Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel Shine Lite

Ontdek hier alles over de Alcatel Shine Lite: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel Shine Lite

De Alcatel Shine Lite is een middenklasse-toestel van Alcatel dat buiten de bestaande Pop-, Pixi- en Idol-series valt. De Shine Lite beschikt over een prachtig design, met prima specificaties en twee goede camera's. Er is ook een vingerafdrukscanner op het toestel aanwezig en de software is een amper aangepaste versie van Android 6.0 Marshmallow.

De Alcatel Shine Lite valt vooral op door zijn bijzonder scherpe prijs. Alcatel staat daar natuurlijk om bekend, maar levert meestal ook telefoons die enigszins bij dat lage prijspeil passen. De Shine Lite heeft door zijn luxueuze behuizing van glas en metaal, een veel duurdere uitstraling. De vingerafdrukscanner draagt daar ook aan bij, want die zie je niet vaak in deze prijsklasse. Dat hij ook nog geheel zelf te programmeren is, is een fijn pluspunt.

Belangrijkste Alcatel Shine Lite specificaties

  • 5 inch IPS-LCD scherm met 720p HD-scherm
  • 13 megapixel camera achterop, 5 megapixel frontcamera met flitser
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met minimale Android-skin van Alcatel
  • 1.3 GHz quad-core processor met 2 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslagruimte, uit te breiden met microSD
  • Vingerafdrukscanner is volledig programmeerbaar

Pluspunten van de Alcatel Shine Lite

Het grootste pluspunt van de Shine Lite is natuurlijk het design. Dat is bijzonder hoogwaardig voor deze prijscategorie. Het valt vooral op door de strakke rand rondom en de effen voor- en achterkant. De navigatieknoppen zitten in de onderkant verwerkt en zijn aanraakgevoelig. De Shine Lite is in twee kleuren te krijgen: Satin Gold en Pure White.

Ander pluspunt van de Shine Lite is de camera, en dan met name die aan de voorkant. Die heeft namelijk met 5 megapixel geen bijzonder hoge resolutie, maar heeft wél een belangrijk ander voordeel: er zit een flitser naast. Daarmee worden al je selfies in donkere omstandigheden toch nog lekker licht. De camera aan de achterkant heeft uiteraard ook een flitser, en met 13 megapixel een iets betere resolutie.

Ook willen we nog kort de vingerafdrukscanner aanstippen. De Shine Lite is namelijk aan de achterkant voorzien van zo'n scanner. Dat zien we niet vaak bij toestellen in deze prijscategorie. De scanner vormt een prettige toevoeging, maar de meeste meerwaarde komt van Alcatel zelf. Je kan namelijk per vinger bepalen welke actie je wil uitvoeren na het ontgrendelen. Wil je bijvoorbeeld WhatsApp openen, dan kan je dat aan een specifieke vinger koppelen.

Minpunten van de Alcatel Shine lite

Het is een beetje jammer dat Alcatel er bij de Shine Lite niet voor heeft gekozen het toestel uit te rusten met Android 7.0 Nougat. Die versie van Android is nu al enige tijd uit en het was een groot pluspunt voor deze smartphone geweest. Niet dat Android 6.0 Marshmallow een slechte versie van Android is, verre van. Je hebt nog steeds de beschikking over meer dan 2 miljoen apps. Je mist alleen wel de laatste features van 7.0 Nougat.

Alcatel Shine Lite reviews

Onze bezoekers geven de Alcatel Shine Lite een gemiddelde beoordeling van 8,8.
Bekijk Alcatel Shine Lite reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (februari 2017) door
De Alcatel Shine Lite is een zeer betaalbare smartphone, die vooral opvalt door zijn prachtige behuizing. Heeft deze prijsvechter nog meer te bieden naast een prachtig jasje? Dat nemen we op de proef. Alcatel Shine Lite review
(april 2017)

Pluspunten:

Prima toestel, vooral door zijn prijs. Kost niks en je krijg er een fijn toestelletje voor terug. Als je m mooi wil houden, beveel ik wel een hoesje aan. Ding is nogal krasgevoelig.

Minpunten:

Ja die krasgevoeligheid dus. Ding was eerst een spiegel maar nu eerder een tekening van een gefrustreerde peuter.
(december 2016)

Pluspunten:

Voor 200 euro heb je een toestel die qua design veel duurder aanvoelt. De vingerafdrukscanner werkt snel en is ook nog in te stellen om bepaalde apps op te starten. De camera's maken prima foto's en de batterij gaat makkelijk een dag mee. Ruimte genoeg dankzij de SD kaart die erin kan. Oh ja je krijgt er ook nog een hoesje bij. G

Minpunten:

Voor deze prijs vind ik eigenlijk niet dat dit toestel echte minpunten heeft. Als ik iets zou moeten kiezen dan zou ik de headset die erbij zit kiezen. Zeer slechte kwaliteit

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel Shine Lite

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden