Vergelijk 2.626.497 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel 1X

Ontdek hier alles over de Alcatel 1X: vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties

Informatie over de Alcatel 1X

De Alcatel 1X is een echte budgetknaller. Je krijgt voor erg weinig geld heel erg veel telefoon. Wat krijg je precies, vraag je je af? In ieder geval een zeer strakke smartphone, met sjieke korrelige achterkant en aan de voorkant een 5,3 inch scherm. Camera's zijn ook aanwezig, met aan de achterkant een 8 megapixel exemplaar en een 5 megapixel-camera voor de selfies. Het toestel draait een speciale versie van Android, genaamd Android Go. Die is speciaal voor minder snelle telefoons ontwikkeld, en draait daardoor een stuk sneller dan de conventionele Android.

De Alcatel 1X komt uit Alcatel-lineup van 2018 waar ook de Alcatel 3V en Alcatel 5 uit voortkomen. De 1X is de goedkoopste van allemaal, zonder aan echte kwaliteit in te leveren. Zeker, het scherm heeft niet de beste resolutie ooit en ook de processor is niet de snelste van de klas, maar dankzij de aangepaste Android-versie draait het alsnog als een tierelier. En hadden we al gezegd dat hij vrijwel niets kost?

Belangrijkste specificaties van de Alcatel 1X

  • 5,3 inch-beeldscherm met een resolutie van 960 bij 480 pixels
  • 8 megapixelcamera achterop, 5 megapixel selfiecamera
  • MT6739-chipset met vier rekenkernen, bijgestaan door 1 GB werkgeheugen
  • 16 GB opslaggeheugen, uitbreidbaar met microSD-geheugenkaart
  • Draait op Android 8.0 Oreo Go, een speciale extra lichte versie van Android

Pluspunten Alcatel 1X

Het belangrijkste pluspunt van de Alcatel 1X is natuurlijk de prijs. Met een adviesprijs van minder dan 100 euro is de 1X een gegarandeerd goede deal. Want vergeet niet: de Alcatel 1X kan alles wat elke andere smartphone ook kan. Het gaat misschien niet net zo snel, of met dezelfde kwaliteit, maar in essentie kan dit ding alles. Daar komt nog bij dat het design zodanig goed is, dat het er helemaal niet uitziet als een toestel van minder dan 100 euro.

Een ander niet te missen pluspunt is de Android-versie die op dit toestel draait. Waar andere toestellen uit deze prijscategorie vaak nog draaien op een oudere danwel reguliere versie van Android, heeft de Alcatel 1X gewoon de beschikking over Android 8.0 Oreo. Dat betekent de laatste veiligheidsupdates, en toch een razendsnel toestel. De hardware in de 1X is niet bijzonder krachtig, maar dankzij de aangepaste software loopt het alsnog als een zonnetje. Dat is een prettig vooruitzicht.

Minpunten Alcatel 1X

Je moet niet verwachten dat je met de Alcatel 1X geweldige foto's gaat maken. Daar is de camera aan de achterkant niet perse op ingesteld. Ook heeft het scherm geen al te hoge resolutie, dus haarscherpe beelden hoef je ook niet altijd te verwachten. Het zijn offers die je als gebruiker moet brengen wanneer je een toestel uit deze prijscategorie koopt. Als je daarmee kan leven, is de Alcatel 1X een uitstekende keus.

Alcatel 1X reviews

Wat vind jij van deze telefoon? Plaats hier je Alcatel 1X review.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel 1X

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden