Vergelijk 2.456.087 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review

Reviews Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus review
Door ,

Voor de verandering staat er ditmaal niet één smartphone centraal in onze review, maar twee. De Moto E5 en Moto E5 Plus zijn twee scherp geprijsde telefoons met een lange adem. Weet Motorola het succes van weleer te evenaren met dit duo?

Je had het waarschijnlijk al door, de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn broers van elkaar. Beide zijn de overtreffende trap van de Moto E5 Play. Het trio werd in april van dit jaar aangekondigd door de fabrikant en richt zich op smartphonegebruikers die (1) het liefst de hele dag met hun smartphone spelen en (2) die ook nog leuke dingen willen doen nadat ze een mobiele telefoon hebben gekocht.

Het resultaat is de E5-reeks. Ze hebben een batterij met forse accucapaciteit en zijn voordelig in aanschaf. In deze review leggen we de Moto E5 naast de Moto E5 Plus. In de meeste opzichten lijken ze als twee druppels water op elkaar, vandaar dat we ze gezamenlijk behandelen in één review. Maar zijn er zowel aan de buitenkant als de binnenkant verschillen te bespeuren. Welke van de twee komt als beste uit onze test? En waarom? En hoe verhouden ze zich tot de concurrentie? Deze en nog veel meer vragen proberen we voor jullie te beantwoorden in deze review.

Design

Als je een budgettelefoon in huis haalt, betekent dit dat je vaak inlevert op de bouwkwaliteit. In plaats van een metalen behuizing krijg je polycarbonaat, en glas wordt vervangen door kunststof. Ook voelen ze vaak behoorlijk zwaar aan en zijn ze allesbehalve slank. Tot op zekere hoogte geldt dit ook voor de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus. Je merkt al snel dat Motorola bezuinigd heeft op de vormgeving. Alleen de achterkant van de Moto E5 en Moto E5 Plus zijn gemaakt van een dun soort metaal, het frame en de knoppen daarin zijn van kunststof. Bij de Moto E5 Plus is de achterkant afgewerkt met een extra glimmende laag. Glas? Helaas, doorschijnend kunststof. Deze laat vingerafdrukken achter bij het leven. Daar heb je bij de Moto E5 gelukkig geen last van. Motorola is zo aardig om je een transparante beschermhoes te geven bij de Moto E5 Plus.

Motorola Moto E5 en Motorola Moto E5 Plus

Het beeldscherm is aan de randen enigszins afgerond, evenals aan de achterkant. Hierdoor liggen zowel de Moto E5 als de Moto E5 Plus lekker in de hand. Hoe je het ook wendt of keert, ze met één hand bedienen is er niet bij, daarvoor zijn ze simpelweg te groot. Door de extra laag kunststof is de Moto E5 Plus een stuk gladder dan zijn kleine broer. Let dus op waar je hem neerlegt en hoe je hem oppakt. Houd er tevens rekening mee dat beide toestellen op geen enkele manier waterbestendig zijn. Opmerkelijk aangezien de Moto E5 Play spatwaterdicht is.

Zoals de naam al doet vermoeden is de Motorola Moto E5 Plus de grootste van het stel. Ten opzichte van de Moto E5 is hij een stuk langer, breder en dikker. Dat wordt in zijn gewicht van 197 gram ook nog eens weerspiegeld. De Moto E5 is met zijn gewicht van 174 gram een stuk slanker. Wij vonden het dan ook prettiger om met de compacte Moto E5 te spelen dan de Moto E5 Plus, die na verloop van tijd behoorlijk zwaar aanvoelt.

De hoofdcamera heeft een bekend design dat je misschien nog van de Motorola Moto X4 kent. Met een beetje fantasie lijkt het net alsof de camera van de Moto E5 Plus naar je glimlacht. Beide toestellen met een single-lens camera met LED-flitser. De Moto E5 Plus heeft daarnaast sensoren voor de laser-autofocus waardoor hij nog sneller moet scherpstellen. De selfiecamera wordt vergezeld door een LED-flitser, iets dat vrij zeldzaam is bij smartphones in deze prijsklasse. Onder de camera zien we een tweede cirkel met daarin het bekende batwing-logo van Motorola. Hier vinden we tevens de vingerafdrukscanner, die in onze ogen behoorlijk wispelturig is. Vaak doet hij braaf zijn werk, maar regelmatig laat hij het afweten. Je vinger hoeft maar een klein beetje vettig of bezweet te zijn en dan heb je er niets aan.

Helaas moeten we genoegen nemen met een microUSB-aansluiting. Maar gezien het prijskaartje een begrijpelijke keuze. Dat geldt ook voor de mono speaker. De geluidskwaliteit is uiteraard niet subliem, maar acceptabel voor een budgettelefoon (mits je het volume niet helemaal open gooit). Het is fijn dat Motorola deze achter het oorstuk heeft geplaatst: het geluid bereikt hierdoor rechtstreeks je oren. Je dempt evenmin per ongeluk het geluid als je de telefoon in landschapsmodus houdt om te gamen of video’s te bekijken. Terwijl steeds meer fabrikanten besluiten om de koptelefoonaansluiting weg te laten, vinden we deze bij Motorola aan de bovenkant. Een (dure) Bluetooth-headset is dus nergens voor nodig.

Motorola Moto E5

Beeldscherm

Het zal je niet verbazen dat de Motorola Moto E5 Plus het grootste beeldscherm van de twee heeft. Deze is 6,0 inch groot. Het scherm van de Moto E5 is met een doorsnee van 5,7 inch een maatje kleiner. We kunnen niet zeggen dat de schermranden of bezels slank zijn. Integendeel, ze behoorlijk fors als je ze vergelijkt met de meeste moderne smartphones. Toch is het scherm door Motorola omgedoopt tot het Max Vision display. Dat heeft echter niets te maken met dunne schermranden, maar de 18:9 beeldverhouding waardoor je het scherm maximaal benut. Beide toestellen hebben een schermresolutie van 720 bij 1440 pixels.

Vanzelfsprekend hebben de Moto E5 en Moto E5 Plus door de HD+ resolutie niet de scherpste schermen. In onze testperiode hadden we hier echter nauwelijks last van. Wie de kwaliteit van OLED-schermen gewend is, zal de kleurweergave vies tegenvallen. Inderdaad, kleuren op IPS LCD-displays zijn niet zo vol en verzadigd als bij OLED-panelen, maar ogen dof. Om hier iets aan te doen heeft Motorola de E5-telefoons een kleurenmodus gegeven. Daarmee bepaal je zelf het kleurprofiel en de kleurtemperatuur. Het ene of het andere profiel is geen verschil tussen dag en nacht. Wij hadden dan ook de grootste moeite om ze van elkaar te onderscheiden.

Wat ons onmiddellijk opviel toen we bij beide toestellen de schermhelderheid op maximaal zette en ze naast elkaar legden, is dat de Moto E5 veel meer licht uitstraalt. Vooral als je vanuit een hoek naar het scherm staart zie je direct het verschil. Hierdoor is het scherm van de Moto E5 buitenshuis beter te lezen dan die van de Moto E5 Plus. Enigszins verstopt hebben beide telefoons een blauwlichtfilter waardoor de stralingsintensiteit ’s avonds minder is. Dankzij Moto Display heb je alle controle over welke meldingen op het vergrendelscherm verschijnen. Een andere handige feature van het scherm is het responsief display. Hiermee blijft het scherm ingeschakeld zolang je er naar kijkt. Als je hem dus weglegt springt hij vanzelf op zwart.

Wat ons overigens opviel is dat de Moto E5 in onze reviewperiode meer dan eens spontaan aansprong en Google Now activeerde. Dit hebben we nog niet eerder gezien. Het is ons een raadsel waarom dit gebeurde. De Moto E5 Plus had hier geen last van.

Motorola Moto E5 en Motorola Moto E5 Plus

Hardware

Of je nou de Motorola Moto E5 of de Moto E5 Plus neemt, je krijgt dezelfde chipset onder de motorkap. Dat is de Qualcomm Snapdragon 425, een quad-core processor die kloksnelheden tot 1,4 GHz weet te halen. Het is zeker niet de krachtigste CPU uit het assortiment van de Amerikaanse chipfabrikant, maar vandaag de dag zijn het vrij normale snelheden voor een budgettelefoon. De Snapdragon 425 zelf verscheen anderhalf eerder al in de eerste mobiele telefoons en is zodoende al enigszins op leeftijd.

Hoeveel werkgeheugen en opslagcapaciteit je krijgt, verschilt per model. De Moto E5 komt met 2GB werkgeheugen en 16GB interne opslag. Zijn grote broer verbergt 3GB RAM onder de klep en heeft twee keer zo veel intern geheugen (32GB). Het onderlinge prijsverschil is echter zo klein dat je voor hetzelfde geldt (en minder) een geheugenkaart met behoorlijk wat opslagruimte koopt. Extra werkgeheugen bijkopen kan niet. Naast een geheugenkaart is er tevens ruimte voor twee nanosimkaarten, zowel bij de Moto E5 als de Moto E5 Plus.

Het is niet dat de Moto E5 Plus veel soepeler draait door het extra werkgeheugen. Ze hebben immers dezelfde processor, die het kloppend hart vormt van beide toestellen. Meer werkgeheugen komt goed van pas als je veel apps en achtergrondprocessen tegelijkertijd hebt draaien. Switchen tussen apps gaat dan sneller. Ook word je minder snel met geheugenproblemen geconfronteerd. In theorie is het mogelijk dat applicaties zichzelf afsluiten als ze te weinig geheugen hebben om op te draaien. Erg vervelend als je muziek zit te luisteren en het geluid ineens uitspringt. Hiervan hadden we overigens geen last toen we met de Moto E5 aan de slag gingen.

Motorola Moto E5 Plus

Zijn de Moto E5 en Moto E5 Play krachtig? Dan hangt helemaal van je definitie af, en wat je van plan bent om ermee te doen. Je statusupdate bijwerken op social media, internetbankieren, online shoppen, surfen op internet, e-mail checken en schrijven: voor dergelijke toepassingen heeft de Snapdragon 425 genoeg power in huis. Zelfs een spelletje spelen is geen probleem, mits het geen PUBG, Fortnite of andere game van dit kaliber is. Dan loop je tegen de grens van de chipset aan. En wat ook niet mag verbazen is dat het even duurt voordat apps zijn opgestart, maar dat is de normaalste zaak van de wereld in het budgetsegment.

Al met al waren we aangenaam verrast door de Moto E5 en Moto E5 Plus. Voor de doorgaans belangrijkste dingen waarvoor men een smartphone gebruikt, is de Snapdragon 425 krachtig genoeg. Het enige dat je moet accepteren is dat hij even op gang moet komen. Ook raden we het af om grafisch zware games te spelen. Voor alle andere zaken heeft de chipset genoeg vitaliteit.

Accu

Vind je het ook zo vervelend als je aan het einde van je batterij nog een stuk dag overhoudt? Het klinkt misschien als een afgezaagde Loesje-uitspraak, maar is voor veel smartphonegebruikers dagelijkse ellende. Nou zijn smartphonebatterijen de afgelopen jaren steeds groter en slimmer geworden, maar dat geldt ook voor mobiele telefoons. De inhaalslag die accu’s hebben gemaakt is deels tenietgedaan door innovatie bij smartphones. Het is een lastig dilemma voor fabrikanten.

Gelukkig hebben ze allerlei oplossingen bedacht om het onderste uit de kan te halen. De ene smartphoneproducent geeft haar toestellen een extra forse accu, de ander zorgt dat ze razendsnel zijn opgeladen door Quick Charge en dergelijke snellaadtechnologieën. De een haalt alles uit de kast om het energieverbruik zoveel mogelijk te beperken (of er slimmer mee om te gaan), de ander door draadloos opladen te ondersteunen. Ook een USB-C poort kan ervoor zorgen dat een telefoon sneller is opgeladen.

Motorola Moto E5

Motorola heeft voor de eerste optie gekozen en haar toestellen een batterij met extra veel vermogen gegeven. Zo heeft de Moto E5 een 4000 mAh batterij en de Moto E5 Plus maar liefst een 5000 mAh batterij. Je moet wel heel erg je best doen om deze binnen een dag helemaal leeg te trekken. Zelfs bij intensief gebruik haal je moeiteloos het einde van de dag zonder dat je tussendoor naar de oplader hoeft te grijpen. Als je eenmaal aan het gamen slaat, dan gaat de accucapaciteit wel in rap tempo omlaag. Wij kregen het voor elkaar om in drie uur tijd bijna de helft van het vermogen van de batterij te verbruiken. Een schermtijd of screen-on-time van zes tot zeven uur is dus niet ongewoon. De Moto E5 Plus weet er nog een uurtje of twee extra uit te halen.

Maar dan de keerzijde van de medaille. Een grote accu betekent dat je wel even bezig bent voordat hij weer is opgeladen. Helemaal als Motorola geen TurboPower toevoegt, een feature die je misschien van andere vlaggenschepen van de fabrikant kent. In het geval van de Moto E5 moet je ruim twee uur reserveren om hem helemaal op te laden. Zijn grote broer heeft 25 procent meer power en tussen de twee-en-een-half en drie uur nodig om weer op kracht te komen. Dat is het resultaat van een ongelukkige combinatie van microUSB-poort, ontbreken van TurboPower en de meegeleverde 10 watt oplader. Van de andere kant is twee tot drie uur voor dergelijke accu’s geen extreem lange oplaadtijd. Maar even snel bijtanken is er niet bij.

Software

Qua software hebben de Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus exact dezelfde software, namelijk Android 8.0 Oreo. Hetzelfde besturingssysteem treffen we ook aan bij de duurdere Motorola Moto G6 en Motorola Moto G6 Plus. Het is weliswaar niet de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem, maar over de implementatie door Motorola zijn we erg te spreken: schoon en zonder al teveel franje. De hoeveelheid bloatware is tot een minimum beperkt, waardoor je meer geheugen overhoudt voor jezelf. De kans op een upgrade naar Android Pie is klein. De Motorola Moto E4 en Moto E4 Plus werden met Android 7.1.1 Nougat geleverd en draaien nog altijd op dezelfde versie van Google’s besturingssysteem. Wellicht staat hun opvolgers hetzelfde lot te wachten.

Motorola Moto E5 en Motorola Moto E5 Plus

Met Moto Actions geeft Motorola haar toestellen extra functionaliteit die in het dagelijkse leven goed van pas kunnen komen. Door met drie vingers over het scherm te vegen maak je bijvoorbeeld een schermafbeelding. Als je het toestel met het scherm naar beneden op je bureau legt, wordt de niet-storen modus geactiveerd. En als je wil stopt je ringtone zodra je de Moto E5 (Plus) oppakt. Ook geven Moto Actions je adviezen om je telefoon in topconditie te houden, bijvoorbeeld hoe je extra geheugen vrijmaakt of de batterijduur verbetert.

Het besturingssysteem is weliswaar hetzelfde bij beide toestellen, dat geldt niet voor de beveiligingspatches. De Moto E5 heeft het beveiligingsniveau van juni 2018 na de eerste update. Bij de Moto E5 Plus is dat augustus 2018. Het is een klein verschil en we hopen dan ook dat Motorola dit in de toekomst rechttrekt.

Camera

Zowel de Motorola Moto E5 als de Moto E5 Plus hebben achterop een single-lens camera. Toch zijn het niet dezelfde lenzen die Motorola gebruikt. De Moto E5 heeft een 13-megapixelcamera met f/2.0 diafragma, LED-flitser en Phase Detection Autofocus (PDAF). Opmerkelijk genoeg heeft zijn tegenhanger een lagere resolutie, namelijk 12 megapixels. De grootte van de lensopening is identiek (f/2.0). Afgezien van de resolutie zijn er nog twee belangrijke verschillen. De Moto E5 Plus heeft laser-autofocus en een grotere pixelgrootte. De laser-autofocus zorgt ervoor dat de camera nog sneller scherpstelt dan alleen PDAF. Grotere pixels betekent dat Moto E5 Plus minder ruis opslaat.

In theorie heeft de Moto E5 Plus de betere camera van de twee. En dat zien we terug in praktijk, al moet je wel heel goed kijken om de verschillen te zien. Zowel overdag als ’s avonds duurt het even voordat de camera’s van beide toestellen het onderwerp scherp in beeld hebben, zeker als je HDR inschakelt. Laser-autofocus verandert hier niets aan. Overdag is de beeldkwaliteit van beide telefoons aan elkaar gewaagd. ’s Avonds zijn de verschillen beter te zien, in het voordeel van de Moto E5 Plus. Kleuren zijn een stuk voller, heeft hij een hogere dynamische range -het verschil tussen de lichtste en donkerste plekken- en foto’s bevatten minder ruis. Zo zie maar weer dat het aantal megapixels niet altijd iets over het uiteindelijke resultaat zegt. De eerste fotocollage is met de Moto E5 geschoten, de tweede met de Moto E5 Plus. 

Motorola Moto E5 camera Motorola Moto E5 camera Motorola Moto E5 camera Motorola Moto E5 camera Motorola Moto E5 camera

Motorola Moto E5 Plus camera Motorola Moto E5 Plus camera Motorola Moto E5 Plus camera Motorola Moto E5 Plus camera Motorola Moto E5 Plus camera

Uiteraard kun je ook video’s opnemen met de Moto E5 en Moto E5 Plus. Filmen in 4K is er niet bij, je zult genoegen moeten nemen met Full HD (1080p) met een snelheid van 30 beelden per seconde. Naast normale video’s kun je tevens slow-motion video’s opnemen. De Moto E5 Plus heeft daarnaast nog YouTube Live, waarmee je in real-time video’s opneemt en live streamt op YouTube. Beide telefoons hebben elektronische beeldstabilisatie, maar is verre van ideaal om schokvrije clips op te nemen. De kwaliteit is niet geweldig, maar ruim voldoende voor een budgettelefoon. De eerste video is opgenomen met de Moto E5, de tweede met de Moto E5 Plus (beide FHD met 30 fps). 

Prijs-kwaliteitverhouding

Een nieuwe smartphone uitzoeken is een aangelegenheid die je serieus moet nemen. Je loopt immers een aantal jaar met hetzelfde toestel rond. Dan wil je toch zeker weten dat je geen kat in de zak koopt? Daarom nemen we in onze reviews altijd een prijs-kwaliteitvergelijking op, waarbij we de telefoon die gereviewd wordt vergelijken met een aantal andere toestellen in dezelfde prijsklasse.

Maar eerst zetten we de verschillen tussen de Moto E5 en Moto E5 Plus kort op een rij. De Moto E5 is met zijn 5,7 inch grote scherm het kleinste van het duo. Ook heeft hij een lagere accucapaciteit, maar nog altijd meer dan genoeg om de dag mee door te komen. Voor extra werkgeheugen en opslagcapaciteit moet je bij de Moto E5 Plus zijn. En hoewel de camera een lagere resolutie heeft, levert hij wel de beste plaatjes af. Bij langdurig gebruik ben je beter af met de Moto E5 vanwege zijn compactere vormfactor en gewicht.

Motorola Moto E5 Motorola Moto E5 Plus Nokia 5.1 Samsung Galaxy J5 (2017) Sony Xperia L2
Beeldscherm 5,70 inch 5,99 inch 5,50 inch 5,20 inch 5,50 inch
Resolutie 720 x 1440 pixels 720 x 1440 pixels 1080 x 2160 pixels 720 x 1280 pixels 720 x 1280 pixels
Pixeldichtheid 282 ppi 269 ppi 439 ppi 282 ppi 267 ppi
Besturingssysteem Android 8.0 (Oreo) Android 8.0 (Oreo) Android 8.1 (Oreo) Android 7.0 (Nougat) Android 7.1 (Nougat)
Processor 1,4 GHz quad-core 1,4 GHz quad-core 2,0 GHz octa-core 1,6 GHz octa-core 1,5 GHz quad-core
Werkgeheugen 2 GB 3 GB 2 GB 2 GB 3 GB
Interne opslag 16 GB 32 GB 16 GB 16 GB 32 GB
Camera 13,00 megapixel 12,00 megapixel 16,00 megapixel 13,00 megapixel 13,00 megapixel
Gewicht 174 gram 197 gram - - 178 gram
Stand-by tijd - - 588 uur - -
Spreektijd - - 1140 minuten - -
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel € 119,99 € 169,99 Niet beschikbaar € 149,00 tot € 274,76 € 149,00

De Nokia 5.1 is een interessant alternatief voor de Moto E5 (Plus). Met zijn prijskaartje van 180 tot 200 euro is hij fors duurder dan de Moto E5, maar slechts enkele tientjes ten opzichte van de Moto E5 Plus. Qua specificaties heeft de Nokia 5.1 het meeste weg van de Moto E5. In dat opzicht ben je beter af met Motorola’s toestel. De Nokia 5.1 heeft daarentegen wel de betere papieren als het gaat om updates. Dankzij Android One ben je de komende twee jaar verzekerd van software-updates en drie jaar lang zelfs van beveiligingspatches. Als software-updates jouw ding zijn, neem dan de Nokia 5.1.

Naast peperdure vlaggenschepen heeft Samsung ook diverse betaalbare telefoons in haar portfolio. Eén daarvan is de Samsung Galaxy J5 (2017). Belangrijkste reden om hem niet te nemen is zijn leeftijd. Je krijgt simpelweg niet de nieuwste hardware voor je geld, alhoewel deze vlieger ook opgaat voor de Moto-telefoons. Hij heeft daarentegen wel een Super AMOLED-display en deugdelijke camera. Ook is hij door zijn 5,2 inch grote scherm een stuk compacter dan de telefoons van Motorola. Net als bij de Nokia 5.1 geldt dat je voor de Galaxy J5 (2017) net zoveel betaalt als de Moto E5 Plus, maar specificaties krijgt die je het beste kunt vergelijken met de Moto E5. In dat opzicht betaal je dus eigenlijk teveel voor Samsungs alternatief.

Het laatste toestel in onze vergelijking is de Sony Xperia L2. Begin dit jaar kondigde Sony deze budgettopper aan vanaf de beursvloer van de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Qua prestaties kan hij zich meten met de Moto E5 Plus. Zo heeft de Xperia L2 onder meer 3GB werkgeheugen, 32GB intern geheugen en 1,5 GHz krachtige quad-core processor van MediaTek. Wat betreft de camera heeft de Moto E5 Plus onze voorkeur vanwege zijn grotere lensopening en laser-autofocus. Sony’s telefoon heeft daarentegen wel een USB-C aansluiting, maar de accu kan niet tippen aan de Moto E5 Plus.

Motorola Moto E5 Plus

Conclusie

De Motorola Moto E5 en Moto E5 Plus zijn twee betaalbare smartphones met heel wat in hun mars. We moeten eerlijk toegeven dat de processor niet de snelste is, maar krachtig genoeg voor de dingen die er daadwerkelijk toe doen. Op het design heeft Motorola enigszins beknibbeld, maar toch zijn we daar erg over te spreken. Dat geldt ook voor de software, waarmee Motorola in de buurt komt van een stock Android ervaring, maar toch haar eigen stempel weet mee te geven. Met het grootste pluspunt is zonder twijfel de batterijduur. Of je nou de Moto E5 met zijn 4000 mAh batterij neemt of de Moto E5 Plus met een accucapaciteit van 5000 mAh, hij gaat zonder meer de hele dag mee. En zelfs anderhalve dag tot twee dagen als je niet constant naar de telefoon grijpt.

Echte aandachtspunten zijn moeilijk te bedenken. Op de meeste vlakken doen beide toestellen precies wat je van ze mag verwachten in deze prijsklasse. Ook als we ze naast telefoons van de concurrentie leggen, gooien ze hoge ogen. Ons grootste bezwaar is dat opladen wel erg veel tijd in beslag neemt. Erg vervelend als je maar even de tijd hebt en hij aan de oplader moet. Een USB-C aansluiting en ondersteuning van TurboPower was bijzonder welkom geweest.

Als we de Moto-telefoons onderling met elkaar vergelijken, heeft de Moto E5 Plus uiteraard een streepje voor. De voorsprong is echter niet dermate groot dat we de Moto E5 zomaar afschrijven. Het grootste voordeel van dit toestel ten opzichte van zijn grote broer is het gebruiksgemak. Hij is maar een fractie kleiner, maar wel een stuk lichter. En dat merk je iedere keer als je hem vastpakt.

Pluspunten Motorola Moto E5 / Moto E5 Plus

+ Ergonomisch design
+ Uitstekende batterijduur
+ Weinig tot geen bloatware
+ Dual-sim plus geheugenuitbreiding
+ Scherpe prijs

Minpunten Motorola Moto E5 / Moto E5 Plus

- Processor moet even op gang komen
- Geen Quick Charge ondersteuning

Motorola Moto E5 en Motorola Moto E5 Plus

Motorola Moto E5 review score

8
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Recente artikelen

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden