Vergelijk 2.449.415 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel 5

Ontdek hier alles over de Alcatel 5: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
De Alcatel 5 is niet langer te koop. Zie vergelijkbare telefoons.

Informatie over de Alcatel 5

De Alcatel 5 is een toestel dat zich plaatst onder in de middenklasse. Toch heeft Alcatel de 5 uitgerust met een paar mooie specificaties. Vooral het scherm trekt vol op de aandacht. Naast het scherm is er aan de voorkant van de Alcatel 5 weinig te zien. Er is alleen nog een balkje met daarin de selfiecamera's, een flitser en lichtsensoren. Verder is nagenoeg de hele voorkant scherm. Dit zorgt ervoor dat de Alcatel 5 er anders uitziet dan de gemiddelde smartphone, en dat op een positieve manier.

De Alcatel 5 heeft ook het grote voordeel dat de prijs relatief voordelig is. Alcatel staat erom bekend dat ze smartphones produceren waar je portemonnee niet van de boom in vlucht. De Alcatel 5 heeft ondanks het prijskaartje wel de uitstraling van een premium-smartphone. Met mooie scherm en de elegante achterkant zullen niet misstaan tijdens een zakenmeeting of op een gala. De achterkant wordt mooi afgerond met een vingerafdrukscanner waarmee het toestel heel snel ontgrendelt.

Belangrijkste verwachte Alcatel 5 specificaties

  • 5,7 inch IPS-LCD scherm met HD+-scherm
  • 13- en 5-megapixelselfiecamera met flitser
  • Loopt op Android 7.0 Nougat met minimale Android-skin van Alcatel
  • 1.5 GHz octa-core processor met 3GB werkgeheugen
  • 32 GB opslagruimte, uit te breiden met microSD

Pluspunten van de Alcatel 5

Het design van de Alcatel 5 ziet er goed uit. Het scherm aan de voorkant heeft nauwelijks een zwarte rand aan de linker- en rechterkant van het beeldscherm. Boven het scherm zit wel een wat dikkere rand maar daarin zitten de camera's en sensoren en die moeten nou eenmaal ergens terecht komen. Het beeldscherm heeft een 18:9-beeldverhouding en daarmee past er een groter scherm in een kleine behuizing. Je hebt dus geen gigantisch toestel in je handen, ondanks het 5,7 inch scherm.

De Alcatel 5 is uitgerust met een usb-c-aansluiting om de accu met een capaciteit van 3000 mAh op te laden. Het type usb-c is de nieuwe maatstaf wat Android-smartphone betreft en het is daarom fijn om deze aansluiting te zien op een toestel met deze prijs. Hoewel deze aansluiting heel fijn is wil dat niet zeggen dat je deze heel vaak hoeft te gebruiken. De accu is fors voor een smartphone met deze specificaties en daardoor hoef je het toestel niet midden op de dag weer op te laden.

Minpunten van de Alcatel 5

Wat een beetje jammer is, is dat de Alcatel 5 nog draait op Android 7.0 Nougat, en dat terwijl de opvolger toch al een tijdje beschikbaar is. Er is wel een kleine kans dat er nog een volgende versie van Android beschikbaar wordt voor de Alcatel 5. Ook heeft de fabrikant een redelijke reputatie voor het uitbrengen van beveiligingsupdates. Het is dus niet zo dat het geen veilig toestel is, maar de nieuwste software-features zullen niet heel gauw beschikbaar worden. Ook heb je met Android 7.0 Nougat gewoon toegang tot alle miljoenen apps die de Google Play Store te bieden heeft.

Alcatel 5 reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel 5 review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel 5

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden