Vergelijk 2.436.434 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Huawei Y7 review

Reviews Huawei Y7 review
Door ,

De Huawei Y7 is de nieuwste aanwinst in het low-end segment van Huawei. GSMinfo kreeg de kans om met deze populaire budgettopper te spelen. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan de onderstaande review.

Vrijwel maandelijks zien we de nieuwste en de duurste smartphones voorbijkomen. Zo zagen we dit jaar al onder meer de Samsung Galaxy S8, LG G6, Sony Xperia XZ Premium, HTC U11 en Huawei P10, om maar een paar voorbeelden te noemen. Wat deze telefoons met elkaar gemeen hebben is dat ze de beste specs hebben en een aardige duit kosten. Het is echter een vergissing dat je per se de hoofdprijs moet betalen voor een goede smartphone. Voor enkele honderden euro’s minder haal je tegenwoordig ook al een degelijke en complete telefoon in huis. De Huawei Y-reeks is daar het bewijs van.

De Y-serie bestaat uit een aantal smartphones waarmee Huawei haar zinnen zet op de prijsbewuste consument. De reeks verscheen in 2015 voor het eerst op het toneel. Het jaar daarna gaf Huawei de toestellen een opknapbeurt en werden hun opvolgers gelanceerd. Ook dit jaar heeft de Chinese telefoonmaker verschillende nieuwe telefoons in de Y-reeks gelanceerd. De bekendste zijn wellicht de Huawei Y3 (2017), Huawei Y5 (2017) en Huawei Y6 (2017). Ook de Huawei Y7 –de enige nieuwe toevoeging zonder jaartal- hoort in dit rijtje thuis. Zonder heads-up of een warm onthaal werd hij in mei in alle stilte gepresenteerd. Sinds juli ligt hij bij ons in de winkels.

In deze review nemen we de Huawei Y7 onder handen. Daarbij kijken we naar het scherm en de bouwkwaliteit, maar uiteraard ook de componenten onder de motorkap en de software. Ook leggen we de Huawei Y7 kritisch tegen het licht als we hem met concurrerende toestellen vergelijken in dezelfde prijsklasse. In de conclusie stippen we de belangrijkste plus- en minpunten aan.

Design

Je zou het misschien niet verwachten van een budgettelefoon, maar de Huawei Y7 heeft een jasje van aluminium. Deze is gezandstraald waardoor hij dun, licht en glad aanvoelt zonder dat dit ten koste gaat van de duurzaamheid of de bouwkwaliteit. Ondanks dat de Huawei Y7 een toestel aan de onderkant van de smartphonemarkt is, voelt hij bijzonder stevig aan. We konden nergens een kiertje of spleetje ontdekken. Het grote voordeel van een metalen behuizing is bovendien dat je hem heel gemakkelijk schoon kunt maken. Natuurlijk niet met water, want hij is immers niet waterdicht of waterbestendig. Een zakdoek of microvezeldoek –al dan niet een beetje vochtig- is vaak al voldoende.

Het scherm geniet weliswaar geen bescherming van Corning Gorilla Glass. Hij heeft daarentegen wel standaard een screen protector. Zo hoef je niet bang te zijn dat het scherm al bij het minste of geringste al beschadigingen oploopt. We raden vanzelfsprekend wel aan om voorzichtig met het toestel om te springen en hem niet in dezelfde broekzak te stoppen als je sleutelbos. Helaas is de screen protector wat aan de kleine kant. Hij sluit niet netjes aan op de zijkanten. Wees gerust: je hebt geen last van scherpe randjes. Dat is te danken aan het gebolde 2.5D glas. Daardoor loopt het scherm netjes over in het frame.

Huawei Y7

Zoals je van een budgettelefoon kunt verwachten heeft de Huawei Y7 een microUSB 2.0 aansluiting. Links en rechts daarvan vinden we speaker grills. Alleen uit de rechter komt overigens geluid. De andere is aangebracht om het toestel een symmetrisch design te geven. De aan/uitknop en volumeknoppen vinden we rechts aan de zijkant. Bovenop heeft Huawei de hoofdtelefoonaansluiting  en microfoon geplaatst. De camera aan de achterkant heeft een behoorlijk dikke rand. Hierdoor wiebelt hij enigszins als je hem plat op tafel legt, met het risico dat het glas voor de lens krassen oploopt. Huawei noemt dit geen cameraheuvel, maar reliëf. Een creatieve manier om dit manco aan te stippen.

Het ontwerp van de Huawei Y7 spreekt ons aan. Hij is stevig, niet zo gevoelig voor vingerafdrukken en makkelijk schoon te maken. We hadden echter graag gezien dat de screen protector wat beter aansloot op de schermranden. Wat we vooral missen is een vingerafdrukscanner. Het is een begrijpelijke keuze van Huawei om deze weg te laten: dat houdt de prijs lekker laag. Als je hem, net als wij, gewend bent, dan is even omschakelen naar een telefoon zonder vingerafdruksensor.

Beeldscherm

Het scherm van de Huawei Y7 is behoorlijk fors. Hij is om precies te zijn 5,5 inch in doorsnee. Tegenwoordig noemen we een dergelijk schermformaat normaal. Mocht je wat kleinere handen hebben, dan wordt het wat lastiger om hem met één hand te bedienen. Of toch niet? Daar heeft Huawei een softwarematige oplossing voor bedacht: minimumschermweergave. Als je deze optie inschakelt hoef je alleen maar over de navigatieknoppen te vegen om het scherm kustmatig te verkleinen. Het werkt bijzonder goed en is een welkome aanvulling voor mensen met kleine handen.

Wat als je nou het grote scherm wil houden, maar alleen de toetsen van het virtuele keyboard wat dichter tegen elkaar aan wil plaatsen? Ook dat kan met de Huawei Y7. Daarvoor heeft de fabrikant de feature ‘verschuivend toetsenbord’ bedacht. Zoals de naam al aangeeft verschuift hiermee het toetsenbord naar links of naar rechts. Als je hem weer wil uitklappen, hoef je alleen op het pijltje te drukken die je in beeld ziet. Let wel: verschuivend toetsenbord werkt alleen als je met het standaardtoetsenbord van Huawei werkt. SwiftKey, Gboard en andere alternatieve toetsenborden kunnen hier niet mee overweg. Zowel minimumschermweergave als verschuivend toetsenbord vind je onder Instellingen > Slimme assistentie > Gebruikersinterface voor gebruik met één hand.

De HD-resolutie van 1280 bij 720 pixels is weliswaar wat aan de lage kant. Door het grote scherm en de lage schermresolutie komt de pixeldichtheid uit op slechts 267 ppi. Desondanks zien afbeeldingen er goed uit, zij het dat de kleuren wat flets zijn. We konden geen gele of blauwe gloed ontdekken als we een witte achtergrond in beeld hadden. De schermhelderheid is dusdanig dat je ook in het zonlicht het laatste nieuws kunt lezen op je smartphone. Mocht je het scherm te fel vinden, dan heb je drie opties: de schermhelderheid verlagen, kleurtemperatuur aanpassen of de blauwlichtfilter inschakelen (deze heet Oogcomfort in het instellingenmenu).

Voor zijn prijsklasse heeft de Huawei Y7 een prima scherm met meer dan genoeg mogelijkheden om deze naar je eigen wensen in te stellen. Uiteraard kan hij niet tippen aan de OLED-displays die we uit het midden- en high-end segment kennen, maar dat is appels en peren vergelijken. Door de software allerlei slimme toepassingen mee te geven, bedien je het toestel zonder problemen met één hand.

Huawei Y7

Hardware

Onder de motorkap van de Huawei Y7 schuilt een Qualcomm Snapdragon 435. Deze bestaat uit twee clusters die ieder vier Cortex-A53 kernen hebben. De vier krachtigste cores hebben een kloksnelheid van 1,4 GHz. De andere vier moeten zich redden met een kloksnelheid van 1,1 GHz. De chipset wordt bijgestaan door de Adreno 505 grafische processor (GPU) en 2 GB werkgeheugen. Standaard krijg je van Huawei 16 GB aan geheugen om al je apps en foto’s op te slaan. Daarvan moet je direct een flinke hap afstaan aan het besturingssysteem: 5,83 GB om precies te zijn. Daarnaast heeft Huawei ook behoorlijk wat van zijn eigen apps en diensten geïnstalleerd, evenals apps van partners. Al met al houd je niet al te veel geheugen over voor eigen gebruik. Gelukkig haal je voor een paar tientjes al een microSD-kaart in huis. Daarmee kun je het geheugen uitbreiden tot 256 GB. Dat is meer dan genoeg opslagruimte voor al je mediabestanden, nu en in de toekomst. Een geheugenkaartje is geen overbodige luxe.

Nu we de Huawei Y7 hebben ontleed, is de vraag hoe hij het in praktijk doet. Dat hangt af wat je er mee doet. WhatsApp-berichten lezen, statusupdates bijwerken, e-mails lezen: daar heeft de Huawei Y7 geen enkel probleem mee. Als je daarentegen tussen verschillende apps wisselt, merk je gelijk dat je een goedkopere telefoon in je handen hebt. Multitasken gaat gepaard met de nodige horten en stoten. Meer dan eens merkten we dat hij last had van vertraging (lag). Dat komt omdat een groot deel van het werkgeheugen (bijna 60 procent) door de firmware in beslag wordt genomen. Hierdoor heb je nog maar weinig RAM tot je beschikking, wat snel en soepel schakelen tussen apps in de weg staat.

In onze testperiode kijken we altijd naar de prestaties van de grafische processor of GPU. Zo kijken we of een telefoon geschikt is om op te gamen. Bij de Huawei Y7 kunnen we daar we daar niet een eenduidig antwoord op geven. De games die Huawei vooraf voor ons installeert –Asphalt Nitro en Kingdoms- konden we moeiteloos spelen. Sommige games uit de Google Play Store leverden daarentegen wel problemen op. Eén game crashte zo vaak dat het nagenoeg onmogelijk was om deze te spelen. Als hij het wel deed haperde hij bovendien regelmatig. Bij spellen als Riptide GP: Renegade en Asphalt 8 hadden we nergens last van. Waarschijnlijk zegt dit meer over de game in kwestie dan de GPU.

De Huawei Y7 is geen hoogvlieger, maar we hebben dan ook met een budgettelefoon te maken. Voor alledaagse zaken als appen, social media en mobiel internet is de Huawei Y7 krachtig genoeg. Grote verschil met duurdere telefoons is dat bijvoorbeeld het opstarten van of schakelen tussen apps en openen van een internetpagina langer duurt. Dat is nu eenmaal iets dat bij dit prijssegment hoort en daar kijken we dus ook niet vreemd van op.

Huawei Y7

Accu

De belangrijkste troefkaart van de Huawei Y7 is zonder twijfel de batterij. Deze heeft een vermogen van maar liefst 4000 mAh. Zelfs de meeste dure vlaggenschepen hebben niet zo veel power onder de motorkap. Zo komt de Samsung Galaxy S8 Plus niet verder dan 3500 mAh. Volgens Huawei is 4000 mAh genoeg energie om 20 uur aaneengesloten video’s te bekijken of 15 uur op internet te surfen.

Dat is op papier. Hoe zit het met de praktijk? Of we de beloofde uren halen die Huawei noemt hebben we niet kunnen testen. Wel hoe lang het duurt voordat de batterij leeg is. Enig idee? Antwoord: maar liefst twee dagen bij normaal gebruik. Dan hebben we de schermhelderheid op maximaal staan en Bluetooth en mobiele gegevens ingeschakeld. Gebruik je daarentegen net als wij je telefoon intensief, ook dan gaat hij moeiteloos één tot anderhalve dag mee met een batterijlading. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je het einde van de dag niet haalt.

Mocht je onverhoopt geen tijd hebben om hem tussendoor op te laden, dan heb je altijd nog de gewone en ultra-energiebesparingsmodus voor handen. Bij de gewone modus worden achtergrondprocessen van apps beperkt en systeemgeluiden en animaties uitgeschakeld. In de ultra-modus kun je alleen bellen, sms’en en een drietal apps gebruiken die jij selecteert. Draadloze verbindingen (WiFi, mobiele gegevens, roaming, Bluetooth) worden dan gedeactiveerd.

Hoe zit het dan met opladen? Een grote batterij betekent meestal dat je veel tijd kwijt bent met opladen. Huawei bewijst met de Huawei Y7 dat dit niet altijd het geval is. Weliswaar ondersteunt het toestel niet Huawei’s eigen snellaadtechniek SuperCharge, maar opladen gaat naar verhouding razendsnel. Na twee uur is hij met de bijgeleverde oplader weer volledig opgeladen, van 0 tot 100 procent. Twee uur is gemiddeld voor een smartphone, maar de Huawei Y7 heeft zoals gezegd een bovengemiddeld grote batterij. Dan is het des te indrukwekkender dat hij dezelfde tijd nodig heeft en niet langer. Het toestel even kort aan de oplader hangen en hem na een kwartiertje ontkoppelen zet geen zoden aan de dijk. Na een half uur is hij pas voor 20 procent opgeladen. Na een uur lag het percentage op 45 procent. En na 90 minuten was hij driekwart vol.

De accu van de Huawei Y7 weet ons te imponeren. Hij is groot, houdt het lang uit en heeft niet meer tijd nodig om op te laden dan een gemiddelde smartphone. Het enige minpunt dat we kunnen bedenken is dat hij geen SuperCharge ondersteunt. Op dit vlak niets dan lof voor Huawei.

Huawei Y7

Camera

Foto’s schiet je met een 12 megapixelcamera. Deze is uitgerust met Phase Detection Autofocus (PDAF) om snel scherp te focussen. Om ook in het donker leuke foto’s te maken heeft Huawei één led-flitser toegevoegd. Naast de automatische stand is er ook een Pro-modus. Daarmee regel je zelf zaken als witbalans, ISO-waarde en belichtingscorrectie. Ook als je regelmatig video’s opneemt is er een professionele modus. Tot slot kun je je plaatjes bewerken en ze bijvoorbeeld een leuke filter of watermerk geven.

Over het algemeen zijn we te spreken over de camera van de Huawei Y7. Foto’s zien er redelijk scherp uit, maar hebben wel de neiging om snel overbelicht te raken. Inzoomen is uit den boze, maar zelfs high-end toestellen hebben daar soms moeite mee. Van de digitale zoom kun je dus beter afblijven. Zelfs als het wat donkerder is zien foto’s er verrassend goed uit. Ondanks dat hij met PDAF is uitgerust, duurt het even voordat de Huawei Y7 scherpstelt en foto’s opslaat. Als je huisdier niet graag stil zit of de wind door je bloementuintje waait, is het lastig om scherpe kiekjes te schieten.

Huawei Y7 testfoto Huawei Y7 testfoto Huawei Y7 testfoto Huawei Y7 testfoto Huawei Y7 testfoto

Tevens staat de camera zijn mannetje als je hem gebruikt om video’s op te nemen. Filmpjes opnemen doet hij in Full HD met een frameratesnelheid van 30 fps. In het instellingenmenu van de camera kun je zelfs een functie toekennen aan de volumeknoppen: zoomen, scherpstellen of opnemen. Zoals de onderstaande testvideo laat zien, ziet het beeld er mooi scherp uit. Jammer genoeg maar begrijpelijk heeft de Huawei Y7 geen optische of elektronische beeldstabilisatie. Houd het toestel dus recht als je video’s opneemt.

Software

De Huawei Y7 wordt geleverd met Android 7.0 Nougat. Zolang Google Android 8.0 nog niet heeft uitgerold, is dit een van de nieuwste Android-versies die je op dit moment kunt krijgen. Het beveiligingsniveau dateert van april 2017. De Huawei Y7 is out-of-the-box dus al zo goed als up-to-date.

Over het besturingssysteem van Google heeft Huawei een sausje gegoten: EMUI 5.1. Heb je in het verleden wel eens een smartphone van Huawei of Honor vastgehouden die nog met EMUI 4.0 of EMUI 4.1 werd geleverd? Dan zie je onmiddellijk de verschillen tussen de nieuwste Android-schil en zijn voorgangers. De grootste aanpassing is de toevoeging van de app-drawer. Daarmee zie je in een oogopslag welke apps je hebt geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft ze niet langer in te delen in mappen, iets wat we van iOS kennen. Apps van het startscherm verwijderen zonder dat ze van de harde schijf verdwijnen is voortaan een koud kunstje.

EMUI 5.1 biedt meer dan genoeg mogelijkheden om de look and feel van de Huawei Y7 naar je eigen smaak in te richten. Om te beginnen bepaal je of je de app-drawer wel of niet in beeld wil hebben. De vormgeving van de icoontjes en achtergronden haal je (gratis) in de themawinkel van Huawei. Je hoeft alleen een Huawei-ID aan te maken, een leuk thema te zoeken en deze te downloaden. Speciaal voor de senioren onder ons: in het instellingenmenu vind je onder Geavanceerde instellingen de optie Eenvoudige modus. Hiermee krijg je in een handomdraai een minimalistisch en overzichtelijk startscherm met heldere indeling en grote pictogrammen.

Daarnaast heef Huawei nog een aantal slimme opties aan haar Android-skin toegevoegd. In de paragraaf ‘Beeldscherm’ hebben we er al een aantal genoemd: eenvoudige modus, minimumschermweergave, verschuivend toetsenbord en oogcomfort. Dat is slechts het topje van de ijsberg. Het aanpassen van de volgorde van de navigatieknoppen is nog een voorbeeld. Tevens kun je hier een vierde knop aan toevoegen waarmee je direct de Quick Settings opent. Dat scheelt weer een swipe-beweging van de bovenkant van het scherm naar beneden. Tevens heeft Huawei een kluis ingebouwd waar foto’s, video’s en andere bestanden versleuteld worden om je privacy te waarborgen.

Wil je niet dat je kroost ongehinderd al je apps kan openen of foto’s kan inkijken? De optie App-vergrendeling is de oplossing. Je stelt een viercijferige pincode in die ingevoerd moet worden voordat een app kan worden opgestart. Met Zwevende toets verschijnt er een instellingenmenu in beeld met snelkoppelingen naar Terug, Start, Recente taken, Schermvergrendeling en Optimalisatie. En als je wil kun je het geluid dempen of trillen van inkomende gesprekken of het alarm stoppen. Helaas dus geen dubble-tap-to-wake. De Huawei Y7 komt met de nodige lading bloatware. Denk aan apps als Booking.com, eBay, Runtastic, diverse games en de standaard-apps van Huawei. Gelukkig kun je deze verwijderen of uitschakelen om zo de nodige ruimte te besparen.

Net als de batterij is de software één van de punten waarop de Huawei Y7 uitblinkt. Hij komt standaard met Android 7.0 Nougat en EMUI 5.1. Deze schil is een grote sprong voorwaarts ten opzichte van zijn voorlopers en biedt legio mogelijkheden om het toestel aan te passen aan jouw smaak. Het is jammer dat het besturingssysteem en de apps van Huawei zo veel ruimte in beslag nemen. Een deel win je terug door apps te verwijderen of uit te schakelen.

Huawei Y7

Prijs-kwaliteitverhouding

De concurrentie in het budgetsegment is groot. Niet iedereen is immers bereid om honderden euro’s neer te leggen voor een mobiele telefoon. Smartphoneproducenten spelen daar handig op in. Welke toestellen hebben ongeveer hetzelfde prijskaartje? Wij hebben er drie voor jullie uitgezocht.

De Motorola Moto G5 maakte zijn opwachting op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Net als de Huawei Y7 heeft hij een metalen behuizing. In tegenstelling tot Huawei’s budgettelefoon beschikt hij wel over een vingerafdrukscanner. Daarentegen legt hij het wel af als het gaat om rekenkracht. En vanzelfsprekend kan de 2800 mAh batterij niet tippen aan de 4000 mAh batterij van de Huawei Y7. Deze laatste heeft tot slot een lekker groot scherm. De Moto G5 is slechts 5 inch groot. Deze laatste heeft daarentegen wel een Full HD-display. Bij de Huawei Y7 moet je genoegen nemen met een HD-paneel. Meer dan genoeg stof om over na te denken.

Huawei Y7 Motorola Moto G5 Nokia 5 Samsung Galaxy J3 (2017)
Beeldscherm 5,50 inch 5,00 inch 5,20 inch 5,00 inch
Resolutie 720 x 1280 pixels 1080 x 1920 pixels 720 x 1280 pixels 720 x 1280 pixels
Pixeldichtheid 267 ppi 441 ppi 282 ppi 294 ppi
Besturingssysteem Android 7.0 (Nougat) Android 7.0 (Nougat) Android 7.0 (Nougat) Android 7.0 (Nougat)
Processor 1,4 GHz octa-core 1,4 GHz octa-core 1,4 GHz octa-core 1,4 GHz quad-core
Werkgeheugen 2 GB 3 GB 2 GB 2 GB
Interne opslag 16 GB 16 GB 16 GB 16 GB
Camera 12,00 megapixel 13,00 megapixel 13,00 megapixel 13,00 megapixel
Gewicht 165 gram 145 gram 148 gram 148 gram
Stand-by tijd - - 768 uur -
Spreektijd - - 1080 minuten -
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel € 148,99 tot € 199,00 € 195,00 tot € 199,00 € 187,00 tot € 209,29 € 139,00 tot € 219,00

De Nokia 5 is een ander interessant toestel in dezelfde prijsklasse. De grootste kracht van deze telefoon is zijn besturingssysteem. HMD Global, de partner in crime van Nokia, heeft beloofd dat haar toestellen maandelijks de nieuwste updates krijgt. Zo is je mobiele telefoon niet alleen altijd up-to-date, maar ook op-en-top beveiligd. Slechts een handjevol fabrikanten doet dit trouw iedere maand, en vaak dan voor slechts een handjevol (veelal high-end) toestellen. Of je straks met Android 8.0 aan de slag kunt op de Huawei Y7 is nog maar de vraag. De Nokia 5 krijgt deze update wel in ieder geval. Tot slot wordt hij met stock Android geleverd, waardoor hij net wat soepeler loopt dan de Huawei Y7.

Een fractie duurder dan de Huawei Y7 is de Samsung Galaxy J3 (2017). Op nagenoeg alle vlakken heeft hij dezelfde papieren als Huawei’s telefoon. Denk aan de opslagcapaciteit, hoeveelheid werkgeheugen en rekenkracht van de processor. Het 5 inch grote scherm is wel een stuk kleiner dan Huawei’s tegenhanger. Fijn als je een compacte telefoon zoekt, niet zo prettig als je grote harken hebt. Ook heeft hij veruit de kleinste batterij van allemaal: slechts 2400 mAh. En dat alles voor een adviesprijs van 219 euro. De keuze is in onze ogen snel gemaakt.

Huawei Y7

Conclusie

Huawei heeft met de Huawei Y7 een aantrekkelijk geprijsde telefoon op de markt gebracht. Het scherm is lekker groot en ondanks de relatief lage HD-resolutie behoorlijk scherp. De camera levert zeer aardige plaatjes af en video’s zien er ook lekker scherp uit. EMUI 5.1 is met allerlei slimme en handige foefjes uitgerust die je op iedere Android-telefoon aantreft. En natuurlijk mogen we de 4000 mAh batterij niet vergeten. Bij normaal gebruik pers je er makkelijk twee dagen uit, misschien zelfs meer.

We hebben eigenlijk op- of aanmerkingen op de Huawei Y7. Wat we het meest missen is een vingerafdrukscanner om het toestel snel en vlot te ontgrendelen. Mobiel betalen is eveneens niet mogelijk, omdat hij geen NFC-chip heeft. Contactloos betalen vindt nog altijd niet op grote schaal plaats in Nederland, de meesten zullen dat waarschijnlijk dus niet erg vinden. Tot slot merkten we dat de Huawei Y7 van tijd tot tijd toch even op adem moest komen. Snel schakelen tussen applicaties is er niet bij, evenals ze snel opstarten.

De Huawei Y7 is een budgettelefoon die zich met zijn accu weet te onderscheiden van de rest. Afgezien van een vingerafdrukscanner is het een complete telefoon met een degelijk design. Wij kunnen hem dan ook van harte aanbevelen aan iedereen die een betaalbare smartphone zoekt.

Pluspunten Huawei Y7

- Aluminium behuizing
- Scherm
- Uitbreidbaar geheugen of dual-sim
- Accu

 

Minpunten Huawei Y7

- Prestaties
- Geen vingerafdrukscanner

 

Huawei Y7

Huawei Y7 review score

7,5
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden