Vergelijk 2.359.205 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel A3

Ontdek hier alles over de Alcatel A3: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel A3

De Alcatel A3 is een instap-alleskunner met alle technologie aan boord die een moderne smartphonegebruiker nodig heeft. Met een HD-scherm worden foto's en video's scherp weergegeven en de vingerafdrukscanner geeft enkel toegang aan de rechtmatige eigenaar van het toestel. Met de 13-megapixelcamera op de achterzijde kunnen mooie foto's worden gemaakt en de Alcatel krijgt 16 GB opslaggeheugen mee uit de fabriek om alle foto's, video's en andere bestanden op te slaan.

Verder is de Alcatel A3 voorzien van een 5-megapixel selfiecamera met LED-flitser, welke zich perfect leent aan videobellen. De 2460 mAh batterij heeft genoeg energie in de kan om het toestel lang te gebruiken; de MediaTek MT6737-chipset en het HD-scherm zijn namelijk zuinig. 1,5 GB werkgeheugen geeft de gebruiker de mogelijkheid om alle gangbare applicaties zoals WhatsApp en Facebook te draaien met deze smartphone.

Belangrijkste Alcatel A3 specificaties

  • MediaTek MT6737-chipset, bijgestaan door 1,5 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslaggeheugen
  • 13-megapixelcamera achterop, 5-megapixelcamera met LED-flitser voorop
  • 5 inch HD-scherm
  • NFC-chip en vingerafdrukscanner

Pluspunten Alcatel A3

De instap-alleskunner van Alcatel is klaar voor dagelijks gebruik. Je kunt met deze smartphone zorgeloos bellen, internetten of selfies maken. Deze selfies kunnen ook gemaakt worden onder omstandigheden met minder licht. De 13-megapixelcamera op de achterzijde schiet goede foto's en alle gemaakte beelden kunnen naast muziek en andere bestanden worden opgeslagen op het opslaggeheugen, wat 16 GB groot is.

De Alcatel A3 heeft fatsoenlijke hardware onder de motorkap liggen. Met de MediaTek MT6737-chipset en 1,5 GB werkgeheugen kun je met deze smartphone alle recente applicaties zoals WhatsApp en Facebook draaien. Het 5 inch HD-scherm leent zich goed aan het browsen, typen van berichten of het kijken van HD-films. De smartphone beschikt over een NFC-chip en geeft enkel toegang tot de bestanden en apps op de smartphone met behulp van de vingerafdrukscanner.

Minpunten Alcatel A3

De Alcatel A3 is volledig maar blijft eenvoudig. De smartphone is dan ook geen krachtpatser en zeker niet in staat om zware applicaties of games te draaien. Toch krijg je met de Alcatel A3 bijzonder veel voor je geld en heeft het toestel een bijzondere prijs-kwaliteitverhouding. Mocht je opzoek zijn naar net wat meer power maar toch een Alcatel-toestel, kijk dan eens naar de Alcatel A5 LED.

Alcatel A3 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel A3 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel A3

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden