Vergelijk 2.410.150 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel U5

Ontdek hier alles over de Alcatel U5: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel U5

De Alcatel U5 is een eenvoudige smartphone met een bijbehorend prijskaartje. Op de voorzijde van het toestel zit een 2 megapixel camera, welke wordt ondersteund door een LED-flitser. Achterop zit een 5 megapixel camera. Het scherm heeft een tamelijk compact formaat van 5 inch. De resolutie is niet al te indrukwekkend, maar prima voor deze prijsklasse.

Het toestel is niet duur en heeft tegelijkertijd voldoende in zijn mars om de gebruiker gangbare applicaties zoals WhatsApp en Facebook te gebruiken. Met een 2050 mAh batterij onder de motorkap gaat het toestel ruim een dag mee en het 8 GB opslaggeheugen leent zich aan het opslaan van foto's, video's, muziek of andere bestanden. Er is ook een nog iets snellere variant, de Alcatel A3.

Belangrijkste Alcatel U5 specificaties

  • 5 inch beeldscherm met resolutie van 480 bij 854 pixels
  • 5-megapixelcamera achterop, 2-megapixelcamera voorop met LED-flitser
  • MediaTek MT6737M-chipset, bijgestaan door 1 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslaggeheugen
  • 2050 mAh batterij

Pluspunten Alcatel U5

De Alcatel U5 is bijzonder betaalbaar maar biedt je nog steeds alle functionaliteit van een volwaardige smartphone. Het toestel biedt een leuke kijk in de wereld van smartphonefotografie en heeft naast de 2-megapixelcamera op de voorkant ook een LED-flitser zitten. Zo maak je ook selfies in het donker en alle gemaakte foto's en video's bewaar je eenvoudig op het opslaggeheugen van 8 GB.

Met fatsoenlijke hardware onder de motorkap is de Alcatel U5 in staat om alle gangbare applicaties te draaien. Deze worden duidelijk zichtbaar op het grote 5 inch scherm en met het werkgeheugen van 1 GB kun je ook schakelen tussen verschillende applicaties. Het toestel beschikt over alle mogelijkheden om te verbinden; wifi, 4G, bluetooth en GPS ontbreken dan ook niet aan deze betaalbare budgettopper.

Minpunten Alcatel U5

De Alcatel U5 is vriendelijk geprijsd en dat garandeert natuurlijk niet de snelste hardware onder de motorkap. De specificaties van de U5 zijn dan ook een stuk eenvoudiger dan die van smartphones uit het middensegment. Toch kan de Alcatel A5 uitstekend uit de voeten met moderne, lichtere applicaties en maakt het leuke foto's met beide camera's. Bovendien ben je met de 2050 mAh batterij wel verzekerd van een goede batterijduur.

Alcatel U5 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel U5 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel U5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden