Vergelijk 2.457.936 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge review

Reviews Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge review
Door , - 2 reacties

De Samsung Galaxy S7 slechts een kopie van zijn voorganger? Welnee: met een waterdichte behuizing, grotere accu en Dual Pixel-camera zijn er tal van verbeteringen. In deze Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge review bespreken we misschien wel de beste smartphones van 2016.

De Samsung Galaxy S7 moet het summum worden van wat de Koreaanse fabrikant kan bieden. Samsung maakt al jarenlang smartphones die tot het beste van de mobiele wereld behoren, maar er viel altijd wel iets te klagen. Was het niet de vervelende eigen Android-interface van Samsung, dan werd er wel geklaagd over het design. En toen vorig jaar eindelijk dat ontwerp werd aangepakt, was het weer ten koste van de batterij en de aanwezigheid van uitbreide opslagruimte. 

Dit jaar lijkt Samsung eindelijk alles in huis te hebben om alle kritiek te kunnen pareren. Het design is net zo aantrekkelijk als in de Galaxy S6, maar is nu ook nog eens waterdicht. De camera is aangepakt en doet het nu nog beter met weinig licht, terwijl de hardware nog een stukje krachtiger is gemaakt. GSMinfo.nl mocht de Galaxy S7 Edge alvast een week uitproberen. Is dit dan eindelijk de perfecte smartphone? 

Samsung Galaxy S7 Edge

Design

Hoewel vrijwel elk onderdeel van de Samsung Galaxy S7 flink verbeterd is ten opzichte van vorig jaar, zou je dat op het eerste gezicht misschien niet zeggen. Het design is namelijk grotendeels onaangeroerd gebleven. De metalen randen en glazen achterkant van de Galaxy S6 zijn ook dit jaar weer aanwezig, en zorgen voor een luxe uitstraling. Wel is de glazen achterkant een flinke magneet voor vingerafdrukken.

Toch zijn er ook wat subtiele aanpassingen gemaakt. Zo steekt de camera net iets minder uit, waardoor het toestel vrijwel plat op tafel kan leggen. Ook is de achterkant licht gebold, zodat het toestel wat prettiger in je handen ligt. De metalen randen zijn iets dikker en ronder gemaakt; ook welkom, want die waren op de Galaxy S6 Edge op sommige plekken zo dun dat ze haast scherp aanvoelden in de hand. 

Dat de Galaxy S7 niet over een compleet vernieuwd ontwerp beschikt, is ook helemaal niet zo kwalijk. De S6 was de aantrekkelijkste smartphone van Samsung in jaren, en ook nu kan het ontwerp zich nog makkelijk meten met de mooiste mobieltjes van het moment. De Galaxy S7 en zijn gebogen broer zijn dit jaar wel uitgerust met verschillende schermformaten. Dat maakt het onderscheid tussen de twee modellen een stuk groter, en de keuze voor de consument vermoedelijk een stuk makkelijker.

Met de S7 zet Samsung een relatief handzaam 'basismodel' neer, met een 5,1 inch scherm. Handzaam, omdat het scherm een flink deel van de voorkant beslaat. Zo heeft Samsung de behuizing toch nog compact weten te houden. Ter vergelijking: de Galaxy S7 is slechts een halve centimeter hoger dan de iPhone 6S, en vrijwel even breed. Dat terwijl Apple's smartphone een flink kleiner scherm heeft. 

Voor fans van phablets is er de Galaxy S7 Edge. De adviesprijs van dit model ligt 100 euro hoger, maar dan krijg je wel een 5,5 inch scherm voorgeschoteld. Hier is het contrast met Apple's phablet nog groter. Het schermformaat van de twee toestellen is identiek, maar toch is het Samsung gelukt een smartphone af te leveren die ruim een centimeter minder hoog en breed is. De S7 Edge is daarnaast nog eens een kwart lichter dan de iPhone 6S Plus. 

Samsung Galaxy S7 Edge

Terug: waterdicht design en uitbreidbaar geheugen

Overigens zijn er twee relatief kleine, maar zeer welkome verbeteringen doorgevoerd aan het design. Zo beschikt het toestel weer over ruimte voor een microSD-geheugenkaart. Die uitbreidbare opslagruimte was lange tijd terug te vinden in elke smartphone van Samsung, maar werd vorig jaar opeens geschrapt. Dit jaar is deze optie weer terug: aan de bovenkant kunnen in één houdertje zowel de nanosimkaart als de geheugenkaart onder elkaar geplaatst worden. 

Helaas kan de extra opslagruimte enkel gebruikt worden voor media, zoals foto's, video's en muziek. Hoewel het vanaf Android 6.0 in theorie mogelijk is ook apps te installeren op externe opslagruimte, heeft Samsung die mogelijkheid nog niet ingeschakeld. De meegeleverde 32GB zou echter ruim voldoende moeten zijn om een flink aantal applicaties op kwijt te kunnen, zo vermoeden wij.

En dan is er nog het waterdichte design. Samsung wist de Galaxy S5 waterdicht te maken, maar ook die functionaliteit verdween vorig jaar. Het was toen een prima compromis voor een stijlvoller design, maar nu is het de fabrikant gelukt functionaliteit en finesse te combineren. De Galaxy S7 is IP68 gecertificeerd, wat betekent dat 'ie het maximaal een half uur overleeft in water van anderhalve meter diep. Misschien niet genoeg om echt te gaan zwemmen met de S7, maar je kunt hem wel probleemloos gebruiken onder de douche, in de regen, of aan het strand. Stofdicht is de S7 namelijk ook. 

De homeknop onder het scherm doet tevens dienst als een vingerafdrukscanner. Zo'n scanner is onderhand een vereiste voor vlaggenschepen, maar dat neemt niet weg dat het een welkome toevoeging is. Het biedt betere bescherming dan de gemiddelde cijfercode, en met een goede scanner kun je nog een sneller ontgrendelen ook.

En de scanner van de S7 is zeker goed. We hebben het afgelopen jaar vele toestellen voorbij zien komen waar je toch al gauw twee of drie keer moest drukken voor je vinger herkend werd. In de week dat we de S7 geprobeerd hebben werd het toestel zeker 90% van de tijd direct herkend, met ontgrendeling in een fractie van een seconde. De paar keer dat onze vingers niet herkend werden, was een kleine verplaatsing vaak al voldoende om alsnog te ontgrendelen. Ook in de kou of met natte vingers deed de scanners zijn werk doorgaans nog goed. 

Samsung Galaxy S7 Edge

Beeldscherm

Aan het beeldscherm is weinig veranderd, maar net als bij het design geldt dat er maar weinig te verbeteren valt ten opzichte van het vorige model. De AMOLED-schermen van Samsung bieden nog altijd de meest heldere, levendige beelden die je op dit moment bij een smartphone kunt vinden.

Bij de meeste beeldschermen staan altijd alle pixels aan. Dat zorgt er niet alleen voor dat er meer energie verbruikt wordt, maar ook dat zwarte beelden niet écht zwart zijn. Er wordt een zwarte subpixel voor ingeschakeld, en als je goed kijkt zie je dat de zwarte beelden op je scherm daardoor eerder een soort van donkergrijs zijn. Met AMOLED-beeldschermen, zoals Samsung in de Galaxy S7 gebruikt, staat een individuele pixel 'uit' als die pixel zwart beeld moet tonen. 

Daardoor beschikt de S7, net als zijn voorganger, over uitstekend contrast en zeer goede kijkhoeken. Ook als je het scherm flink van je afdraait valt het nog goed af te lezen. Ook de helderheid is uitzonderlijk: zelfs in de volle zon is het beeld goed afleesbaar. Als je de helderheid voluit zet in een donkere kamer, is het oprecht oogverblinded. Zet je de helderheid op automatisch, dan zul je hem tussentijds eigenlijk nooit hoeven aanpassen om voor leesbare beelden te zorgen. 

Samsung Galaxy S7 Edge

'Always On' al snel altijd uit

Omdat zwart beeld dus geen stroom verbruikt, heeft Samsung het toestel van een 'Always On'-scherm voorzien. Zelfs als de S7 op stand-by staat verschijnt er nog een klokje met een eventueel een klein aantal notificaties in beeld. Het overgrote deel van het beeld staat op zwart en moet dus nauwelijks stroom verbruiken. Dat lijkt in de praktijk aardig te kloppen: met een uur op stand-by, maar het Always On Display aan, werd er doorgaans 2 of 3% van de accu verbruikt. 

Helaas is de functionaliteit van het Always On-scherm vooralsnog wat beperkt. Het toestel kan een klok of je agenda tonen. Daaronder is ruimte voor notificaties, maar slechts van een beperkt aantal applicaties. Zo worden gemiste oproepen en nieuwe sms'jes wel getoond, maar WhatsApp-berichten of Snapchat-updates niet. Als je toestel plots trilt voor een nieuwe notificatie, zul je hem vrijwel altijd dus alsnog uit stand-by moeten halen om te ontdekken wat voor update je precies hebt ontvangen. De functie ging dan ook al gauw weer uit: het voegt weinig toe, en dan pakken we die paar procent accuduur liever toch weer mee. 

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: het Galaxy S7 scherm is een genot voor het oog. Een aantrekkelijk design is leuk, maar je staart toch vooral naar het scherm. En dat zul je op de S7 graag doen. Video's, apps, games en andere beelden zien er op deze telefoon mooier uit dan op vrijwel elk ander apparaat met een beeldscherm. 

Beide modellen hebben een resolutie van 1440x2560 pixels. Dat is op de S7 goed voor een pixeldichtheid van 577 pixels per inch, en op de S7 Edge 534 pixels per inch. Beide behoren tot de scherpste smartphones van het moment. Eerlijkheid gebied ons te zeggen dat we met het blote oog nauwelijks verschil in scherpte zagen met Full HD-smartphones als de Xperia Z5. 

Doorgaans zeggen we over QHD-beeldschermen dat je het verschil alleen ziet als je met je neus bovenop het beeld zit. Bij de Galaxy S7 heb je een gegronde reden om dat te doen, dankzij de Gear VR. Met Samsung's VR-bril zitten je ogen haast direct op het beeld, en dan is elke extra pixel mooi meegenomen. Echt overtuigend bewijs voor het nut van QHD is het ook weer niet, omdat de Gear VR behoorlijk gimmicky overkomt, maar het wordt wel steeds moeilijker om een vlaggenschip in 2016 voor te stellen zonder een dermate hoge resolutie. 

Functionaliteit Edge-scherm

Samsung heeft ook de functionaliteit van het Edge-scherm op de Galaxy S7 Edge verbeterd. Vorig jaar kondigde Samsung de gebogen rand vol trots aan, maar uiteindelijk diende deze vooral als sierelement. De functionaliteit bleef beperkt tot extra snelkoppelingen naar je favoriete apps en contacten. 

In de loop van 2015 heeft Samsung die functionaliteit al uitgebreid, en inmiddels begint de Edge ook daadwerkelijk nuttig te zijn. Met een swipe over de zijkant open je een extra balk, het 'Edge-venster'. Dat bedekt ongeveer een derde van het scherm, en biedt veel mogelijkheden voor extra info en opties. Niet alleen snelkoppelingen, maar ook het weer, een kompas of het laatste nieuws kunnen er nu getoond worden. Ontwikkelaars kunnen bovendien nieuwe Edge-vensters maken, die gebruikers gemakkelijk zelf kunnen downloaden. Met een snelle swipe even wat extra informatie in beeld krijgen zonder te switchen is zo uiteindelijk alsnog handig geworden. 

Samsung Galaxy S7

Hardware

In Nederland voorziet Samsung de Galaxy S7 en S7 Edge van de zelfontwikkelde Exynos 8890 Octa-chipset. Deze bestaat uit acht cores, waarvan er vier geklokt zijn op 2,6 GHz en vier op 1,6 GHz. In onze benchmarks wist de S7 ver boven de concurrentie uit te torenen. Dat komt overigens deels omdat het het eerste vlaggenschip van 2016 is: de eerste smartphones met Qualcomms Snapdragon 820, zoals de LG G5, liggen pas over een maand in de winkels. 

Volgens Samsung presteert deze nieuwe processor zo'n 30% beter dan de chipset van vorig jaar. Dat zien we terug in de benchmarks, maar dat is eigenlijk de enige manier om het te kwantificeren. Het was namelijk niet alsof de S6 zo'n log beest was: ook die smartphone was al aardig snel. In combinatie met 4GB werkgeheugen is de S7 ongetwijfeld één van de, zo niet de krachtigste smartphones van het moment, maar in alle eerlijkheid hebben wij het idee dat de rek wel een beetje uit de hardware-race is.

Het komt er vooral op neer dat de S7 consequent vloeiend loopt. We hebben het toestel tijdens onze testperiode eigenlijk geen seconde zien haperen. Relatief zwarte websites verschijnen direct in beeld, en ook als je razendsnel naar beneden probeert te scrollen wordt alles snel gerenderd door de browser. Switchen tussen applicaties gaat zonder gestotter, en ook met grafisch intensieve games lijkt de S7 geen enkele moeite te hebben. Zelfs de camera start snel op: nadat je de camera-app opstart kun je vrijwel direct ook al een foto maken. 

Enigzins teleurstellend is de geluidskwaliteit van het toestel. Aan de onderkant zit slechts een enkel speakertje. Vermoedelijk was er niet veel ruimte voor andere speakers met al die gebogen hoeken, maar het eindresultaat zorgt voor magere audio. Het maximale volume is nog redelijk hard, maar het geluid zelf klinkt blikkerig. Dat hebben we het afgelopen jaar absoluut beter gezien in andere high-end smartphones. 

Software

Samsung heeft de Galaxy S7 voorzien van Android 6.0.1 Marshmallow, de nieuwste versie van Google's mobiele besturingssysteem. In het verleden hebben we Samsung regelmatig bekritiseerd voor de vele aanpassingen die de fabrikant maakte aan Android. De TouchWiz-interface van Samsung was lange tijd één van de meest ingrijpende interfaces. Bij de Galaxy S6 was dat al flink teruggeschroefd, en bij de Galaxy S7 valt het zelfs nog meer mee.

Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge

Natuurlijk levert Samsung nog steeds zelfs een aantal eigen applicaties mee. Zo zit ondersteuning voor Samsungs Gear-wearables ingebouwd, en ook de gezondheidsapplicatie S Health is weer aanwezig. Daarnaast heeft Samsung onder andere eigen applicaties voor Mail, Notities en de Agenda, en er is een Samsung Apps-app store.

In het verleden gaven gloednieuwe Samsung-telefoons je de ene na de andere melding over meegeleverde diensten en functies die je écht moet proberen. Dit keer staan de meeste standaard uitgeschakeld, en ontvang je er pas berichten over nadat je er zelf naar op zoek gaat. Zo zal S Health je pas herinneren om wat meer te lopen nadat je zelf een profiel hebt aangemaakt en het 'Briefing'-overzicht op het homescreen met links naar interessante artikelen moet handmatig ingeschakeld worden. 

Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge

Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge Screenshot van de Samsung Galaxy S7 Edge

De look van de meegeleverde apps en van de menu's komt aardig in de buurt van 'stock Android'. TouchWiz oogt modern, opgeruimd en overzichtelijk. Er is een mogelijkheid om andere thema's te downloaden om de look van Android verder aan te passen, maar het meegeleverde thema is geslaagd genoeg om tevreden te stemmen. 

Accuduur

Samsung kreeg vorig jaar flinke kritiek op de batterijcapaciteit van de Galaxy S6. Die was slechts 2550 mAh, waarmee het één van de kleinste accu's onder de vlaggenschepen was. Doordat de fabrikant zijn software en hardware goed had weten te optimaliseren kon je met een beetje moeite nog steeds een volle dag zonder opladen, maar echt comfortabel was het niet.

De Koreanen lijken dit jaar hun les te hebben geleerd: de Galaxy S7 Edge heeft een ruime batterijcapaciteit van 3600 mAh. Daarmee weet de fabrikant dit jaar zowat alle concurrenten af te troeven op het gebied van formaat. Het toestel is daarmee wel een millimeter dikker geworden, maar dat merk je waarschijnlijk niet.

Het levert een uitstekende accuduur op. Zelfs als we gedurende de dag regelmatig Netflix streamen, games spelen en social media checken, is er in de avond nog zo'n 20 tot 30% van de batterij over. Met iets zuiniger gebruik, waarbij we vooral op de browser en social media leunen, konden we zelfs bijna twee dagen zonder opladen. Vooral de accuduur op stand-by is zeer beperkt. Na een volle 8 uur slaap was er bij ons hooguit een procent of drie van de accuudur afgegaan, al gaan we er dan wel vanuit dat je het Always On Display uitschakelt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je opstaat met een smartphone die direct aan de oplader mag. 

Quick Charge

Mocht de accu opeens toch een flink stuk leeg zijn, dan kun je gelukkig nog leunen op de Quick Charge-functie van de S7. Gebruik je de meegeleverde oplader, dan kun je in een half uur ruim 60% van de accu opladen. Daarmee loont het de moeite om altijd die oplader mee te nemen. Zelfs als je de hele dag onderweg bent en slechts tijdens de lunch een klein kwartiertje hebt om op te laden, levert dat  al gauw 30% accu op. Genoeg om de S7 vele uren extra te gebruiken. 

Op moment van schrijven hebben we enkel de Galaxy S7 Edge kunnen proberen, en we durven dus nog geen uitspraken te doen over de Galaxy S7 batterijduur. Ook in dit model zit echter een iets grotere accu. Met een capaciteit van 3000 mAh is deze niet zo groot als in de S7 Edge, maar met een kleiner schermformaat is dat ook niet onlogisch.

Camera

We roepen wel dat Samsung weinig innoveert met de Galaxy S7, maar dan rekenen we even buiten de camera. Het bedrijf zet op dit gebied een paar interessante stappen. Zo is de 16 megapixelcamera die vorig jaar uitstekende foto's wist te maken door een nieuw model van 12 megapixel. Deze nieuwe camera heeft heeft echter een hoger diafragma (f/1.7 in plaats van f/1.9), en gebruikt Dual Pixel-technologie. 

Foto gemaakt met de Samsung Galaxy S7 Edge camera Foto gemaakt met de Samsung Galaxy S7 Edge camera Foto gemaakt met de Samsung Galaxy S7 Edge camera Foto gemaakt met de Samsung Galaxy S7 Edge camera

Het grotere diafragma moet ervoor zorgen dat er meer licht binnenkomt, waardoor ook foto's in situaties met weinig licht er nog goed uitzien. De Dual Pixel-technologie zou ervoor moeten zorgen dat de camera een stuk sneller kan scherpstellen, wederom ook in situaties met weinig licht. En hoewel het aantal megapixels afneemt, zouden die twee verbetering er voor moeten zorgen dat de beeldkwaliteit er juist op vooruit gaat. 

De foto's die wij schoten in onze testperiode lijken die theorie te ondersteunen. De foto's zijn nog altijd even kleurrijk en gedetailleerd als vorig jaar. Ook foto's 's nachts en in het donker komen er verrassend goed uit. Vooral op dat laatste gebied valt er nog veel te winnen bij smartphones. De Galaxy S7 weet zelfs nog met weinig licht zeer kekke kiekjes tevoorschijn te toveren.

Bovendien ging scherpstellen inderdaad razendsnel. Druk ergens op het touchscreen, en in een fractie van een seconde is de focus verlegd naar dat punt. Zelfs in het donker brengt de S7 dat wat je zoekt snel, scherp en duidelijk in beeld. 

Galaxy S7 prijs en alternatieven

De Samsung Galaxy S7 is met een prijs van 699 euro absoluut geen goedkoop toestel, al is het bedrag niet onredelijk voor een vlaggenschip als dit. Bovendien heeft Samsung de prijs zelfs met een paar tientjes verlaagd ten opzichte van vorig jaar. Ook is het onderscheid tussen de S7 en S7 Edge nu groter. Net als bij hun voorgangers zit er een prijsverschil tussen de twee van 100 euro. Dit keer krijg je voor dat bedrag echter niet alleen een gebogen scherm, maar ook een groter scherm met een betere batterij. Wat ons betreft de upgrade waard.

Samsung Galaxy S7 Apple iPhone 6S Sony Xperia Z5 LG G5
Beeldscherm 5,10 inch 4,70 inch 5,20 inch 5,30 inch
Resolutie 1440 x 2560 pixels 750 x 1334 pixels 1080 x 1920 pixels 1440 x 2560 pixels
Pixeldichtheid 576 ppi 326 ppi 424 ppi 554 ppi
Besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow) Apple iOS 9 Android 5.1 (Lollipop) Android 6.0 (Marshmallow)
Processor 2,3 GHz octa-core 1,8 GHz dual-core 2,0 GHz octa-core 2,1 GHz quad-core
Werkgeheugen 4 GB 2 GB 3 GB 4 GB
Interne opslag 32 GB 16 GB 32 GB 32 GB
Camera 12,00 megapixel 12,00 megapixel 23,00 megapixel 16,00 megapixel
Gewicht 152 gram 143 gram 154 gram 159 gram
Stand-by tijd - 240 uur 540 uur 400 uur
Spreektijd - 840 minuten 1020 minuten 1200 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Vanaf € 20,50 per maand Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel € 355,00 tot € 699,00 € 204,00 tot € 774,76 Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Echte concurrenten heeft de Galaxy S7 nog nauwelijks, omdat Samsung de eerste echte high-end smartphone van 2016 uitbrengt. Neem bijvoorbeeld de Xperia Z5, die eind 2015 verscheen. Dit toestel loopt qua hardware een generatie achter, en mist bovendien het QHD-scherm van de Galaxy S7. Ook beschikt de S7 over een betere camera én een grotere accu. Samsungs eerste directe concurrent, de LG G5, verschijnt pas volgende maand. De Nederlandse adviesprijs van dat toestel is echter nog onbekend. 

Samsung zelf zal waarschijnlijk vooral Apple's iPhone 6S en 6S Plus als concurrenten zien. En hoewel Apple's smartphones erg aantrekkelijk zijn, weet de Galaxy S7 deze strijd vooralsnog te winnen. De S7 beschikt over een groter, mooier scherm, betere camera's en een grotere accu. Smaken zullen verschillen op het gebied van design, maar met een waterdichte behuizing én uitbreidbaar geheugen scoort Samsung hier ook weer punten. De prijs van de twee toestellen is nagenoeg identiek, maar Apple's basismodel heeft slechts 16GB opslagruimte. Wat ons betreft is de keuze simpel: Samsung maakt gehakt van de iPhone 6S.

Samsung Galaxy S7 Edge Samsung Galaxy S6 Edge Apple iPhone 6S Plus Huawei Mate 8
Beeldscherm 5,50 inch 5,10 inch 5,50 inch 6,00 inch
Resolutie 1440 x 2560 pixels 1440 x 2560 pixels 1080 x 1920 pixels 1080 x 1920 pixels
Pixeldichtheid 534 ppi 576 ppi 401 ppi 367 ppi
Besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow) Android 5.0 (Lollipop) Apple iOS 9 Android 6.0 (Marshmallow)
Processor 2,3 GHz octa-core 2,1 GHz octa-core 1,8 GHz dual-core 2,3 GHz octa-core
Werkgeheugen 4 GB 3 GB 2 GB 3 GB
Interne opslag 32 GB 32 GB 16 GB 32 GB
Camera 12,00 megapixel 16,00 megapixel 12,00 megapixel 16,00 megapixel
Gewicht 157 gram 132 gram 192 gram 185 gram
Stand-by tijd - - 384 uur 528 uur
Spreektijd - - 720 minuten -
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Vanaf € 43,50 per maand Niet beschikbaar
Los toestel € 599,00 tot € 679,00 € 479,00 € 419,00 tot € 859,00 Niet beschikbaar

Mocht je wat willen besparen, dan kun je ook nog het topmodel van vorig jaar overwegen. De Samsung Galaxy S6 is inmiddels iets onder de 500 euro gezakt, en zal de komende weken vermoedelijk nog een stuk goedkoper worden. En hoewel de twee telefoons dus een vergelijkbaar design hebben, biedt de S7 genoeg verbeteringen dat wij je aanraden om nog even door te sparen. De Galaxy S7 is absoluut het upgraden waard. 

Later dit voorjaar zullen ook nog onder andere de Huawei P9 en de HTC One M10 aangekondigd worden, maar deze concurrenten zullen aardig hun best moeten doen willen ze een goed alternatief bieden tegen de ijzersterke Galaxy S7. 

Samsung Galaxy S7 Edge

Conclusie

Echte innovaties ontbreken grotendeels bij de Galaxy S7, en dat is natuurlijk een beetje jammer. Het is altijd leuk als fabrikanten verrassen met modulaire smartphones, drukgevoelige schermen en andere gloednieuwe features. Samsung maakt het echter ruimschoots goed door zo'n sterk toestel neer te zetten. Liever een telefoon met bekende technologie die perfect uitgevoerd is, dan allegaartje van samengeraapte en slecht werkende innovaties. 

Want perfect uitgevoerd, dat is de Galaxy S7 absoluut. De sterke punten van vorig jaar zijn nog sterker gemaakt, en de zwakke punten die er waren zijn allemaal aangepakt. Samsungs nieuwe telefoon beschikt over de krachtigste hardware, het mooiste scherm en de beste camera. Dat klinkt hyperbolisch, maar het is absoluut de waarheid.

Samsung heeft natuurlijk het voordeel dat ze de eerste fabrikant met een vlaggenschip in 2016 zijn. Maar wat de Koreanen hier neer weten te zetten zal lastig te overtreffen zijn. Concurrenten als Apple, Huawei en HTC hebben nog een paar maanden om na te denken over een antwoord op dit toptoestel, maar dat zal ze niet glad zitten. Het voelt voorbarig om al in maart de beste smartphone van 2016 te kronen, maar Samsung zal vermoedelijk voorlopig geen afstand hoeven doen van deze troon.

+ Stijlvol design, nu ook waterdicht en met uitbreidbare opslagruimte
+ Camera: snelle autofocus, goede foto's in het donker
+ Scherp en helder beeld
+ Goede accuduur: probleemloos dag of twee zonder opladen

- 700 tot 800 euro blijft veel geld voor een smartphone
- Blikkerig geluid uit de speakers

Samsung Galaxy S7 Edge review score

9,5
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden