in de hand van welke nieuwe nieuwsberichten je wel en geen meldingen ontvangt. Stel voor dat je alleen geïnteresseerd bent in technologie-gerelateerd nieuws en niet in sportnieuws. Dat kun je aangeven dat je alleen meldingen ontvangt als er technieuws is. Sportnieuws wordt dan achterwege gelaten door Android. Notification Dots zijn badges die op een app-icoontje verschijnen. Daaraan kun je precies aflezen hoeveel ongelezen e-mails of berichten je nog hebt zonder dat je eerst de app hoeft te openen.

Google heeft ook nieuwe opties toegevoegd voor geselecteerde tekst. Als je bijvoorbeeld een telefoonnummer of adres selecteert, kun je dit nummer direct bellen met de dialer-app of het adres invoeren in je navigatie. Bij een e-mailadres kun je direct een boodschap typen.

Met picture-in-picture modus kijk je naar een video terwijl je bijvoorbeeld aan het surfen bent op internet. De video neemt niet langer heel het scherm in beslag, maar verschijnt als een klein venster rechts onder in beeld. Zo kun je dus twee dingen tegelijkertijd doen. 

Verder is de samenwerking met Chromebooks verbeterd. Android 8.0 Oreo kan voortaan met meerdere schermen tegelijkertijd overweg. Daarnaast heeft Google toetsenbordnavigatie geïntroduceerd. Android is namelijk voor apparaten met touchscreen ontworpen. Op Chromebooks leverde dat soms problemen op. Voortaan kun je de pijltjestoetsen en Tab-knop gebruiken om door Android-apps te navigeren.

Tot slot heeft Google haar best gedaan om het besturingssysteem nog sneller en soepeler te laten draaien en de accuduur te verbeteren. Zo is er een limiet opgelegd aan het aantal apps dat op de achtergrond kan draaien, is de opstarttijd van het besturingssysteem verbeterd en is de batterijduur verlengd. 

Lees verder / Inklappen
Samsung Galaxy Z Fold2 Samsung Galaxy Z Fold2 Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 7,00 p/m
Los toestel: € 1.329,00
Samsung Galaxy Z Flip 5G Samsung Galaxy Z Flip 5G Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 42,00 p/m
Los toestel: € 979,00
Samsung Galaxy Note 20 Ultra Samsung Galaxy Note 20 Ultra Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 54,00 p/m
Los toestel: € 976,00
Oppo Find X2 Pro Oppo Find X2 Pro Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 46,00 p/m
Los toestel: € 961,00
Sony Xperia 1 Sony Xperia 1 Prijzen los toestel Los toestel: € 949,00
Samsung Galaxy S20 Ultra Samsung Galaxy S20 Ultra Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 49,50 p/m
Los toestel: € 920,00
Asus Zenfone AR Asus Zenfone AR Prijzen los toestel Los toestel: € 899,00
Sony Xperia 1 II Sony Xperia 1 II Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 38,00 p/m
Los toestel: € 892,00
Samsung Galaxy Z Flip Samsung Galaxy Z Flip Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 42,00 p/m
Los toestel: € 885,00
Oppo Find X Oppo Find X Prijzen los toestel Los toestel: € 859,00
Motorola Razr Motorola Razr Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 42,50 p/m
Los toestel: € 779,00
OnePlus 7 Pro OnePlus 7 Pro Prijzen los toestel Los toestel: € 779,00
Sony Xperia 5 II Sony Xperia 5 II Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 31,00 p/m
Los toestel: € 764,00
Samsung Galaxy Note 10 Plus Samsung Galaxy Note 10 Plus Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 38,00 p/m
Los toestel: € 749,00
Google Pixel 5 Google Pixel 5 Vergelijk prijzen Abo vanaf: € 36,00 p/m
Los toestel: € 728,00

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden