Vergelijk 2.447.609 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google Pixel 3a XL review

Reviews Google Pixel 3a XL review
Door ,

Naast haar high-end telefoons heeft Google onlangs twee gloednieuwe middenklassers uit de doeken gedaan. Eén daarvan is de Google Pixel 3a XL, het toestel dat we in deze review onder de loep nemen. Hij is een stuk voordeliger dan zijn grote broers, maar biedt hij ook dezelfde kwaliteit?

We kennen Google vanzelfsprekend van de gelijknamige zoekmachine, waarmee het haar faam en rijkdom vergaarde. Een deel van de advertentieopbrengsten wendde het techbedrijf aan om haar eigen besturingssysteem te ontwikkelen: Android. Het is bijna 11 jaar geleden dat Google Android lanceerde op de HTC G1, ook wel beter bekend als de HTC Dream. Vandaag de dag is Android het grootste ecosysteem voor mobiele telefoons, met een marktaandeel van een slordige 85 procent.

Sinds enkele jaren heeft Google een derde pijler waarmee het haar geld verdient: smartphones. Het begon allemaal met de Nexus-reeks, waarmee de zoekgigant nauw samenwerkte met onder anderen Huawei, LG, Samsung en Motorola. Google optimaliseerde de software, de zojuist genoemde fabrikanten de hardware. Het resultaat waren toestellen als de Nexus 5X (LG) en Nexus 6P (Huawei), premium telefoons met het high-end componenten en de beste Android-ervaring onder Android-fabrikanten.

In 2016 gooit Google het over een andere boeg. Voor het eerst lanceert het internetbedrijf twee apparaten op eigen houtje: de Google Pixel en Google Pixel XL. Met voorzichtig enthousiasme verwelkomde de community de eerste toestellen. Daarop volgden de Google Pixel 2 (XL) en Google Pixel 3 (XL).

Afgezien van de krachtige hardware en stock Android benadering hebben de Pixel-telefoons nog iets met elkaar gemeen: een gepeperd prijskaartje. De nieuwste telg, de Pixel 3, kostte bij introductie 999 euro. Zijn grote broer, de Google Pixel 3 XL, ging aanvankelijk over de toonbank voor 1.150 euro. Anno 2019 zijn dat geen uitzonderlijke bedragen: Samsung, Huawei, Sony en Apple hanteren een vergelijkbaar prijsbeleid voor hun vlaggenschepen.

Google Pixel 3a XL

Tegelijkertijd, en dat beseft Google zich goed, kan of wil niet iedereen dergelijke bedragen ophoesten voor een nieuwe smartphone. Om deze doelgroep tegemoet te komen introduceerde de zoekreus begin mei twee middenklassers: de Google Pixel 3a en Google Pixel 3a XL. Beide toestellen kosten ongeveer de helft van wat Google vraagt voor haar vlaggenschepen. En als we de afgelopen jaren iets hebben geleerd, is het dat je niet de hoofdprijs hoeft te betalen voor een goede smartphone.

Gaat deze vlieger ook op voor de Pixel 3a XL? Met een adviesprijs van 549 euro is het een vrij prijzige smartphone in het middensegment. Is hij zijn geld waard? Of kun je je zuurverdiende centen beter spenderen aan een ander toestel? De afgelopen weken hebben wij de Pixel 3a XL uitgebreid kunnen testen.

Deze review is mede tot stand gekomen door Belsimpel, die ons een reviewexemplaar van de Google Pixel 3a XL leende.

Design

De Google Pixel 3a XL lijkt op het eerste oog als twee druppels water op de Pixel 3 XL. Beide toestellen hebben één primaire camera, een fysieke vingerafdrukscanner aan de achterkant en zelfs dezelfde kleurtinten. Als we wat beter kijken, zien we wel degelijk een aantal duidelijke verschillen. De ‘notch’ van de Pixel 3 XL is een weggevertje dat we twee verschillende telefoons voor ons hebben, maar niet waar we hier op doelen. De behuizing van de Pixel 3a XL ziet er weliswaar identiek uit, maar is gemaakt van polycarbonaat in plaats van aluminium en glas. Dat betekent niet automatisch dat Google’s middenklasser goedkoop en broos aanvoelt. Integendeel: hij ligt net zo comfortabel in de hand als de Google Pixel 2 XL, mijn eigen toestel. Polycarbonaat is daarentegen wel een stuk gevoeliger voor krassen dan metaal. Een beschermhoes is sowieso een goed idee als je met een smartphone rondloopt, dat geldt ook voor de Pixel 3a XL.

Google Pixel 3a XL

Afgezien van de bouwmaterialen verschilt de Pixel 3a XL op een aantal andere manieren van Google’s vlaggenschepen. Om te beginnen heeft de middenklasser een koptelefoonaansluiting, een eigenschap die we bij steeds minder telefoons zien. Het voordeel is dat je geen dure Bluetooth headset hoeft te kopen om naar jouw muziek te luisteren. De keerzijde is dat de middenmoter geen IP-certificering heeft, wat inhoudt dat hij niet stof- en waterbestendig is. Pas dus op als je deze zomer naar het strand of zwembad gaat.

De stereo speakers kunnen we eveneens afvinken. Jammer genoeg zitten ze niet allebei aan de voorkant, zoals bij de duurdere vlaggenschepen het geval is. Eén van de speakers vinden we aan de onderkant, naast de USB-C poort. Dat heeft twee nadelen: (1) audio gaat niet rechtstreeks naar je oren en (2) als je het toestel in landschapsmodus vasthoudt om te gamen, dek je mogelijk de speaker af met je rechterhand. Het geluid dat de speakers voortbrengen klinkt goed, mits je het volume niet openzet.

Net als bij zijn voorgangers heeft Google de aan/uitknop voorzien van een fel, vrolijk kleurtje zodat je hem op afstand herkent. De volumeknoppen vinden we daaronder. Zoals gezegd heeft de Pixel 3a XL achterop één camera. Aan een optische vingerafdrukscanner achter het beeldscherm durft Google zich nog niet te branden. Gezien het prijskaartje kunnen we dit de zoekmachinegigant vergeven. De scanner aan de achterkant is lekker vlot en werkt aanzienlijk beter als ik hem vergelijk met mijn Pixel 2 XL.

Beeldscherm

In mijn review over de Google Pixel 2 XL wond ik er geen doekjes om: het beeldscherm was niet om aan te zien. De kleuren waren flets, om de haverklap flikkerde het scherm, was de blauwe gloed over het scherm een enorme stoorfactor en door de dikke bezels gaf het toestel een gedateerde look and feel. Inmiddels zijn we ruim een jaar verder en heb ik tevens last van ingebrande pixels. Niet wat je mag verwachten van een smartphone die destijds 1.000 euro kostte.

Over het beeldscherm van de Pixel 3a XL zijn we gelukkig wel te spreken. Zodra je het toestel voor de eerste keer opstart, ziet de kleurweergave er een stuk beter uit in vergelijking met de Pixel 2 XL. In het instellingenmenu zag ik dat Google het kleurprofiel niet standaard had ingesteld op ‘natuurlijk’, maar op ‘aanpasbaar’. Mocht je de voorkeur geven aan wat meer natuurgetrouwe kleuren, dan kun je dat instellen.

Google Pixel 3a XL

De blauwe gloed over het scherm -ook wel blue shift genoemd- bij de Pixel 3a XL is lang niet zo dominant in vergelijking met het topmodel van anderhalf jaar geleden. Deze is dusdanig subtiel dat we daar geen last van hadden. Hoewel Google’s mid-ranger een OLED-display heeft, zijn de kleuren niet overdreven verzadigd. Een scherm met QHD+ resolutie hoef je niet te verwachten voor dit prijskaartje. Het 6 inch grote scherm telt daarentegen 1080 bij 2160 pixels, wat haarscherp beeld oplevert.

De 18:9 beeldverhouding houdt Google in stand. Net als zijn voorgangers heeft de Pixel 3a XL behoorlijk forse schermranden. Hierdoor oogt hij als een middenklasser van begin 2018. Google lijkt niet in staat om deze achterstand in te halen, die al sinds 2017 speelt. God zij dank -zo denken wij er althans over- heeft de zoekreus het scherm van de Pixel 3a XL geen inkeping gegeven.

Een schermfeature die we bij alle toestellen in het high-end segment zien, is Always-On. Hiermee zie je, zonder je telefoon te ontgrendelen, of je nieuwe berichten hebt ontvangen, een oproep hebt gemist, de datum en hoe laat het is. Een handige en (in onze ogen) onmisbare eigenschap die standaard in iedere smartphone ingebouwd zou moeten zijn. Bij de Pixel 3a XL is dat het geval, zij het dat Google deze heeft omgedoopt tot het ‘inactieve display’. De middenklasser is tevens uitgerust met adaptieve schermhelderheid. Afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht past de software de schermhelderheid aan. Deze feature werkt goed en is bovendien goed voor de batterijduur.

Tot slot heeft de Pixel 3a XL een verkapte donkere modus onder de noemer ‘apparaatthema’. Als je deze inschakelt is de achtergrond bij de Quick Settings zwart, evenals bij zelfgemaakte folders op het startscherm. Het instellingenmenu behoudt daarentegen zijn felle, witte achtergrondkleur. Android Q, de volgende grote Android-update, heeft een ingebouwde donkere modus die verder in het ecosysteem is geïntegreerd.

Google Pixel 3a XL

Hardware

De Google Pixel 3a XL heeft hardware waar je wellicht niet direct van achteroverslaat. Onder de motorkap schuilt een 2,2 GHz krachtige Qualcomm Snapdragon 670 octa-core processor met Adreno 615 GPU en 4GB werkgeheugen. In praktijk werkt deze combinatie verrassend goed. Of je nou op internet surft, muziek of video’s streamt of een spelletje speelt, de Pixel 3a XL loopt als een geoliede machine. Geen enkel moment liet hij ons in de steek. 4GB RAM klinkt misschien magertjes als je bedenkt dat sommige smartphones twee of drie keer zoveel werkgeheugen hebben. Door de goede afstemming van hard- en software heb je meer dan voldoende aan 4GB. Apps die zichzelf afsluiten omdat ze te weinig geheugen hebben, is niet een keer voorgekomen.

De opslagcapaciteit bedraagt 64GB. Ruimte voor een microSD-kaart is er niet, want betekent dat je maar beter zuinig kunt omspringen met de schaarse hoeveelheid opslagruimte. Wat daarbij helpt is dat je van Google ongelimiteerde opslag krijgt voor al je foto’s en video’s dankzij Google Photo’s. Helaas is er ook geen ruimte voor een tweede simkaart. Het moederbord is daarentegen wel voorzien van een zogeheten e-sim. Zolang deze standaard niet wordt ondersteund door Nederlandse providers, koop je er niets voor.

HTC was de eerste die haar toestellen uitrustte met Edge Sense technologie. Daarbij heeft het frame enkele drukgevoelige sensoren die hun werk doen zodra je aan de zijkant van het toestel knijpt. Google introduceerde deze techniek voor het eerst in de Google Pixel 2 (XL) onder de noemer Active Edge. Deze werkt op dezelfde manier als Edge Sense, met één groot verschil: je kunt hem alleen gebruiken om Google Assistant te activeren. Een andere actie of applicatie toekennen is Google nog een brug te ver. Daardoor is de meerwaarde van Active Edge beperkt.

Google Pixel 3a XL

Accu

Een goede batterijduur beperkt zich al lang niet meer tot de duurdere vlaggenschepen. Ook middenklassers en budgettelefoons hebben tegenwoordig een hele deugdelijke accu. Motorola Moto E5 Plus is daar een goed voorbeeld van met zijn 5000 mAh batterij.  Met dat in het achterhoofd lijkt de 3700 mAh batterij van de Google Pixel 3a XL in het niet te vallen.

Google levert het bewijs dat we ons niet moeten laten misleiden door dergelijke getallen. Hoelang een accu meegaat als hij volledig is opgeladen, hangt natuurlijk af van de omstandigheden. Grafisch veeleisende games vreten meer stroom dan bijvoorbeeld muziek afspelen met Spotify. En video’s streamen kost eveneens meer energie dan surfen op internet. Daarnaast zijn er nog veel meer factoren die de batterijduur bepalen, waaronder de schermhelderheid, connectiviteitsmogelijkheden die zijn ingeschakeld (Bluetooth, NFC, roaming), apps die actief informatie synchroniseren en zelfs de achtergrond dat je hebt ingesteld.

Dag na dag haalde de Pixel 3a XL moeiteloos de eindstreep. Een screen-on-time van 5 uur en langer was eerder regel dan uitzondering. Je moet het wel heel erg bont maken als je tussentijds naar de oplader moet grijpen. Van de all-day battery life waarmee Google pronkt is geen woord gelogen. Over opladen gesproken: de Pixel 3a XL ondersteunt snelladen. Na een half uur is hij voor de helft opgeladen. Hij heeft vijf kwartier nodig om van nul de honderd procent te bereiken. Een compromis waar je mee moet kunnen leven is dat je de mid-ranger van Google niet draadloos kunt opladen. Van de andere kant: hoeveel telefoons in het middensegment kun je opnoemen met wireless charging?

Google Pixel 3a XL

Software

Heb je een hekel aan een besturingssysteem dat volgepropt is met allerlei functies die je toch niet gebruikt? Zoek je een smartphone met recente en ‘schone’ Android-versie zonder al deze poeha? Dan is de Google Pixel 3a XL absoluut het overwegen waard. Net als alle andere Pixel-telefoons draait hij op stock Android. Oftewel geen overbodige toeters en bellen, bloatware of andere zaken waar je niet op zit te wachten.

De Pixel-telefoons staan tevens bekend om hun goede updatebeleid. Ze behoren tot het selectieve gezelschap die als eerste de nieuwste Android-versies krijgen. Android 10.0 Q ligt dus binnen handbereik. Bij beveiligingsupdates zetten we onze vraagtekens. Toen we de Pixel 3a XL uit de doos haalden, had hij het beveiligingsniveau van maart 2019. Eind mei hadden we de security updates van april en mei nog niet voorbij zien komen. Begin juni kreeg hij alsnog de nieuwste patch, inclusief de beveiligingsupdate van juni.

Google Assistant en Google Lens zijn vanzelfsprekend te vinden op de Pixel 3a XL. De eerste feature is Google’s digitale spraakassistent die op de meeste vragen een antwoord heeft. Sinds eind vorig jaar kun je gewoon in het Nederlands tegen de assistent praten. Google Lens vertelt je wat er op een foto te zien is die je hebt geschoten. Door de bocht genomen doet hij precies wat je van hem mag verwachten, maar zo nu en dan laat hij een steekje vallen, of blijft hij ons het antwoord schuldig.

Google Pixel 3a XL

Een andere feature die we niet mogen vergeten is Now Playing. Deze weet je precies te vertellen welk nummer er op de achtergrond draait, een soort ingebouwde Shazam dus. Uitermate handig als je even de titel kwijt bent van dat ene nummer, of niet weet wie het gezongen heeft. Een laatste eigenschap die we van het besturingssysteem willen noemen, is de shush modus. Of ‘omdraaien voor sst…’ zoals Google het vertaalt. Zodra je de Pixel 3a XL met het scherm naar beneden legt, schiet de niet-storen modus aan en ontvang je geen nieuwe notificaties. Handig als je even niet gestoord wil worden. Zodra het scherm weer naar boven ligt springt de normale modus weer aan.

Camera’s

Sinds 2017 zijn twee primaire camera’s eerder regel dan uitzondering in de smartphonewereld. Google trekt zich daar niets van aan. Sinds jaar en dag rust ze haar Pixel-telefoons uit met slechts één camera aan de achterzijde. Enerzijds biedt dat beperkingen: ze beschikken niet over optische zoom of extreem grote groothoeklens om indrukwekkende panoramafoto’s te schieten.

Van de andere kant bewijst Google dat je geen drie lenzen of meer nodig hebt om professioneel ogende kiekjes te schieten. Dat hebben we te danken aan een techniek die computational photography heet. Daarbij schiet de camera razendsnel meerdere plaatjes achter elkaar waarbij de instellingen verschillen (belichting, sluitertijd, ISO-waarde, witbalans). De software legt deze vervolgens over elkaar om één haarscherpe en gedetailleerde foto te creëren.

De camera van de Pixel 3a XL is tevens voorzien van een Dual Pixel sensor. Door een scène of voorwerp vanuit meerdere hoeken te belichten, onderscheidt hij voor- en achtergrond. Het aanbrengen van een waas -ook wel bokeh-effect genoemd- is hierdoor een koud kunstje. Vanuit de community heeft Google veel lof gekregen voor beide technologische hoogstandjes, en terecht.

Google Pixel 3a XL Google Pixel 3a XL Google Pixel 3a XL Google Pixel 3a XL Google Pixel 3a XL Google Pixel 3a XL

Een andere exclusieve feature van Google’s telefoons is Nachtzicht. Plaatjes die je ’s avonds laat schiet worden significant beter verlicht en zien er zodoende een stuk beter uit. Ideaal als je het nachtleven op beeld probeert vast te leggen. Een muurvaste hand is echter een vereiste: de beeldsensor heeft luttele seconden nodig om het beeld vast te leggen. Als het lukt heb je geweldige foto om aan je album toe te voegen.

Ook als videocamera voldoet de Pixel 3a XL aan onze verwachtingen. Door de combinatie van optische en elektronische beeldstabilisatie reduceert Google grotendeels de bewegingsonscherpte die ontstaat als je tijdens het filmen rondloopt. Opnemen kan in 4K met een frameratesnelheid van 30 beelden per seconde. Je kunt zelfs AR-stickers en tekstballonnen toevoegen aan je foto’s en video’s met Playground. De camera van de Pixel 3a XL is zonder twijfel een van de beste features van het toestel.

Prijs-kwaliteitverhouding

Om een smartphone echt op zijn waarde te beoordelen, moet je hem vergelijken met de concurrentie. Via onze prijsvergelijker hebben we een aantal telefoons gespot die ongeveer in dezelfde prijsklasse vallen als de Google Pixel 3a XL. Steekt Google’s middenklasser met kop en schouders boven de rest uit? Of ben je misschien beter af bij een ander?

De eerste telefoon in onze vergelijking is de Samsung Galaxy S10. Eind februari introduceerden de Koreanen hun nieuwste topmodel en kostte aanvankelijk 899 euro. Inmiddels is de verkoopprijs gezakt naar zo’n 650 euro. Daarmee is hij 100 euro duurder dan de Pixel 3a XL. Tegelijkertijd overtreft Samsungs vlaggenschip de nieuwste Pixel-telefoon op vrijwel alle vlakken. Grote voordeel van de Galaxy S10 is dat je het geheugen op ieder moment kunt uitbreiden met microSD-kaart. Ook is er ruimte voor twee nano-simkaarten en is hij IP68 gecertificeerd, zonder de audio jack op te offeren. Om deze redenen is de Galaxy S10 in onze ogen toekomstbestendiger dan de Pixel 3a XL. Of dat jou van 100 euro waard is, moet je zelf uitmaken.

Google Pixel 3a XL Samsung Galaxy S10 OnePlus 7 Huawei P30 Sony Xperia XZ3
Beeldscherm 6,00 inch 6,10 inch 6,20 inch 6,10 inch 6,00 inch
Resolutie 1080 x 2160 pixels 1440 x 3040 pixels 1080 x 2340 pixels 1080 x 2340 pixels 1440 x 2880 pixels
Pixeldichtheid 402 ppi 551 ppi 416 ppi 422 ppi 537 ppi
Besturingssysteem Android 9.0 (Pie) Android 9.0 (Pie) Android OxygenOS 9.0 Android 9.0 (Pie) Android 9.0 (Pie)
Processor 2,0 GHz octa-core 2,7 GHz octa-core 2,8 GHz octa-core 2,6 GHz octa-core 2,8 GHz octa-core
Werkgeheugen 4 GB 8 GB 6 GB 6 GB 4 GB
Interne opslag 64 GB 128 GB 128 GB 128 GB 64 GB
Camera 12,20 megapixel 12,00 megapixel 48,00 megapixel 40,00 megapixel 19,00 megapixel
Gewicht 167 gram 157 gram 182 gram 165 gram 193 gram
Stand-by tijd - - - - -
Spreektijd - - - - -
Met abonnement Vanaf € 21,00 per maand Vanaf € 27,00 per maand Niet beschikbaar Vanaf € 24,00 per maand Vanaf € 22,50 per maand
Los toestel € 389,00 tot € 400,00 € 518,00 tot € 1.149,00 € 649,00 € 477,00 tot € 749,00 € 399,00 tot € 799,00

Het prijsverschil met de OnePlus 7 is minder groot. De flagship killer van OnePlus haal je in huis vanaf 559 euro en is daarmee slechts een tientje duurder dan de Pixel 3a XL. Voor dat geld krijg je een snellere processor, meer werkgeheugen, extra veel opslagcapaciteit en dual-camerasysteem. Dat je het intern geheugen van de OnePlus 7 niet kunt uitbreiden is minder erg, omdat je twee keer zoveel opslagruimte krijgt van OnePlus. Google’s middenmoter heeft daarentegen stock Android, een koptelefoonaansluiting en een fantastische camera.

Een andere topper die de laatste tijd flink in prijs is gedaald, is de Huawei P30. Aanvankelijk ging hij voor 749 euro over de toonbank, als je goed zoekt op internet vind je hem inmiddels voor 499 euro. Voor dat geld krijg je naast de reguliere cameralens ook een telefotolens en ultragroothoeklens, wat nog meer mogelijkheden biedt om je creativiteit los te laten. Wat betreft rekenkracht moet de Snapdragon 670 van de Pixel 3a XL zijn meerdere erkennen in de Kirin 980. Standaard krijg je van Huawei 128GB geheugen, twee keer zoveel als de Pixel 3a XL. Geheugenuitbreiding bij Huawei blijft een dingetje: je kunt het geheugen probleemloos uitbreiden, maar daarvoor ben je aangewezen op Huawei’s NM-kaart. Deze is prijziger dan microSD en werkt bovendien alleen met andere smartphones van Huawei.

De Sony Xperia XZ3 tot slot is enkele tientjes goedkoper dan de Pixel 3a XL. Sony’s vlaggenschip heeft veel gemeen met de middenklasser van Google: beide toestellen hebben een 6 inch groot OLED-scherm, 4GB werkgeheugen, 64GB aan opslagruimte en één primaire camera. Ondanks deze overeenkomsten ben je in onze ogen beter af met de Pixel 3a XL. Om te beginnen ben je bij Google verzekerd van software- en beveiligingsupdates. Sony laat niet het achterste van haar tong zien op het gebied van fotografie. Tot slot moet je zonder koptelefoonaansluiting door het leven. Voor die paar tientjes extra kun je, wat ons betreft, beter de Pixel 3a XL nemen.

Google Pixel 3a XL

Conclusie

Google weet ons aangenaam te verrassen met de Google Pixel 3a XL. Hij heeft een net en strak design, het beeldscherm is lekker scherp, hij presteert boven verwachting goed en de accuduur is uitmuntend. Ook hebben we niets dan lof voor het besturingssysteem en de vele updates die in het verschiet liggen. De camera is de kers op de spreekwoordelijke taart die het geheel afmaakt.

Helaas laat Google ook op sommige punten steekjes vallen. Zo krijg je slechts 64GB geheugen. Dat zou niet erg zijn geweest als je de opslagcapaciteit kon uitbreiden met microSD-kaart, maar dat is wishful thinking. Hetzelfde geldt voor het rondlopen met twee simkaarten om zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn. De grootste misstap van de zoekgigant is echter het prijskaartje. Voor hetzelfde geld en minder heb je bij de concurrentie een smartphone die harder loopt. Daardoor is de Pixel 3a XL ineens een stuk minder aantrekkelijk.

Met de Pixel 3a XL koop je absoluut geen kat in de zak. We hadden alleen graag gezien dat Google voor een lagere adviesprijs had gekozen. In het huidige smartphonelandschap is de keuze groot, zeker in het vaarwater waarin Google zich begeeft. Daarmee zet de zoekreus zich op een afstand ten opzichte van de concurrentie. Als je daarmee kunt leven, dan is de Pixel 3a XL een aanrader.  

Pluspunten Google Pixel 3a XL

+ Presteert op het hoogste niveau
+ Stock Android
+ De batterij gaat maar door
+ De camera schiet prachtige plaatjes
+ Koptelefoonaansluiting

Minpunten Google Pixel 3a XL

- Niet stof- en waterbestendig
- Geen geheugenuitbreiding of dual-sim
- Prijskaartje ten opzichte van de concurrentie

Google Pixel 3a XL

Google Pixel 3a XL review score

7,5
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Google Pixel 3a XL beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 200 1000 € 21,00 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd 200 1000 € 22,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 22,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 26,00 € 0,- Bekijken
KPN 24 mnd onbeperkt 5000 € 33,00 € 0,- Bekijken
Alle Google Pixel 3a XL aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden