Vergelijk 2.958.904 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel One Touch 918 Dual Sim

Ontdek hier alles over de Alcatel One Touch 918 Dual Sim (OT-918D): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
(21 reviews )
Deze telefoon is niet langer te koop. Er zijn nog wel Alcatel One Touch 918 Dual Sim accessoires.

Informatie over de Alcatel One Touch 918 Dual Sim

De Alcatel One Touch 918 Dual Sim is een van de weinige toestellen die Android combineert met de mogelijkheid twee SIM-kaarten te huisvesten. Deze Alcatel beschikt over Standby-Dual-SIM. Dat wil zeggen dat er slechts een van de twee SIM-kaarten tegelijkertijd actief kan zijn. Dual-SIM-toestellen hebben als groot voordeel dat je geen twee toestellen hoeft mee te slepen als je op twee nummers bereikbaar wilt zijn. Veel van deze Dual-SIM-toestellen beschikken echter over verouderde Symbian-versies of zelfgemaakte (en vaak simpele) besturingssystemen. De One Touch 918 Dual SIM draait echter Android 2.3 Gingerbread, met alle mogelijkheden die daarbij horen. De telefoon beschikt verder over een behoorlijke camera van 3 megapixels. Ook op het gebied van connectiviteit kom je met de Alcatel One Touch 918 niets tekort. UMTS, WiFi, Bluetooth en ondersteuning voor alle mogelijke GSM-frequenties. Waarlijk een mobiel voor een wereldreiziger. De standby-tijd van 600 uur draagt daar ook aan bij.

Belangrijkste specificaties van de One Touch 918 Dual Sim:

  • Dual-SIM
  • Android Gingerbread
  • Quad-band; alle GSM-frequenties ondersteund
  • Stanby-tijd van 600 uur

Voor wie is de One Touch 918 Dual SIM:

Iedereen die nu nog twee telefoons mee moet slepen elke dag, zou de One Touch 918D in overweging moeten nemen. Met Android Gingerbread lever je ook geen functionaliteit in, zoals bij eerdere dual-SIM-toestellen nogal eens het geval was. De Alcatel ondersteunt Bluetooth 3 waardoor het verbinden met headsets en carkits een stuk betrouwbaarder wordt. Met ondersteuning voor alle GSM-frequenties kan de zakelijke gebruiker ook nog eens op reis naar het buitenland. Ter plekke een lokale SIM-kaart inpluggen is ook geen enkel probleem, terwijl je gemakkelijk kan switchen naar je vertrouwde nummer. Zoals al eerder gezegd: Waarlijk een telefoon voor een wereldreiziger. Of de forens met behoefte aan een lange stand-by-tijd en de multifunctionaliteit van Dual-SIM en Android natuurlijk. 

Alcatel One Touch 918 Dual Sim reviews

Onze bezoekers geven de Alcatel One Touch 918 Dual Sim een gemiddelde beoordeling van 6,2.
Bekijk Alcatel One Touch 918 Dual Sim reviews of schrijf zelf een review.

GSMinfo.nl review (mei 2012) door Pieter Hengst
De Alcatel One Touch 918 Dual Sim, ook wel kortweg OT-918D genoemd, is een zeldzaam toestel. Niet zeldzaam in de zin dat er weinig van zijn gemaakt, maar zeldzaam in de zin dat er weinig telefoons zijn die dezelfde functies bieden voor dezelfde prijs. Alcatel One Touch 918 Dual Sim review
(oktober 2014)

Pluspunten:

Ik vind het een zeer fijne telefoon! In gebruik is hij zeer vriendelijk en de kleinere toetsen zijn een kwestie van wennen.
Als je Zedge geïnstalleerd hebt dan heb je heel veel keuze uit ringtone's die je kan instellen. En dan kan je wel voor persoon s, ringtone z kiezen.
Ondanks het vele vallen is hij niet snel kapot. Mijn scherm is wel helaas kapot omdat hij plat op het scherm viel

Minpunten:

Het geheugen, je kan er vrij weinig mee. De whats app neemt veel ruimte is, maar in de plaats van whats app kan je ook telegram installeren. Neemt veel minder geheugen in.
(mei 2014)

Pluspunten:

Goede telefoon om mee te bellen en smsen. Dualsimfunctie werkt perfect. Fijn toestel, niet te groot.

Minpunten:

Zeer beperkt geheugen, er kunnen nauwelijks apps op. Whatsapp bijvoorbeeld is in z'n eentje al te groot, het downloaden gaat wel, maar door de update raakt hij al vol en dan loopt hij vast, dus dan moet je Whatsapp er weer afgooien.
Van Facebook is om dezelfde reden alleen de fabrieksversie te gebruiken. Dit soort apps kunnen ook niet naar het externe geheugenkaartje verplaatst worden, wat de internetmogelijkheden van deze telefoon ernstig beperkt.
Daarnaast is het scherm wat kwetsbaar (krassen, barsten)

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel One Touch 918 Dual Sim

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden