Vergelijk 2.956.040 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel Pixi 4 (6)

Ontdek hier alles over de Alcatel Pixi 4 (6): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel Pixi 4 (6)

De Alcatel Pixi 4 (6) is een toestel dat zich vooral kenmerkt door zijn enorme scherm. Dat is namelijk maar liefst 6 inch groot en heeft een 720p HD-resolutie. De Pixi 4 (6) is verder een middenklasse-toestel, dat is voorzien van prima specificaties en dual-sim capaciteiten. De camera heeft 8 megapixel, en op de voorkant zit een 5 megapixel selfiecamera. Het toestel draait op Android 5.1 Lollipop, met daarbovenop een skin van Alcatel zelf.

De Pixi 4 is ook met andere schermformaten te krijgen, te weten 3,5 inch en 4 inch. De kleinere Pixi's hebben overigens minder goede specificaties dan de Pixi 4 (6). De Pixi 4 is de opvolger van Alcatels goedkope Pixi 3-lijn. In die zin is de Pixi 4 (6) de spiritueel opvolger van de Pixi 3 (4.5), maar dan met een stuk groter scherm. Dat maakt van de Pixi 4 een echte phablet, die je eigenlijk vooral wil gebruiken om mee te WhatsAppen, internetten en emailen. Bellen gaat met zo'n groot scherm dan weer niet zo handig.

Belangrijkste Alcatel Pixi 4 (6) specificaties

  • 6 inch IPS-LCD scherm met 720 bij 1280 pixels
  • Loopt op Android 5.1 Lollipop met Alcatel's eigen skin
  • 8 megapixelcamera met ledflitser, 5 megapixel frontcamera
  • 1,1 GHz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart

Pluspunten van de Alcatel Pixi 4 (6)

Het grootste voordeel van de Alcatel Pixi 4 (6) is natuurlijk zijn enorme IPS-scherm. Op zo'n groot scherm is het spelen van games en het lezen van lange teksten een waar genot, want de besturingsknoppen van een spel zijn zo makkelijk te bedienen en er past veel tekst op het scherm. Dankzij het gebruikte IPS-paneel is de kleurreproductie natuurgetrouw en gebalanceerd, wat voor een prettige kijkervaring zorgt. 

Onder de motorkap loopt Android 5.1 Lollipop, een stabiele versie van Android. Dankzij Android krijg je toegang tot de Google Play Store, waar je al je favoriete apps zoals WhatsApp, Facebook en Snapchat terug kunt vinden. Naast deze populaire apps zijn er nog duizenden anderen terug te vinden, met daarbij nog eens duizenden verschillende games om uit te proberen. Keuze genoeg dus!

Minpunten van de Alcatel Pixi 4 (6)

Een scherm van 6 inch is fijn om naar te kijken, maar deze grootte is niet voor iedereen weggelegd. Voor sommige gebruikers met kleinere handen is een scherm van dit formaat gewoon te groot om handzaam te zijn. Mensen die hun telefoon graag in hun broekzak stoppen kunnen ook moeite hebben met het formaat van de Pixi 4 (6). Gelukkig geldt dit niet voor iedereen en kan dit nadeel voor sommigen juist een voordeel zijn, bijvoorbeeld mensen met grote handen of diepe broekzakken.

Alcatel Pixi 4 (6) reviews

Onze bezoekers geven de Alcatel Pixi 4 (6) een gemiddelde beoordeling van 7.
Bekijk Alcatel Pixi 4 (6) reviews of schrijf zelf een review.

(december 2017)

Pluspunten:

Veel voor weinig

Minpunten:

SD-KAART wordt niet meteen gepakt. Belangrijk is dat je, bij instellingen/opslag en usb de interne opslag (originele, vaste opslag/harde schijf) bij 'standaardopslag' zet en niet de SD-kaart. Ik had eerst de SD als standaard maar nieuwe apps installeren lukte toen niet. Na wijzigen , door gegevens te migreren (weet niet meer in welke richting) lukte het om de SD-kaart te gebruiken als extra op opslag. Stapklaas@gmail.com
(januari 2017)

Pluspunten:

groot scherm, aangenaam om mee te werken.

Minpunten:

het is geen 6.0 maar 5.1 lollipop dat er op staat! Niet up te graden naar 6.0!
de interne opslag zit snel vol en het toestel wordt traag. Verplaatsen apps naar sd kaart gaat in veel gevallen niet.
het toestel heeft géén 4G , maar 3G!

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel Pixi 4 (6)

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden