Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel 3X

Ontdek hier alles over de Alcatel 3X: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel 3X

De Alcatel 3X is een toestel dat zich onderscheidt door zijn grote scherm en kleine prijs. Met 5,7 inch kom je namelijk geen ruimte tekort. De resolutie van 1440 bij 720 pixels is niet het beste dat we ooit op een smartphone hebben gezien, maar voor deze prijsklasse meer dan prima. Het toestel draait op Android 7 Nougat en biedt ondersteuning voor twee simkaarten. Naast dual-sim kan je ook de aanwezige 32 GB aan opslaggeheugen uitbreiden met een microSD-kaartje.

De Alcatel 3X is onderdeel van een grote, zeg maar gerust enorme productfamilie. Zo is er ook nog de Alcatel 3L, de Alcatel U3 en de Alcatel 1X. Van al deze toestellen is de Alcatel 3X wel het topmodel, want de andere toestellen zijn goedkoper en voorzien van mindere specificaties.

Belangrijkste Alcatel 3X specificaties

  • 5.7 inch LCD-scherm met resolutie van 1440 bij 720
  • Draait Android 7 Nougat
  • 13 megapixel camera, 5 megapixel selfiecamera
  • 32 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD
  • Dual-sim: ondersteunt twee sim-kaarten tegelijkertijd

Belangrijkste pluspunten van de Alcatel 3X

Het belangrijkste pluspunt van de Alcatel 3X is hoeveel geld je ervoor betaalt. Of beter gezegd, hoe weinig. De Alcatel 3X is absoluut geen duur toestel, wat betekent dat je voor het geld dat je aan een toptoestel besteedt ook eenvoudigweg drie of vier keer dit toestel kan aanschaffen. Met de 3X kan je immers alles wat je van een moderne smartphone mag verwachten, het gaat alleen niet altijd even snel.

Dual-sim betekent dat je twee sim-kaarten in hetzelfde toestel kan stoppen en dan op beide nummers bereikbaar bent. Met deze Alcatel 3X kan dan. Dat is bijvoorbeeld handig als je een werknummer en een privénummer hebt, maar geen zin hebt twee smartphones mee te slepen. Dan is een dual-sim toestel een uitkomst, en als het dan zo weinig kost als deze Alcatel 3X, sla je helemaal je slag.

Belangrijkste minpunten van de Alcatel 3X

Het belangrijkste minpunt van de Alcatel 3X is misschien wel dat hij niet zo heel erg vlot is. Zeker, je kan er alles mee, maar zorg wel dat je geduld hebt want snel gaat het allemaal niet op de 3X. Door het bezuinigen op de hardware mis je verder ook dingen als wifi op de 5GHz-frequentie, NFC en 4G+. Allemaal dingen waar je prima zonder kan, maar die wel fijn zijn als je ze hebt.

Alcatel 3X reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel 3X review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel 3X

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden