Vergelijk 3.151.605 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Beste Android-telefoons

Alle mobiele telefoons

Informatie over Android-telefoons

In dit overzicht kun je in één oogopslag alle populaire Android-smartphones terugvinden. Met Android kun je goede smartphones voor ieder budget vinden.

Wat is Android?

Android is het mobiele besturingssysteem van Google. Het is het populairste besturingssysteem van het moment en biedt veel openheid. Mede door die populariteit zijn er meer dan een miljoen apps voor Android te downloaden via Google Play. De openheid van Android heeft zijn voordelen: veel producenten profiteren ervan door bijvoorbeeld een eigen softwarelaagje over het systeem te leggen. Daarbij kun je denken aan HTC Sense of Samsung Touchwiz. Deze zogeheten 'user interfaces' zijn bedoeld om Android nog gebruiksvriendelijker te maken.

Voordelen van Android

Maar er zijn meer voordelen van Android dan alleen de grote populaireit en de openheid. Zo blinkt Google's mobiele OS uit in gebruiksvriendelijkheid, omdat Android erg intuïtief en stijlvol is opgezet. En omdat Android wordt ontwikkeld door Google ben je ook verzekerd van integratie van allerlei Google-diensten. Met een Android-smartphone heb je altijd en overal toegang tot je mail en documenten via Gmail en Google Drive. Daarnaast is Android aantrekkelijk voor fabrikanten, omdat de hardware-eisen ervan erg laag zijn. Android werkt eigenlijk uitstekend op bijna alle smartphones!

Personalisatie

Smartphones met Android zijn gemakkelijk te personaliseren. Zo kun je je homescreens grotendeels naar je eigen voorkeuren aanpassen met widgets, snelkoppelingen, mappen en (bewegende) achtergronden. Ook het aanbod aan programma's kun je zelf uitbreiden met apps van Google Play. In deze app store staan meer dan een miljoen applicaties klaar om (gratis of tegen betaling) gedownload te worden.

Nieuw in Android 6.0 Marshmallow

Android 6.0 Marshmallow is de nieuwste versie van Android, en is voorzien van kleine en minder kleine nieuwe features. De grootste nieuwe toevoeging zijn 'app permissies'. Daarmee heb je meer inspraak in de gegevens die je apps allemaal kunnen inzien. Bij het downloaden van een app kreeg je voorheen een waslijst van dingen die de app kon inzien: van je contacten tot je locatie tot de mogelijkheid om op te nemen met je microfoon.

In Android 6.0 krijg je eenmalig een melding in beeld zodra een app voor het eerst een bepaald aspect van je je gevens gebruikt, en kun je kiezen of dat wel of niet mag. Wil je bijvoorbeeld niet dat WhatsApp je camera mag gebruiken om foto's te maken? Dan schakel je het in Android 6.0 gewoon uit! Via de Instellingen kun je bovendien op ieder moment nog deze App Permissions aanpassen.

Daarnaast heeft Google de accuduur op standby fors verbeterd. Veel Android-smartphone gebruiken behoorlijk wat stroom terwijl je ligt te slapen. Met Google's nieuwe 'Doze'-technologie wordt dat fors teruggebracht. Zo is je smartphone 's ochtends even vol als de nacht ervoor! 

Lees verder / Inklappen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden