Vergelijk 2.623.179 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel A7

Ontdek hier alles over de Alcatel A7: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Het is niet bekend wanneer de Alcatel A7 naar Nederland komt. Mail mij als deze telefoon te koop is.
Hou mij op de hoogte

Informatie over de Alcatel A7

Het merk Alcatel staat al jaren te boek als een merk met een goede prijs-kwaliteitverhouding en dat is bij de Alcatel A7 niet anders. De van oorsprong Franse fabrikant levert hiermee een toestel dat van alle gemakken is voorzien die van een moderne smartphone worden verwacht. Zo is het toestel uitgerust met een scherpe camera en een vingerafdrukscanner. Daarmee is het toestel extra goed beveiligd. Bovendien is het toestel zwart met een gouden afwerking, dat ziet er bijzonder strak uit.

Belangrijkste specificaties van de Alcatel A7

  • 5,5-inch FHD-scherm met een resolutie van 1080 bij 1920 pixels
  • 16 megapixel camera op de achterkant, 8 megapixel selfiecamera
  • 1.5GHz processor, bijgestaan door 3GB werkgeheugen
  • 32GB opslaggeheugen, uitbereidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Draait op Android 7.0 Nougat

Pluspunten van de Alcatel A7

De Alcatel A7 beschikt, et als de meeste Alcatel-toestellen, over een zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Je krijgt een prima telefoon voor de prijs die je ervoor betaalt. Het toeste beschikt over een meer dan prima camerasensor, een vingerafdrukscanner met een gouden randje en een 8-megapixelselfiecamera mét flitser. Het toestel is kortom volledig uitgerust met alle voorzieningen die je van een smartphone mag verwachten. Dan is dat zachtje prijsje zeker een pluspunt.

Dat het toestel draait op Android 7.0 is ook een kwaliteit die je niet moet onderschatten. Recente software betekent zowel snelheid als veiligheid. De laatste tweaks zitten erin en ook de beveiligingsupdates zijn recent. Dat is natuurlijk alleen maar fijn als je de A7 hebt. Daar komt nog bij dat Alcatel niet de neiging heeft zijn toestellen te voorzien van zware, vertragende software. De aanpassingen van Alcatel zijn minimaal en vooral cosmetisch van aard. Dat is wel zo fijn als de hardware niet de meest indrukwekkende is.

Minpunten van de Alcatel A7

Daar komen we gelijk op een belangrijk minpunt van de A7. Helaas is het niet de meest vlotte smartphone. De 1.5Ghz processor heeft wat moeite met zware taken en heel fanatiek gamen zit er dan ook niet in. De A7 is geen toestel voor zogeheten powerusers die altijd vol gas van hun smartphone eisen. De A7 kan wel alle populaire apps aan zoals Facebook en WhatsApp. Daarbij wordt de processor ook nog bijgestaan door 3GB aan werkgeheugen, dat neemt wat van de last weg van de processor. Bepaald geen snelheidsmonster dus, maar wel voldoende voor alledaagse taakjes.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel A7

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden