Vergelijk 2.684.525 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Alcatel 1 (2019)

Ontdek hier alles over de Alcatel 1 (2019): vergelijk prijzen met of zonder abonnement, lees reviews en bekijk alle specificaties
Het is niet bekend wanneer de Alcatel 1 (2019) naar Nederland komt. Mail mij als deze telefoon te koop is.
Hou mij op de hoogte

Informatie over de Alcatel 1 (2019)

Alcatel is een Frans merk dat zich voornamelijk richt op de minder prijzige smartphones. Toch levert de fabrikant geen tegenvallende specificaties voor de prijs die ze vragen. Een goed voorbeeld hiervan is de Alcatel 1. Deze smartphone ken je wellicht al van 2018, toen de eerste editie werd gelanceerd. De Alcatel 1 (2019) verfijnt de succesformule van deze budgettopper in 2019. Gebruikers kunnen zich verheugen op een lekker compact 5 inch display, waardoor deze budgettelefoon gegarandeerd in je broekzak past.

De Alcatel 1 (2019) is voorzien van een MediaTek-processor, de MT6739 om precies te zijn. Deze quad-core processor staat niet bekend als de snelste chipset die je kunt vinden in het smartphonelandschap, maar voor simpele apps als Facebook en WhatsApp heb je in principe niet meer nodig. De software van de Alcatel 1 (2019) is bijzonder te noemen: de smartphone draait op Android 8.1 Oreo GO. Deze afgeslankte versie van Android haalt veel onnodige opsmuk weg bij (onder meer) Google-apps, met als gevolg vlottere prestaties.

Belangrijkste specificaties Alcatel 1 (2019)

  • 6,7 inch HD+-beeldscherm met een resolutie van 480 bij 960 pixels
  • Quad-core processor geklokt op 1,3 GHz en 1GB RAM
  • 8GB intern opslaggeheugen, uitbreidbaar via een microSD-kaartje
  • 2000 mAh aan accucapaciteit
  • 5-megapixelcamera aan de achterzijde, 2-megapixelfrontcamera

Belangrijkste pluspunten Alcatel 1 (2019)

Het grootste pluspunt van de Alcatel 1 (2019) is zonder meer de prijs-kwaliteitsverhouding. Voor heel weinig geld ben je toch altijd bereikbaar, net als wanneer je een peperdure smartphone op zak zou hebben. Ook fijn is dat de 8GB aan intern opslaggeheugen uitbreidbaar is aan de hand van een microSD-kaartje. Android 8.1 Oreo GO draait standaard op de 1 (2019). Deze afgeslankte versie van Android zorgt ervoor dat minder rappe hardware alsnog in staat is om diverse apps relatief vloeiend weet te gebruiken.

Belangrijkste minpunten Alcatel 1 (2019)

De Alcatel 1 (2019) is heel goedkoop, maar om het toestel zo goedkoop te krijgen zijn er wel concessies gedaan. Misschien nog wel de meest opvallende is dat er geen vingerafdrukscanner aanwezig is, wat toch wel een belangrijke beveiligingsoptie is geworden de afgelopen jaren. Je bent daarom aangewezen op het gebruiken van een pincode, wachtwoord of patroon.

Telefoons vergelijkbaar met de Alcatel 1 (2019)

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden