Vergelijk 2.409.744 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel 3L

Ontdek hier alles over de Alcatel 3L: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel 3L

De Alcatel 3L is een budgetknaller met een 5.5 inch groot scherm en Android 8 Oreo. Oh, en hij kost bijna niets. Je krijgt voor dat kleine bedrag wel een flinke smartphone terug, die is voorzien van een 13 megapixel camera, 16 GB opslaggeheugen en dual-sim. Dat maakt dat de Alcatel 3L veel waar voor je geld biedt. Het grote scherm maakt dat het toestel bij uitstek geschikt is voor Netflix-verslaafden en fanatieke WhatsAppers.

De Alcatel 3L is lid van een flinke familie aan Alcatel-toestellen. Een iets groter scherm en iets betere hardware, maar oudere Android software, dat is hoe de duurdere Alcatel 3X zich tot de 3L verhoudt. Er zijn ook nog de goedkopere Alcatel 1X en de belachelijk spotgoedkope Alcatel U3. Die toestellen hebben ook een flink kleiner scherm.

Belangrijkste Alcatel 3L specificaties

  • 5.5 inch scherm met 1440 bij 720 pixels
  • Draait op Android 8 Oreo
  • 13 megapixel camera achterop, 5 megapixel selfiecamera
  • 16 GB opslagruimte, uitbreidbaar met microSD
  • Dual-sim; ondersteunt twee simkaarten tegelijkertijd

Belangrijkste pluspunten van de Alcatel 3L

Nederlanders zijn in het buitenland bekend en berucht om hun zuinigheid. Dat komt omdat wij toestellen zoals de Alcatel 3L prachtig vinden. Heel veel functionaliteit, met een heel klein prijsje. Je krijgt een volledig functionerende smartphone, met een recente versie van Android bovendien, die praktisch niks kost. Alles wat een moderne smartphone kan, lukt je ook op de Alcatel 3L. Dat is, zeker voor dit bedrag, een hele prestatie.

Om nog even te benadrukken: dit toestel draait Android 8 Oreo. In deze prijsklasse is een gedateerde versie van Android eerder regel dan uitzondering. Niet op de Alcatel 3L dus, en dat betekent dat je een heel bijtijdse smartphone krijgt waar je makkelijk langere tijd mee kan doen. Voor deze prijs hoef je overigens niet echt te verwachten dat je een update naar een nieuwere versie van Android krijgt, dus je kan maar beter zo hoog mogelijk instappen.

Belangrijkste minpunten van de Alcatel 3L

Behalve dat de naam van dit toestel doet denken aan een bekende, ietwat schunnige carnavalshit, is het jammer dat je vaak even zal moeten wachten op de commando's die je de 3L geeft. De gebruikte chipset zorgt er voor dat Alcatel de prijs van het toestel laag kan houden. De beperkte snelheid zal in de niet zo zware apps als WhatsApp niet erg opvallen, maar als je een spelletje wil spelen zal je al snel tegen de beperkingen van de hardware aanlopen.

Alcatel 3L reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel 3L review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel 3L

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden