Vergelijk 2.682.926 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Oppo Find X2 Pro review

Reviews Oppo Find X2 Pro review
Door ,

De Oppo Find X2 Pro valt op. Met zijn camera's, zijn grote beeldscherm en natuurlijk de prachtige behuizing. In deze review ontleden we de Oppo en kijken we wat de telefoon achter zijn pracht en praal te bieden heeft.

De Oppo Find X2 Pro is een oppovallende verschijning. Dat heeft te maken met de behuizing, die in ons testexemplaar is voorzien van oranje vegan-leer. De randen rondom het toestel die van vrijwel dezelfde kleur zijn dragen daar ook aan bij, net als het flitsende plakkaatje achterop met de naam van de fabrikant erop. De vraag was bij het uitpakken van de telefoon dan ook gelijk: het ziet er leuk uit, maar hoe is het toestel in het dagelijkse gebruik? Is het alleen maar show of kan je er ook echt iets mee? In deze uitgebreide review proberen we een antwoord te geven op die vraag.

Design

Saai en zwart is duidelijk niet aan het ontwerpteam van Oppo besteedt. De Oppo Find X2 Pro is een van vrolijkste telefoons die we de afgelopen tijd in onze handen hebben gehad, en dat heeft alles te maken met de uiterst frivole kleuren waarin ons reviewexemplaar van de Find X2 Pro is uitgevoerd. Dat is namelijk oranje. Leuk voor Koningsdag, maar ook gewoon in het dagelijkse leven. Het vegan leer dat de achterkant van het toestel bedekt ziet er niet alleen enorm posh uit, het geeft ook nog eens lekker veel grip. Als kers op de taart heeft Oppo zijn eigen naam ook nog eens op een glimmend plaatje achterop gezet. Sjiek.

Wat we ook waarderen aan het design is het formaat. Dat is groot, maar relatief smal. Daardoor is het toestel prima met een enkele hand te bedienen en vast te houden. Verder voelt het door het materiaalgebruik, gewicht en het voorkantbedekkende scherm als een behoorlijk premium toestel aan. Voor de klunzen onder ons: het toestel is ook volledig stof- en waterdicht, want het is IP68 gecertificeerd. Het enige echte nadeel van het design van de Oppo is dan ook de flinke camerahobbel achterop het toestel. Die zorgt ervoor dat je de Find X2 Pro niet prettig op een plat oppervlak kan gebruiken. Ook vrezen we dat na verloop van tijd het camera-eiland wat te lijden krijgt als je steeds je toestel op zijn achterkant legt.

Oppo Find X2 Pro camera

Beeldscherm

Het scherm is een van de grootste pluspunten van de Oppo Find X2 Pro. Het is een 6.7 inch scherm dat zogezegd een stuk hoger dan breder is. De resolutie van het scherm is nog niet eens het meest indrukwekkende, al dragen de 1440 horizontale pixels en 3168 verticale pixels zeker bij aan het kwaliteitsgevoel. Wat echt helpt is de hoge verversingssnelheid zoals we die ook steeds vaker bij andere Android-toestellen zien. Met 120Hz is het scherm net zo soepel als Epke Zonderland op de rekstok.

Die hoge verversingssnelheid heeft natuurlijk wel zijn weerslag op de batterijduur, maar dat wordt weer enigszins gecompenseerd door de aanwezige OLED-technologie. Die is relatief stroomzuinig, al is dat slechts een randvoordeel als je kijkt naar de prachtige kleurweergave die de technologie mogelijk maakt. De kleuren spatten bijna van het scherm bij de Find X2 Pro. Dat hele OLED-feest heeft naast een tweetal duidelijke voordelen ook een nadeel: het scherm heeft geen enorm hoge helderheid. Dat maakt het aflezen in de felle zon soms wat lastig.

Oppo Find X2 Pro zonlicht

Het is eigenlijk het enige nadeel dat we kunnen ontdekken bij het verder vrij sublieme scherm in de Pro. De ultieme combinatie van topspecificaties maakt het een waar genot om elke dag naar te kijken, en teruggaan naar vrijwel elke andere telefoon voelt als een verlies. Zeker als je vaak video's kijkt is dit scherm echt een meerwaarde. Uiteraard kan je ook de zelfgemaakte video's uitstekend bekijken op de Find X2 Pro maar professionele producties zoals je die kan vinden op Netflix en Amazon Prime zijn helemaal een genot. Transformers: Dark of the Moon bijvoorbeeld komt uitstekend tot zijn recht op het toch compacte scherm van de Oppo, gratuite explosies incluis.

Hardware

In de Oppo Find X2 Pro zit absoluut geen droevige hardware. Een stevige Snapdragon 865 neemt het zware werk voor zijn rekening, bijgestaan door een sloot werkgeheugen en vlot UFS 3.0-opslaggeheugen. Die heilige drie-eenheid vinden we in meer toptoestellen terug en stelt zelden teleur. Externe opslag is niet mogelijk op de Find X2 Pro maar met 512GB aan opslagruimte is dat ook niet bepaald nodig. Dat is echter niet de enige hardware die er in de Oppo te vinden is; het toestel heeft nog meer in huis.

Oppo Find X2 Pro achterkant

We zouden het al bijna vanzelfsprekend vinden, maar op de Find X2 Pro is uitgebreide 5G-ondersteuning aanwezig. Dat zien we de laatste tijd wel meer bij de absolute toptoestellen en het is fijn dat Oppo met die trend meegaat. Zo weet je zeker dat je een aantal jaar met het toestel doorkan, mocht dat nodig zijn. Over er een tijdje mee doorkunnen gesproken, de batterij in de Oppo gaat ook lekker lang mee. Het is een batterij die bestaat uit twee losse cellen van elk 2130 mAh, met in totaal dus 4260 mAh.

Van die twee losse batterijen merk je als gebruiker niet zoveel, behalve dan tijdens het opladen. Dat gaat bijna tweemaal zo snel, mede dankzij de meegeleverde lader die daar optimaal gebruik van maakt. Deze sublieme lader heeft een bijna net zo mooie naam: de SuperVOOC 2.0 Flash Charge. Vlot opladen is daarmee gegarandeerd. Dat is ook handig, want bij intensief gebruik krijg je de batterij met deze specificaties ook gemakkelijk leeg. Bij normaal gebruik haal je overigens makkelijk een dag, wat netjes is maar niet bijzonder indrukwekkend.

Er zit een uitstekend werkende vingerafdrukscanner onder het scherm gemonteerd. Normaal gesproken zijn we niet zo'n fan van die constructie omdat deze scanners vaak wat langzamer werken dan een losse scanner op de zij- of achterkant van een toestel, maar in de Oppo werkt het gelukkig redelijk vlot. Qua hardware is het verder vrij compleet, met alle zaken die je in een moderne smartphone mag verwachten. Een koptelefoonaansluiting ontbreekt helaas, maar dat mag in het huidige tijdsgewricht geen verrassing meer zijn.

Oppo Find X2 Pro plant vegan

Software

Op de Oppo Find X2 Pro draait uiteraard de nieuwste variant van Android, te weten versienummer 10. Oppo heeft daar zijn eigen software-skin overheen gegooid die cosmetisch het een en ander veranderd maar niet noodzakelijk op een storende manier. Wat vooral opvalt is dat je in ColorOS 7.1, zoals Oppo het noemt, echt álles in kan stellen. Het is een tijd geleden dat we zoveel opties tegenkwamen in het instellingenmenu. Voor de echte Android-fanaticus is dat natuurlijk een waar genot. Wil je alle icoontjes liever iets kleiner? En de vorm toch net iets anders? En wat moet het toestel doen op het moment dat je de aan/uit-knop indrukt? Al dit soort dingen kan je op de meeste Android-toestellen wel regelen, maar Oppo doet er duidelijk nog een schepje bovenop.

Kom je zoals de testredacteur in kwestie van een iPhone, dan is het een waar genot om eindelijk allerlei zaken in te mogen stellen waar iOS je gewoon een kant op duwt. Voor overstappers van een andere Android zal de overgang wellicht wat minder dramatisch zijn, maar toch durven we wel te stellen dat zelfs in vergelijking met andere Androids de instelmogelijkheden extensief zijn. Nadeel ervan is dat minder fanatieke gebruikers door de bomen het bos niet meer zien. Gemiddeld genomen is de ervaring echter positief, omdat de opties ook niet bepaald in de weg zitten.

Oppo Find X2 Pro logo

Oppo installeert de nodige apps op de telefoon voordat ze hem in de doos stoppen. Dat kan je irritant vinden, maar de meeste daarvan zijn (semi-)zinvolle apps en zal je dan ook gewoon gelijk kunnen gebruiken. Het blijft echter een feit dat we liever zien dat fabrikanten dit soort fratsen achterwege laten, want het betekent veel verwijderen als je niet van plan bent de meegeleverde apps te gebruiken.

Camera

Op de Find X2 Pro zitten een viertal camera's, waarvan er drie op de achterzijde van het toestel te vinden zijn en een enkele op de voorkant. We bespreken eerst de drie camera's alvorens we de selfiecamera beschrijven. Aan de achterkant van de Oppo is namelijk iets interessants aan de hand. Zoals we al bespraken onder het kopje Design is er een behoorlijke camera-situatie aan de achterkant bezig. Die maakt nogal een indruk, letterlijk en figuurlijk. De oorzaak hiervoor is met een korte blik op de specificaties snel gevonden: er zit een enorme zoomlens in de Oppo verstopt.

camera oppo

Deze 13 megapixel Periscope telelens is haaks in de telefoon gemonteerd. Het resultaat is echter aanwezig, want het toestel kan behoorlijk indrukwekkend zoomen. Je ziet de haakse montage ook af aan de sensor; die is vierkant in tegenstelling tot de ronde cameralenzen die eronder zijn gemonteerd. Het gevolg is in ieder geval dat je tot wel 10x optische zoom tot je beschikking hebt. De meest logische vraag is wanneer je dat nou nodig hebt. Tsja, echt nodig heb je het misschien niet maar het maakt wel dat je in veel verschillende omstandigheden een goede foto van iets kan maken. Zeker bij omstandigheden waarbij het lastiger is bij het onderwerp van je foto te komen, zoals bijvoorbeeld een eend midden op een meertje, biedt de zoomlens uitkomst.

De groothoek op de Find X2 Pro is voorzien van dezelfde hoeveelheid megapixel als de normale camera. Dat betekent dat je wat betreft kwaliteit niets inlevert als je naar de groothoeklens gaat, iets wat bij andere toestellen vaak wel het geval is. Het is overigens wel een net wat oudere sensor ten opzichte van de hoofdcamera, dus helemaal 100 procent identiek zijn ze niet. Feit blijft dat de groothoek prachtige plaatjes weet te produceren, in het licht en in het donker.

De pièce de résistance is de hoofdcamera met zijn 48 megapixel sensor, sloot aan features en prachtige resultaten. Vooral in wat minder licht weet de camera zich te onderscheiden door nog steeds haarscherpe foto's te produceren. Het scherptediepte-effect zit ook goed in elkaar en met goed licht weet de camera uiteraard ook raad. Dit is een van de beste camera's die we in een smartphone hebben gezien. Het helpt natuurlijk dat je al die pracht en praal ook gelijk op het uitstekende beeldscherm kunt bekijken, maar ook op de computer houden de foto's van de Find X2 Pro zich uitstekend staande.

Find X2 Pro camera bloem Find X2 Pro camera bomen Find X2 Pro camera bospad Find X2 Pro camera waal Find X2 Pro camera molenstraat Find X2 Pro camera zonsondergang Find X2 Pro camera daalseweg Find X2 Pro camera waalbrug

Prijs/kwaliteit

De Oppo Find X2 Pro is geen goedkope telefoon. Met een prijs van 1200 euro op moment van schrijven is het zelfs een behoorlijk prijzige telefoon. Zeker, je krijgt er een hoop voor terug, zoals je in de rest van de review duidelijk kan lezen. Dat doet echter niets af aan het feit dat het een behoorlijk heftige aanschaf betekent voor het merendeel van de mensen die in de markt is voor een mobiele telefoon. Voor dat geld kan je ook veel anders leuks halen, en daarom vergelijken we de Oppo hier kort met een aantal andere toestellen waar je ook flink voor in de buidel moet tasten.

Oppo Find X2 Pro Apple iPhone 11 Pro Max OnePlus 8 Pro Samsung Galaxy S20 Ultra
Beeldscherm 6,70 inch 6,50 inch 6,78 inch 6,90 inch
Resolutie 1440 x 3168 pixels 1242 x 2688 pixels 1440 x 3120 pixels 1440 x 3200 pixels
Pixeldichtheid 519 ppi 456 ppi 507 ppi 509 ppi
Besturingssysteem Android 10 Apple iOS 13 Android OxygenOS 10.0 Android 10
Processor 2,8 GHz octa-core 2,7 GHz hexa-core 2,8 GHz octa-core 2,7 GHz octa-core
Werkgeheugen 11,94140625 GB 4 GB 8 GB 12 GB
Interne opslag 512 GB 64 GB 128 GB 128 GB
Camera 48,00 megapixel 12,00 megapixel 48,00 megapixel 108,00 megapixel
Gewicht 207 gram 226 gram 193 gram 220 gram
Stand-by tijd - - - -
Spreektijd - - - -
Met abonnement Vanaf € 43,00 per maand Vanaf € 56,00 per maand Vanaf € 37,00 per maand Vanaf € 54,50 per maand
Los toestel € 867,00 € 1.059,00 tot € 1.349,00 € 699,00 tot € 798,00 € 1.016,00 tot € 1.059,00

Te beginnen met de telefoon waar iedereen aan denkt als je het hebt over dure telefoons: een iPhone. En wel de iPhone 11 Pro Max. De goedkoopste variant met 64GB kost op moment van schrijven iets minder dan 1200 euro. Daar krijg je wel een net zo sublieme camera-opstelling voor terug, en natuurlijk een erg rappe telefoon. Je krijgt iets minder pixels maar de schermkwaliteit is vergelijkbaar, al mis je wel de hoge verversingssnelheid van de Oppo. Het grotoste verschil zit natuurlijk in de software, want de iPhone heeft zijn eigen propriëtaire besturingssysteem in de vorm van iOS en een geheel eigen goed gevulde App Store.

Op de OnePlus 8 Pro krijg je wel een net zo'n snel verversend beeldscherm als bij Oppo. De resolutie van de 8 Pro is ook vrijwel gelijkwaardig en het toestel draait ook op Android. De camera's zijn ook goed en hoewel je iets minder opslaggeheugen krijgt ('maar' 128GB) betaal je ook een stuk minder: op dit moment is het toestel te krijgen voor 900 euro. Dat is een niet mis te verstaan voordeel, net als de iets grotere batterij en het iets schonere Android dat OnePlus meelevert met zijn toestellen.

Ook Samsung heeft qua prijs een prima alternatief voor de Oppo Find X2 Pro in de winkels liggen. We hebben het dan natuurlijk over de Galaxy S20 Ultra. Dat toestel is net als de Oppo uitgerust met een flink camera-eiland op de achterkant, al is het bij de S20 Ultra meer een camera-continent. Wat zoomfunctionaliteit betreft blaast de Ultra de concurrentie dan ook uit het water. Verder krijg je een flink scherm mee, vlotte hardware en uiteraard Android 10. De prijs van dit alles? 1250 euro.

Conclusie

De Oppo Find X2 Pro is een toestel dat eigenlijk geen echt zwakke punten kent. Tegelijkertijd doet het toestel een aantal dingen erg goed. Zo is de uitstekende camera opvallend, die dankzij de drie aanwezige lenzen geweldige foto's kan maken. Een andere eigenschap die er in positieve wijze bovenuit springt is het beeldscherm. Dat OLED-scherm met vlotte verversingssnelheid en hoge resolutie is een genot om naar te kijken. Geen onbelangrijke eigenschap van een mobiele telefoon, waarvan je het grootste deel van het gebruik ervan naar aan het kijken bent.

Oppo Find X2 Pro voorkant

Er zijn ook zaken aan de Oppo die niet noodzakelijk slecht zijn, maar wel opvallend. Zo is het een beetje onhandig dat het scherm niet goed af te ezen is in fel zonlicht. Een ander ding is de sloot aan opties die je krijgt in Android. De een zal dat prachtig vinden, de ander verwarrend. Hetzelfde geldt voor het design, zeker die met het oranje vegan leer aan de achterkant. Smaken verschillen, maar wij konden het wel waarderen.

Toch is er ook een kanttekening te plaatsen bij de Oppo. Het toestel mag dan vrijwel geen dingen verkeerd doen, het kost wel een flinke smak geld. Het is het enige echte nadeel en dat valt vooral op als je gaat kijken naar de concurrentie. Zo weet OnePlus bijvoorbeeld een vrijwel gelijkwaardig toestel neer te zetten voor een fractie van de prijs. Dat is natuurlijk nooit goed nieuws. Dat is overigens vooral een compliment aan OnePlus, want concurrerende toestellen van andere fabrikanten vallen wel in het prijsklassement van de Find X2 Pro.

Concluderend kunnen we dus stellen dat je de Oppo Find X2 Pro gaat kopen, je absoluut geen miskoop doet en zeer waarschijnlijk ook geen spijt gaat krijgen. Dankzij de vlotte hardware en ondersteuning voor 5G kan je ook lekker lang met het toestel doen. Het enige obstakel dat we zien is die daadwerkelijke aanschaf, want dat is echt de enige hobbel die Oppo bij het aanbieden van de Find X2 Pro heeft opgeworpen.

+ Geweldig beeldscherm
+ Camera's zijn subliem
+ Android maximaal aan te passen

- Vele opties kunnen verwarrend werken
- Beeldscherm soms lastig af te lezen in de felle zon

Review score

8,5
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Oppo Find X2 Pro beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Tele2 24 mnd 200 1000 € 43,00 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 5000 € 50,50 € 0,- Bekijken
Ben 24 mnd onbeperkt 5000 € 38,00 € 243,00 Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 6000 6000 € 36,50 € 260,00 Bekijken
KPN 24 mnd 150 5000 € 44,00 € 264,00 Bekijken
Vodafone 24 mnd onbeperkt 5000 € 56,00 € 48,00 Bekijken
Alle Oppo Find X2 Pro aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden