Vergelijk 2.436.434 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo P2 review

Reviews Lenovo P2 review
Door ,

Lenovo heeft kortgeleden een nieuw toestel in ons land gelanceerd: de Lenovo P2. In deze review staan we uitgebreid stil hoe deze betaalbare middenklasser zich staande weet te houden tussen de concurrenten. Goede koop of miskoop? Het antwoord vind je in deze review.

Lenovo is een Chinese smartphoneproducent die internationaal hoge ogen heeft weten te gooien. In Nederland is het daarentegen een kleine speler. Sterker nog, het is nog maar kort geleden dat Lenovo haar eerste toestellen naar ons land bracht. Dat was de Lenovo K5 in juni 2016. Daarna heeft de fabrikant haar assortiment in korte tijd flink uitgebreid met telefoons als de Lenovo A Plus, Lenovo B, Lenovo C2 Power en Lenovo K6.

De Lenovo P2 is het duurste toestel uit de collectie van Lenovo. Qua specificaties en prijskaartje is het zeker geen high-end vlaggenschip, maar hij steekt wel degelijk met kop en schouders boven de rest uit. Zo heeft hij onder meer een Super AMOLED-scherm, Snapdragon 625 octa-core processor, 4 GB werkgeheugen en een 13- en 5-megapixelcamera. En dat zijn nog niet eens de meest opvallende specificaties. Zo gaat er onder de motorkap een 5100 mAh batterij schuil. Een tikfout? Absoluut niet. De accucapaciteit bedraagt maar liefst 5100 mAh. Verderop in deze review staan we hier nog uitgebreid bij stil.

Allereerst bespreken we hoe de Lenovo P2 op zichzelf presteert. Daarna vergelijken we hem met concurrerende toestellen door naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Tot slot ventileren we onze belangrijkste bevindingen in de conclusie.

Design

Het design van de Lenovo P2 is recht-toe-recht-aan. Wat zeker noemenswaardig is, is het feit dat zowel het frame als de backpanel gemaakt zijn van aluminium. Daardoor oogt hij er niet alleen zeer degelijk, maar ligt hij ook prima in de hand. We noemden daarstraks al even de grote accu, maar deze komt wel met een keerzijde: de Lenovo P2 is een zwaargewicht. En dan hebben we het niet over de specificaties, maar letterlijk over het gewicht van de smartphone. Met zijn gewicht van 177 gram is het zeker niet een van de lichtste toestellen die momenteel in omloop is. Desalniettemin heeft Lenovo de P2 een ergonomisch design meegegeven door zijn gebogen achterkant en ronde hoeken.

Aan de voorkant zien we één grote fysieke knop: de Home-knop. Het is een knop die je daadwerkelijk kunt indrukken om terug naar je hoofdscherm te gaan. Hij heeft echter nog een tweede functie: hij fungeert als vingerafdrukscanner dankzij de ingebouwde sensor. Links en rechts daarvan vinden we geen oplichtende functie- of navigatieknoppen, zoals je misschien van andere Android-telefoons gewend bent. Zoals gebruikelijk vinden we de volumeknoppen en aan/uitknop aan de rechterkant van het toestel. Aan de linkerkant heeft Lenovo nog een extra knop toegevoegd: de energiebesparingsschakelaar. Daarmee schakel je de ‘ultieme energiebespaarstand’ in en uit. in de paragraaf ‘Software’ gaan we hier dieper op in.

Lenovo P2

Onderop vinden we de microUSB-aansluiting en twee speaker grills. Let wel: alleen uit de rechtergrill komt ook daadwerkelijk geluid. Achter het andere roostertje schuilt een microfoon. Misschien vind je dit misleidend van Lenovo, maar het geeft de P2 een symmetrisch design. Bovenop vinden we de antiruismicrofoon en 3.5mm audio jack of headsetaansluiting. Je hoeft dus niet een Bluetooth headset aan te schaffen, zoals bij de iPhone 7 en Motorola Moto Z wel het geval is.

De backpanel is zoals gezegd gemaakt van aluminium. Aan de onder- en bovenkant vinden we twee donkergekleurde plastic strips. Deze hebben niet een speciale functie, behalve het monotone design enigszins te breken. Niet zichtbaar maar wel aanwezig is NFC, een draadloze techniek die gebruikt wordt om mobiele betalingen te verrichten. Het NFC-gebied bevindt zich op en rond de camera en flitser.

Al met al is het design van de Lenovo P2 een beetje saai. Waar geen misverstand over mag verstaan is dat de bouwkwaliteit dik in orde is, alles netjes op elkaar aansluit en er geen onnodige inkepingen zichtbaar zijn. Ook ligt hij goed in de hand. Wij krijgen het gevoel dat Lenovo haar best heeft gedaan om een high-end uitstraling te creëren, maar niet helemaal in deze opzet is geslaagd.

Scherm

De Lenovo P2 heeft een 5,5 inch groot Super AMOLED-display. Dergelijke schermtypes hebben onze voorkeur, omdat ze allerlei voordelen hebben ten opzichte van traditionele LCD-schermen. Om te beginnen zijn ze energiezuiniger. Maar waarschijnlijk nog veel belangrijker: kleuren zien er veel levendiger en verzadigder uit. De zwartwaarden van AMOLED-schermen zijn eveneens een stuk beter, omdat iedere pixel uit meerdere subpixels bestaat die onafhankelijk van elkaar in- en uitgeschakeld kunnen worden. Keerzijde is wel dat dergelijke schermen duurder zijn dan LCD-displays.

We kunnen niet ontkennen dat webpagina’s en games op de Lenovo P2 er goed en scherp uitzien. Toch is er één belangrijke nadeel: het AMOLED-display maakt gebruik van een zogeheten PenTile-indeling. In een notendop houdt dit in dat er minder subpixels aanwezig zijn op het scherm. Zo tellen dergelijke schermen 50% minder blauwe subpixels en meer groene subpixels om dit te compenseren. Hierdoor wordt de inhoud net iets minder scherp weergegeven dan AMOLED-schermen die gebruikmaken van de traditionele RGB-indeling.

Lenovo P2

Merk je daar iets van in het dagelijks gebruik? Gezien de grootte van het scherm en de afstand waarop je deze bedient ten opzichte van je ogen, hadden we dat bijna niet eens in de gaten. Alleen als je heel goed kijkt zie je dat de witwaarden niet helemaal accuraat zijn. Zo lijkt wit een enigszins blauwe gloed te hebben, maar is afhankelijk van de hoek waarop je het toestel vasthoudt.

Als je echt wilt dat de kleuren van het scherm springen, dan moet je de kleurenmodus instellen op Levendig. Deze optie vind je bij Instellingen > Weergave > Kleurenmodus. Daar kun je tevens het helderheidsniveau instellen, of de automatische helderheid instellen. Afhankelijk van de lichtomstandigheden in jouw omgeving wordt dan de schermhelderheid bepaald.

Hardware

In tegenstelling tot fabrikanten als Samsung en Huawei heeft Lenovo geen eigen chipset onder de motorkap. In plaats daarvan vertrouwt de smartphoneproducent op Qualcomm. Dat kan het nodige verklaren of helemaal niets zeggen. Zo heeft de Amerikaanse chipfabrikant hele degelijke processoren die goed presteren en CPU’s die nog geen deukje in een pakje boter slaan. Dat laatste is zeker niet het geval bij de Lenovo P2: een Snapdragon 625 zorgt ervoor dat het besturingssysteem moeiteloos draait en applicaties snel worden gestart. Dat is te danken aan de acht Cortex-A53 kernen die ieder een kloksnelheid van 2,0 GHz hebben.

De grafische processor, een Adreno 506 GPU, zorgt dat ook wat zwaardere applicaties prima draaien. Soms merk je dat de P2 hier zichtbaar moeite mee heeft, bijvoorbeeld bij games als Asphalt 8 of browsen. Dan heeft hij net een fractie meer tijd nodig om alles te laden. De CPU en GPU vullen elkaar goed aan, maar het zijn zeker niet de allerbeste chipsets die we op dit moment in smartphones terugvinden. Schakelen tussen applicaties verloopt eveneens soepel dankzij 4 GB werkgeheugen.

Lenovo P2

Net als vele concurrenten levert Lenovo de P2 standaard met 32 GB geheugen. Doordat hij ondersteuning biedt aan de SDXC-kaarten, kun je het geheugen uitbreiden tot wel 256 GB. Mocht de geleverde hoeveelheid opslag meer dan genoeg voor jou zijn, dan kun je er ook een tweede simkaart in plaatsen. Ook dual-band WiFi (802.11 a/b/g/n/ac), Bluetooth v4.2 (LE), A-GPS en 4G behoren tot het standaardarsenaal van de P2. De 4G-chip ondersteunt alle frequenties die Nederlandse providers voor 4G gebruiken.

De Home-knop, ook wel de systeemknop, is voorzien van een vingerafdruksensor. Door één of meerdere vingerafdrukken te registreren, ontgrendel je de P2 met biometrische beveiliging. Vingerafdrukscanners zijn over het algemeen veiliger en gebruiksvriendelijker dan pincodes, wachtwoorden en tekenpatronen. Deze laatste categorie is eventueel te raden door andere mensen, een vingerafdruk is uniek. Hoe snel de vingerafdrukscanner werkt, durven we niet te zeggen. Wel dat hij razendsnel is en nauwkeurig is.

Links aan de zijkant vinden we een kleine schuifknop. Dit is geen knop om het geluidsprofiel te bepalen, zoals bijvoorbeeld bij de OnePlus 3T. Hiermee schakel je de ‘ultieme energiebespaarstand’ in zoals Lenovo het noemt. Hiermee verandert je smartphone in een ouderwetse feature phone. Als deze energiebesparingsmodus is geactiveerd, worden alle draadloze verbindingen als WiFi en Bluetooth verbroken. Daarnaast kun je alleen maar bellen en sms’en. Eventueel kun je daar nog een toepassing als de rekenmachine, klok of agenda aan toevoegen, maar meer ook niet. Zoals je in de volgende paragraaf kunt lezen is deze feature feitelijk overbodig, omdat de accu op zichzelf al krachtig genoeg is.

Lenovo P2

Accu

Het grootste pluspunt van de Lenovo P2 is zonder enige twijfel de batterij. Deze heeft een vermogen van maar liefst 5100 mAh. Dat is aanzienlijk meer dan we in high-end vlaggenschepen als de Samsung Galaxy S7 Edge, de Google Pixel XL of Huawei Mate 9 terugvinden. Het scherm bij de meeste mobiele telefoons geeft het na een uur of vijf tot zes op, de P2 begin dan pas warm te lopen bij wijze van spreken. In onze testperiode haalden we meer dan eens een screen-on-time van twaalf uur en meer. Zeer indrukwekkend voor een telefoon, helemaal als je nagaat dat dit een toestel uit het middensegment is.

Het einde van de dag haal je moeiteloos met de P2. Meestal hadden me nog meer dan genoeg energie over om daarna nog een halve dag of langer met de P2 te werken. Dat is uiteraard sterk afhankelijk van het gebruik. Bij normaal gebruik haal je zonder problemen tussen de twee en drie dagen uit de accu. Zelfs als je het toestel intensief gebruikt is anderhalve dag tot twee dagen eerder regel dan uitzondering. Als je alleen af en toe je berichten controleert en vooral bereikbaar wil zijn, dan kun je er misschien wel vier tot vijf dagen mee doen. Zoek je een telefoon waarmee je meerdere dagen met één lading vooruit kunt? Dan hoef je niet verder te zoeken.

Opladen van deze reusachtige accu neemt wel iets meer tijd in beslag dan je wellicht gewend bent. Om ervoor te zorgen dat hiermee niet nodeloos veel tijd verloren gaat, heeft Lenovo een Quick Charger bij de P2 gevoegd. Deze heeft een maximale output van 24 watt (12 volt op 2 ampère), wat zeer fors is voor een oplader. De meeste vlaggenschepen hebben een maximale energie-output dat tussen de 15 en 20 watt ligt. Het duurt iets meer dan twee uur voordat de telefoon volledig is opgeladen. Een goede prestatie als je in het achterhoofd houdt hoeveel vermogen de accu heeft.

Lenovo P2

Software

Dat de Lenovo P2 afkomstig is van een Chinees bedrijf valt onmiddellijk op als we naar de Vibe interface kijken. Hierdoor ziet Android 6.0.1 Marshmallow er behoorlijk druk en kleurrijk uit. Gelukkig is er een ingebouwde Theme Center waardoor je meer controle hebt over de vormgeving. Mocht je daar niet mee kunnen leven, dan is er altijd nog de mogelijkheid om een launcher te installeren.

Als we door de regenboog aan kleuren kijken en de interface wat beter bestuderen, dan zien we veel overeenkomsten met stock Android en de schil die Lenovo daar overheen heeft gelegd. Het vergrendelscherm, de App Drawer, de Quick Toggles en het instellingenmenu lijken sterk op wat Google ons voorspiegelt met Android. Als we wat beter kijken zien ook genoeg verschillen. Zo heeft Vibe diverse functies die je op andere Android-telefoons niet zult aantreffen. Dat begint bij de Home-knop. Naast vingerafdrukscanner kan deze ook als navigatieknop functioneren. Bij het instellingenmenu vind je de optie Systeemknop. Daar vind je de mogelijkheid om de on-screen navigatiebalk te verbergen. Door de knop in te drukken ga je naar het hoofdscherm. Als je er eenmaal zachtjes op tikt werkt de thuisknop als Vorige. De knop zacht ingedrukt houden brengt het multitaskvenster in beeld. En de Google Now launcher activeer je door de thuisknop korte tijd hard ingedrukt te houden. Handig? In alle eerlijkheid geven wij de voorkeur aan de zichtbare navigatieknoppen op het scherm.

Naast de Systeemknop heeft Lenovo nog verschillende andere toepassingen aan de Android-schil toegevoegd. Deze vind je in het instellingenmenu onder Functie. Zo is er de optie Snel vastmaken. Kun jij raden waarvoor deze dient? Waarschijnlijk niet. Als je deze optie inschakelt en je twee keer achter elkaar op een van de volumeknoppen drukt terwijl het toestel is uitgeschakeld, dan maakt hij een foto. Een enigszins vreemde vertaling voor een dergelijke functie. Dat geldt ook voor Eenhandig microscherm. Deze feature is speciaal voor wie het toestel met één hand willen kunnen bedienen. Het scherm wordt dan kunstmatig verkleind en naar de rechterhoek verplaatst. Het lijkt sterk op de One-handed mode die we bij Xiaomi aantreffen, maar dan minder uitgebreid.

Lenovo P2 screenshot software Lenovo P2 screenshot software Lenovo P2 screenshot software Lenovo P2 screenshot software

Als je Brede aanraking inschakelt, verschijnt er een zwevende knop in beeld. Hiermee open je een extra venster waarmee je rechtstreeks toegang hebt tot onder neer de rekenmachine, camera en mediaspeler. Als je er twee keer achter op elkaar op drukt, werkt hij als een tweede thuisknop. En als je hem langere tijd ingedrukt houdt verschijnt deze knop op de meldingsbalk. Net als Systeemknop vinden wij dit niet een geweldige toevoeging van Lenovo. Deze vlieger gaat niet op voor Dubbele apps. Wat als je bijvoorbeeld twee simkaarten in je toestel hebt gestoken en op beide telefoonnummers via WhatsApp bereikbaar wil zijn? Of wat als je meerdere profielen hebt op een bepaald sociaal netwerk? Dankzij Dubbele apps kun je twee keer een bepaalde applicatie installeren en met twee verschillende gebruikersnamen inloggen..

Tot slot heeft Lenovo de feature Veilige zone toegevoegd. Hiermee is het mogelijk om individuele apps met pincode of vingerafdruk te beschermen. Zo weet je zeker dat je foto’s en video’s niet per ongeluk door een ander verwijderd worden.

Lenovo heeft allerlei toepassingen toegevoegd aan het besturingssysteem. De enige die er in onze ogen met kop en schouders bovenuit steken, zijn Dubbele apps en Veilige zone. De overige features zijn aardige toevoegingen, maar blinken niet echt uit in positieve zin. Daarnaast vinden we het jammer dat Lenovo Android 6.0.1 Marshmallow heeft geïnstalleerd en niet Android 7.0 Nougat.

Lenovo P2

Camera

Dan de camera. De Lenovo P2 heeft aan de achterkant een 13-megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), f/2.0 diafragma en dual-tone LED-flitser. Met de hoofdcamera kun je eventueel 4K-video’s opnemen met een frameratesnelheid van 30 frames per seconde. Tevens kun je slow-motion video’s opnemen. De selfiecamera aan de voorkant moet genoegen nemen met een resolutie van 5 megapixels.

De camera-applicatie van de P2 krijgt wat ons betreft een voldoende. Je hebt meer dan genoeg mogelijkheden om zaken als de witbalans, ISO-waarde en meetmethode in te stellen. Er is  tevens een Pro-modus zodat je de belichtingscorrectie en sluitertijd kunt instellen, maar deze moet je wel even goed zoeken. Filters en effecten toevoegen doe je met de artistieke HDR of artistiek landschap. In het menu waar je deze opties vindt, heeft  Lenovo ook de slow-motion video-opname verstopt.

De foto’s die de P2 aflevert zijn zeker niet briljant. Kleuren zien er aardig goed uit en je hebt ook zeker voldoende details, maar dan moet je wel in het daglicht fotograferen. Opvallend genoeg zijn bij lange na niet alle foto’s even scherp. Elektronische of optische beeldstabilisatie was dan ook een welkome aanvulling geweest, maar is gezien het prijskaartje niet echt realistisch. Bij schemerlicht merk je al snel dat de kwaliteit van de foto’s achteruit holt. Al met al geven wij de camera een krappe voldoende.

Lenovo P2 Lenovo P2 Lenovo P2 Lenovo P2

De videokwaliteit laat ook te wensen over. Als je van een afstandje voorbijrijdende auto’s filmt, zien je video’s er aardig uit. Zodra je onderwerp wat dichterbij is, merk je dat de camera moeite heeft met scherpstellen en ziet het er al snel wazig en onscherp uit. Wederom geven wij de camera van de P2 een voldoende, maar wat vaststaat is dat er toestellen zijn met betere camera’s in dit prijssegment.

Prijs-kwaliteit

De Lenovo P2 is met zijn prijskaartje van rond de 300 euro behoorlijk scherp geprijsd. Gezien zijn prijsklasse en specificaties is het een solide middenklasser. De concurrentie in het middensegment is groot. Hoe de P2 zich tussen de rest staande weet te houden is het onderwerp van deze paragraaf. Hier vergelijken we het toestel met enkele andere modellen die ongeveer dezelfde specificaties of adviesprijs hebben als de P2.

We beginnen met de Samsung Galaxy A3 (2017). Dit is een geduchte concurrent van de P2. Zo heeft hij net als P2 een Super AMOLED-scherm, vingerafdruksensor en 13 megapixelcamera. En dat alles voor ongeveer hetzelfde prijskaartje van plus/minus 300 euro. Toch geven wij de voorkeur aan de Lenovo’s toestel. Zo is het AMOLED-display van de P2 een stuk groter en scherper door zijn hogere resolutie en pixeldichtheid. Ook zet hij waarschijnlijk betere prestaties neer dankzij zijn krachtige chipset en dubbele hoeveelheid aan werkgeheugen. En de accucapaciteit van de Galaxy A3 (2017) kan niet tippen aan die van de P2. Die is minder dan de helft (2350 mAh tegenover 5100 mAh).

Lenovo P2 Samsung Galaxy A3 (2017) Motorola Moto G4 Plus Huawei P9 Lite
Beeldscherm 5,50 inch 4,70 inch 5,50 inch 5,20 inch
Resolutie 1080 x 1920 pixels 720 x 1280 pixels 1080 x 1920 pixels 1080 x 1920 pixels
Pixeldichtheid 401 ppi 312 ppi 401 ppi 424 ppi
Besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow) Android 6.0 (Marshmallow) Android 6.0 (Marshmallow) Android 6.0 (Marshmallow)
Processor 2,0 GHz octa-core 1,6 GHz octa-core 1,5 GHz octa-core 2,0 GHz octa-core
Werkgeheugen 4 GB 2 GB 2 GB 3 GB
Interne opslag 32 GB 16 GB 16 GB 16 GB
Camera 13,00 megapixel 13,00 megapixel 16,00 megapixel 13,00 megapixel
Gewicht 177 gram - 155 gram 147 gram
Stand-by tijd 768 uur - - -
Spreektijd 4580 minuten - - -
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel € 299,00 € 239,00 tot € 316,00 € 199,00 tot € 239,00 € 269,00

Een telefoon die qua formaat dichter in de buurt komt van de P2, is de Motorola Moto G4 Plus. De laatstgenoemde heeft eveneens een schermformaat van 5.5 inch. Het IPS LCD-scherm van de Moto G4 Plus moet echter zijn meerdere erkennen in het Super AMOLED-display van de P2. Qua prestaties zijn beide toestellen aan elkaar gewaagd: zo heeft de Moto G4 Plus een Snapdragon 617 onder de motorkap, de P2 een iets krachtigere Snapdragon 625. De eerste heeft een niet-ingrijpende schil over het besturingssysteem die bijna als twee druppels water op stock Android lijkt. Dat in combinatie met een stuk lagere verkoopprijs maakt van de Moto G4 Plus een aantrekkelijk alternatief.

De Huawei P9 Lite is net iets compacter dan de P2, maar heeft dezelfde Full HD-resolutie. De kleuren hierop zijn weliswaar niet zo levendig als op de P2: dat is het welbekende verschil tussen LCD en AMOLED. De P9 Lite heeft weliswaar een kleinere accu onder de behuizing, maar dankzij SmartPower 4.0 gaat hij zonder problemen de hele dag mee. De Kirin 650 van de P9 Lite levert wisselende prestaties, maar is krachtig genoeg voor de gemiddelde gebruiker. Waar alle genoemde toestellen jammer genoeg mee kampen is verouderde software.

Conclusie

Dan is het tijd om de balans op te maken. Het grootste pluspunt van de Lenovo P2 is zonder enige twijfel de batterij. Onder de motorkap heeft hij buitensporig veel vermogen, zeker voor een toestel van net geen 300 euro. Zelfs bij intensief gebruik kun je er meerdere dagen mee vooruit, als je er wat zuiniger mee omspringt makkelijk drie dagen of meer. Het is een verademing dat je niet hoeft om te kijken naar de batterij. En in tegenstelling tot sommige andere fabrikanten krijg je van Lenovo wel een Quick Charger bij het toestel. Vanwege de enorme accucapaciteit duurt opladen langer, maar je krijgt wel meer energie in kortere tijd. Kijken we naar het design, dan hoef je nauwelijks compromissen te sluiten. De P2 is niet buitensporig dik, maar wel iets zwaarder.

Het Super AMOLED-scherm mag uiteraard ook niet ongenoemd blijven. Kleuren spatten van het scherm en de contrasten zijn fenomenaal. Door de gekozen PenTile-indeling lijkt het alsof wit een lichte blauwe gloed uitstraalt en is alles net een fractie minder scherp. Bij dagelijks gebruik merk je daar nauwelijks iets van, tenzij je er echt goed op gaat letten. Ook de aluminium behuizing, het uitbreidbaar geheugen en dual-simfunctionaliteit verdienen een pluim.

Over de software zijn we minder te spreken. Lenovo Vibe UI ziet en voelt niet echt Westers aan door de vormgeving en het kleurgebruik. Zodra je in het instellingenmenu belandt, voelt het vertrouwder aan en krijg je de Android-ervaring die je gewend bent. Daarnaast heeft Lenovo tal van ‘slimme’ functies aan de software toegevoegd, maar in praktijk zijn ze niet echt handig of gebruiksvriendelijk. De camera tot slot krijgt een voldoende, maar is zeker niet uitmuntend.

Al met al krijg je met de Lenovo P2 veel waar voor je geld. Voor net geen 300 euro haal je een degelijk toestel in huis waar de gemiddelde smartphonegebruiker prima mee uit de voeten kan. Als dat het budget is dat je te besteden hebt, dan kunnen wij de P2 van harte aanbevelen.

Pluspunten Lenovo P2:

+ Accuduur
+ Scherm
+ Aluminium behuizing
+ Uitbreidbaar geheugen en/of dual-sim

Minpunten Lenovo P2:

- Software
- Camera

Lenovo P2 review score

8
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden