Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel Pixi 4 (5)

Ontdek hier alles over de Alcatel Pixi 4 (5): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel Pixi 4 (5)

De Alcatel Pixi 4 (5) is een middenklasser uit de Pixi 4-reeks die vooral opvalt door dual-sim ondersteuning en de scherpe prijs. De hardware in de Pixi 4 is niet fantastisch, maar klaart de klus wel. Met een quad-core processor aan boord en 8 GB aan opslaggeheugen is er genoeg om blij mee te zijn. Het scherm is 5 inch groot. De ondersteuning voor 4G is aanwezig en dankzij dual-sim kan je ook nog twee sim-kaarten tegelijkertijd gebruiken.

In de Pixi 4-serie zitten verder de Pixi 4 (6) met een 6 inch scherm. Verder is de hardware vrij identiek. Daarnaast is er ook nog de Pixi 4 (4), die logischerwijs een 4 inch groot scherm heeft. Verder zijn de specificaties van dit toestel ook grotendeels hetzelfde, al heeft dit toestel geen beschikking over dual-sim. Nog een slagje kleiner is de Pixi 4 (3.5) met een 3,5 inch scherm en dezelfde specificaties als de Pixi 4 (4).

Belangrijkste Alcatel Pixi 4 (5) specificaties

  • 5 inch scherm met 480 bij 854 pixels
  • 8 megapixel camera achterop, 5 megapixel camera voorop, beiden met led-flitser
  • Loopt op Android 6.0 Marshmallow met kleine optische aanpassingen van Alcatel
  • 1 GHz quad-core processor met 1 GB werkgeheugen
  • 8 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD van maximaal 32 GB
  • Dual-sim, ondersteunt twee sim-kaarten tegelijkertijd

Pluspunten van de Alcatel Pixi 4 (5)

Het grootste pluspunt van de Pixi 4 is eigenlijk het besturingssysteem, Android 6.0 Marshmallow. De telefoon is daarmee voorzien van een sloot aan extra mogelijkheden, die via de Google Play Store kunnen worden toegevoegd in de vorm van apps. Daarnaast heeft Marshmallow een aantal handige functies aan boord die de veiligheid vergroten, zoals uitgebreide app-permissies, en een verbeterde batterijduur door Android Doze.

Een ander pluspunt van de Pixi 4 is de aanwezigheid van dual-sim. Twee sim-kaarten gebruiken kan niet alleen heel handig zijn op vakantie, het is bijvoorbeeld ook handig als je een privé-nummer hebt en een zakelijk nummer, en je die graag gescheiden wil houden maar niet met twee telefoons wil rondlopen. Met de Pixi 4 ben je altijd op beide nummers bereikbaar. Reuze handig!

Minpunten van de Alcatel Pixi 4 (5)

Het 5 inch scherm is dan wel van redelijk formaat, het is een beetje jammer dat de resolutie slechts 480 bij 854 pixels is. Het was wellicht fijner geweest als men had gekozen voor een resolutie van 800 bij 1280, ook een gangbare resolutie bij dit schermformaat. Dan was alles op de Pixi 4 wat scherper geweest. Met 480 bij 854 is het niet echt onscherp, maar het is duidelijk dat Alcatel hiervoor heeft gekozen simpelweg omdat het goedkoop moest.

Alcatel Pixi 4 (5) reviews

Onze bezoekers geven de Alcatel Pixi 4 (5) een gemiddelde beoordeling van 5.
Bekijk Alcatel Pixi 4 (5) reviews of schrijf zelf een review.

(oktober 2018)

Pluspunten:

de prijs is erg leuk en in het begin werkt de telefoon nog snel en goed. Het beeldscherm breekt ook niet als je hem een paar x zonder screenprotector laat vallen , maar na een paar keer moet je wel oppassen (ik ben ervaren als we het hebben over de barsten haha)

Minpunten:

de camerakwaliteit is zeer slecht, ook gaat de telefoon naar mate je hem langer hebt heel erg traag worden ik weet dat elke telefoon dat heeft maar deze wel extreem.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel Pixi 4 (5)

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden