Vergelijk 2.246.513 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Xiaomi Mi Max review

Reviews Xiaomi Mi Max review
Door , - 4 reacties

De Xiaomi Mi Max is zonder enige twijfel de grootste smartphone in het assortiment van de Chinese telefoonmaker. Mogelijk zelfs de grootste mobiele telefoon die je ooit gezien hebt. De phablet ligt sinds oktober bij ons in de schappen voor een aantrekkelijke prijs van 315 euro. Een grootse smartphone voor een klein prijsje. Maar voordat je naar de winkel rent, doe je er goed aan om deze review te lezen. Er zitten namelijk een aantal ogen en haken aan de Mi Max waar je rekening mee moet houden als je overweegt om hem te kopen.

De concurrentie op de Aziatische smartphonemarkt is moordend. Om de haverklap verschijnen er nieuwe kapers op de kust die kwalitatief hoogwaardige telefoons aanbieden voor een scherpe prijs. Denk bijvoorbeeld aan LeEco, OPPO, Vivo, Vernee en Gionee, maar de bekendste is waarschijnlijk OnePlus. Xiaomi is van hetzelfde laken een pak.

Klinkt de naam je niet bekend in de oren? Geen zorgen, wij leggen het je graag uit. Xiaomi is voornamelijk actief in China en omliggende landen. In 2014 verkocht het bedrijf ruim 60 miljoen smartphones, in 2015 was dat aantal opgelopen tot ruim 70 miljoen. Daarmee behoort het bedrijf tot de grotere spelers op de smartphonemarkt. Om nog meer telefoons te verkopen, probeert Xiaomi haar afzetgebied te vergroten. De Chinese smartphoneproducent heeft haar zinnen gezet op de Nederlandse markt. Het assortiment van Xiaomi is groot en divers, desondanks heeft het bedrijf besloten om (vooralsnog) drie toestellen naar ons land te brengen. De Xiaomi Mi Max is er één van.  

GSMinfo kreeg de kans om enkele weken met deze kolossale phablet rond te lopen. In deze review vertellen wij je hoe hij ons beviel.

Xiaomi Mi Max

Design

De Xiaomi Mi Max valt onmiddellijk op vanwege zijn imposante overkomen. De meeste smartphones vallen in het niet als je ze naast de Mi Max legt. De dikte komt aardig overeen met de meeste reguliere smartphones. De phablet van Xiaomi is vooral erg lang en breed: 173,1 millimeter lang en 88,3 millimeter breed om precies te zijn. Dat is ook niet vreemd als je nagaat dat het scherm maar liefst 6,44 inch groot is. De Mi Max is in feite een uit de kluiten gegroeide telefoon, ‘a smartphone on steroids’ zoals de Amerikanen zouden zeggen. Door zijn formaat is het bijna geen telefoon meer te noemen: verschillende mensen uit onze omgeving omschreven hem als een kleine tablet. We kunnen jullie verzekeren: de Mi Max is echt een telefoon.

Hoe ligt hij dan in de hand? Ondanks zijn omvang toch nog verrassend goed. Dat is voor een belangrijk deel aan het gekozen materiaal te danken. Zowel de achterkant als het frame is gemaakt van aluminium. Hierdoor heeft de Mi Max een premium look and feel en voelt hij zeer solide aan. Waar we echter niet omheen kunnen is zijn formaat. Zoals de naam al verklapt en wij zojuist al even noemden, heeft het toestel een groot postuur. Met één hand vasthouden lukt nog wel, maar hem bedienen is onmogelijk. Om deze ‘bad boy’ te hanteren heb je echt beide handen nodig.

Maar wat als je nou echt met één hand langs internetpagina’s wilt bladeren? Speciaal voor deze mensen heeft Xiaomi One-handed mode bedacht. Hiermee verklein je kunstmatig het scherm zodat je de telefoon met één hand kunt bedienen. Je kunt het scherm verkleinen tot 4,5 inch, 4 inch of zelfs 3,5 inch. Jammer genoeg dus geen schermformaten tussen de 4,5 inch en 6 inch. Je bepaalt zelf of je het verkleinde scherm met je linker- of je rechterhand bedient. Houd er wel rekening mee dat het door het verkleinen van het display het een stuk lastiger wordt om alles te lezen. De toegevoegde waarde van deze optie is dan ook minimaal.

Op internet lazen we her en der dat de Mi Max een slechte bouwkwaliteit had. Volgens sommige berichten is het eenvoudig om het scherm uit het frame te lichten door matige druk op het backpanel uit te oefenen. Dat hebben wij uiteraard uitgeprobeerd, maar merkten daar niets van. Wel hoorden we enig gekraak, maar dat is te verwachten als je op deze manier met een telefoon omgaat. Voor zover wij kunnen oordelen is de constructie dik in orde.

Onder het scherm heeft Xiaomi drie lichtgevende capacitieve knoppen geplaatst: de multitaskknop, Home-knop en Vorige-knop. Het viel ons gelijk op dat de eerste en laatste knop zijn omgedraaid. Bij nagenoeg alle moderne telefoons is de Vorige-knop aan de linkerkant geplaatst en de knop voor het multitaskvenster rechts. Bij de Mi Max is het precies andersom. Weliswaar is het mogelijk om de knoppen om te draaien, maar de icoontjes veranderen niet mee. Dat maakt het dus alleen maar verwarrend. Daarnaast stralen de knoppen maar weinig licht uit. In het daglicht is dat bijna onmogelijk te zien, maar zelfs  in het donker valt de belichting nauwelijks op. On-screen buttons waren in onze ogen een betere oplossing geweest. Het toestel heeft immers meer dan genoeg ruimte op het display. 

Aan de rechterzijkant vinden we de volumeknoppen en aan/uitknop. Deze laatste is zodanig geplaatst dat je altijd goed bij de vingerafdruksensor kunt met je vinger. Dat wil zeggen, als je het toestel niet aan de onderkant vasthoudt. Of je moet van nature wel hele lange vingers hebben. Onderop vinden we twee grills, maar alleen uit de rechter komt geluid. Daar tussenin zit de microUSB 2.0 aansluiting. Een vreemde keuze van Xiaomi als je het ons vraagt: de fabrikant heeft immers verschillende goedkopere smartphones in haar assortiment die een USB Type-C poort hebben. Het is ons een raadsel waarom deze niet op de Mi Max is te vinden. De 3.5mm audio jack, microfoon en infraroodpoort of IR-blaster vinden we aan de bovenzijde. 

Xiaomi Mi Max

Beeldscherm

De Xiaomi Mi Max heeft zoals gezegd een beelddiagonaal van 6,44 inch. Een ontzaglijk groot scherm, maar wel eentje die ons aangenaam weet te verrassen. De Mi Max heeft een IPS LCD-display met Full HD-resolutie. Een AMOLED-scherm of QHD-resolutie zouden welkom zijn geweest, maar is gezien zijn prijskaartje niet realistisch. Desondanks zien video’s op het scherm er behoorlijk scherp uit. Het kleurenpalet beslaat 72% van NTSC-kleurenspectrum. Hoewel dit aan de relatief lage kant is, krijg je desalniettemin een realistische kleurweergave. Je kunt eventueel de kleurweergave en contrast instellen bij de instellingen. 

Een groot scherm heeft verschillende voordelen. Zo verschijnt er meer content in beeld, kun je je reeds geschreven teksten teruglezen als je lange berichten schrijft en is het heerlijk genieten als je films en series kijkt. Voor dit laatste doeleinde hadden we liever een front-facing speaker gezien, maar de huidige plaatsing van de speaker –aan de onderkant– heeft de voorkeur boven de achterkant. 

Uiteraard kleeft er ook een nadeel aan het imposante scherm: probeer de Mi Max maar eens in je broekzak te doen. De zakken zijn al gauw te klein voor een smartphone van deze omvang. Als je in een wat strakkere broek rondloopt, knelt hij al hauw tegen je bovenbeen. Zitten of bukken met de Mi Max in je broekzak is dan ook niet aan te raden. Een binnenzak van je jas is ook niet voor iedereen een oplossing: de meeste zakken zijn niet groot genoeg om de Mi Max kwijt te kunnen. Tot slot is hij behoorlijk zwaar voor een smartphone: welgeteld 203 gram. De meeste vlaggenschepen wegen ruwweg tussen de 140 en 170 gram. 

Met de kijkhoeken zit het wel goed, maar de maximale schermhelderheid (450 nits) blijft enigszins achter ten opzichte van de concurrentie. Het scherm is weliswaar prima te lezen in het felle zonlicht, maar we hebben beter gezien bij andere telefoons in het middensegment.

Om de uitstraling van blauw licht te reduceren, hoef je alleen Reading Mode in te schakelen. Het besturingssysteem legt dan een gele gloed over het scherm, waarvan je zelf de intensiteit bepaalt. Dit is minder vermoeiend voor je ogen. 

Xiaomi Mi Max

Hardware

Onder de motorkap van de Xiaomi Mi Max vinden we de Qualcomm Snapdragon 650 hexa-core processor. Deze bestaat uit twee 1.8 GHz Cortex-A72 kernen en vier 1.4G Hz Cortex-A53 cores. De chipset wordt aangevuld met Adreno 510 grafische processor, 3 GB werkgeheugen 32 GB aan opslagruimte. Daarvan houd je net iets meer dan 26 GB over voor eigen gebruik. De opslagcapaciteit kun je eventueel uitbreiden met microSD-kaart tot maximaal 256 GB. Mocht je genoeg hebben aan de standaard hoeveelheid opslagruimte, dan is het tevens mogelijk om een tweede simkaart in het toestel te plaatsen. Zo hoef je dus niet per se met twee mobiele telefoons rond te lopen om zowel zakelijk als privé bereikbaar te zijn. 

De CPU is weliswaar niet zo krachtig in vergelijking met de processors die we in high-end vlaggenschepen aantreffen, maar de Snapdragon 650 weet ze wel aardig bij te benen. Dat merken we zodra we aan de slag gaan met games als Riptide GP: Renegade, Sonic Dash 2 en Asphalt 8. Deze spellen draaien soepel op de Mi Max, al merk je wel van tijd tot tijd dat het aantal frames even terugschiet. Dit staat een prettige game-ervaring echter niet in de weg. Het toestel voelt niet bijzonder warm aan als we dergelijk grafisch veeleisende games spelen, zelfs niet voor geruime tijd. Ook niet onbelangrijk is dat het besturingssysteem altijd soepel loopt. 

De Mi Max is uitgerust met FDD-LTE module die compatibel is met de 4G-banden B1, B3, B5 en B7. Nederlandse providers leveren hun 4G-diensten onder meer op B3 en B7, oftewel 1800 MHz en 2600 MHz. Dat betekent dus dat je met de Mi Max op verschillende 4G-frequenties terecht kunt, maar niet allemaal. De lagere 4G-frequenties –800 MHz en 900 MHz– vallen helaas buiten de boot. 

Voor wie een pincode of tekenpatroon niet vertrouwt om zijn of haar smartphone te beveiligen, is er een vingerafdruksensor aan de achterzijde. Deze doet prima zijn werk, al merk je wel dat hij even nodig heeft om je vingerafdruk te herkennen en het toestel te ontgrendelen. Als we de vingerafdruksensor van de Mi Max naast die van de Huawei Nexus 6P leggen, is de Mi Max een stuk sneller. 

Audio

Ondanks dat Xiaomi slechts één speaker aan de onderzijde heeft geplaatst, weet de Mi Max een aardig volume te produceren. Een meting in een afgesloten ruimte van 12 m2 op korte afstand van de geluidsbron, leert ons dat de speaker maar liefst 60 dB voortbrengt. Met uitschieters tot bijna 63 dB. Het krachtige geluidje komt wel met een beperking: muziek klinkt behoorlijk vervormd op het hoogste geluidsniveau.

De Mi Max heeft tevens een eigen equalizer (EQ). Zodra je de Mi Sound Enhancer inschakelt en oordopjes aansluit, kun je de individuele niveaus voor uiteenlopende geluidsfrequenties instellen. Uiteraard kun je ook een van de vele profielen kiezen, zoals klassiek, dance of rock. Tot slot heeft Xiaomi een aantal type oordopjes toegevoegd om de muziekervaring te optimaliseren. In deze lijst zijn voornamelijk producten van Xiaomi te vinden, maar ook met andere headsets hoor je onmiddellijk verschil.

Al met al geven wij de audiokwaliteit een ruime voldoende. 

Xiaomi Mi Max

Accu

Naast het grote scherm heeft de Xiaomi Mi Max nog een tweede troefkaart in handen: zijn accu. De accucapaciteit bedraagt maar liefst 4850 mAh. Dat is zeer veel vermogen voor een smartphone. Weinig telefoons doen hem dat dan ook na. Met zo veel power in je handen of broekzak kom je moeiteloos de dag door. Sterker nog, als je niet constant op internet surft of spelletjes speelt, gaat hij ook wel twee dagen mee met een lading. Speel je het liefst de hele dag Pokémon Go en wil je niet met een powerbank over straat lopen? De Mi Max heeft meer dan genoeg energie om tientallen Pidgies, Weedles en Ratatas te vangen.

Als je de Mi Max een hele nacht naast je bed laat liggen, dan verbruikt het toestel 4% van zijn vermogen. Ook blinkt hij uit als het gaat om de screen on time. Met de Battery Saver in Pokémon Go ingeschakeld, kon ik zes tot zeven uur wandelen voordat de batterij de strijd opgaf. De meeste smartphones houden er na een uur of drie tot vier al mee op. Een ongekende prestatie dus voor de accu van de Mi Max.

Toch moeten we een kritische kanttekening plaatsen bij de accu. Deze biedt weliswaar ondersteuning aan Qualcomms snellaadtechnologie Quick Charge 3.0, maar opmerkelijk genoeg krijg je geen Quick Charge adapter bij de phablet. Als je de bijgeleverde adapter gebruikt ben je meer dan twee-en-een-half uur verder voordat hij volledig is opgeladen. Investeren in een Quick Charger strekt dan ook tot onze aanbevelingen. 

 Software

De Xiaomi Mi Max draait op Android 6.0 Marshmallow. Over het besturingssysteem heeft de fabrikant haar eigen sausje gegoten: MIUI 8. Qua vormgeving heeft de user interface meer weg van iOS en EMUI 4.0 dan Android. Zo ontbreekt een App Drawer. Dat betekent dat alle apps die je installeert op het thuisscherm verschijnen. Om te voorkomen dat je door de bomen het bos niet meer ziet, moet je apps indelen in mappen. De een voelt zich hierbij direct prettig, de ander moet wellicht even wennen en omschakelen. De standaardicoontjes van Xiaomi zien er wat kinderlijk uit met zijn fletse kleuren. Dat doet niets af aan het feit dat Android Marshmallow vlekkeloos draait.

MIUI 8 biedt een groot aantal opties die je niet op iedere Android-smartphone terugvindt. Een simpel voorbeeld: zo bepaal je zelf welke kleur het led-lampje aan de voorzijde heeft als er een bericht binnenkomt, in welke volgorde de icoontjes in de Quick Settings staan of welke informatie wel en niet zichtbaar is in de statusbalk.

AnTuTu Xiaomi Mi Max AnTuTu Xiaomi Mi Max Geekbench Xiaomi Mi Max Geekbench Xiaomi Mi Max

Naast de One-handed mode, die we in de paragraaf ‘Design’ al even noemden, heeft MIUI nog veel meer eigen opties. Met Child mode is het een peulenschil om te bepalen welke apps kinderen kunnen activeren. Zodra je deze functie inschakelt, moet je een tekenpatroon opgeven. Daarna bepaal je welke apps ze wel en niet kunnen openen. Als je dan op Home drukt, verschijnen alleen de zojuist geselecteerde apps in beeld. Om weer toegang te krijgen tot alle applicaties, moet je het patroon dat je zojuist hebt getekend invoeren.

Een schermafbeelding maken doe je door volume omlaag en de aan/uitknop tegelijkertijd ingedrukt te houden, net zoals bij de meeste Android-telefoons. Xiaomi heeft nog een tweede manier om dit te doen: door met drie vingers tegelijkertijd naar beneden te vegen op het scherm. Deze optie zit ingebakken in MIUI. Dat geldt ook voor Quick Ball. Deze kun je het beste vergelijken met Acer Ring. Als je deze inschakelt verschijnt er aan de rechterkant van het scherm een cirkel in beeld. Als je daar op drukt verschijnen er vijf action buttons in beeld. Welke dit zijn en in welke volgorde ze staan bepaal je zelf: zo kun je onder meer de zaklamp in- en uitschakelen, of de WiFi of Bluetooth activeren/deactiveren, een screenshot maken of een app die je vaak gebruikt hier aan toevoegen. Al met al een leuke functie, maar niet iets waar wij van achterover slaan.

Xiaomi Mi Max

Een belangrijke beperking van de Mi Max is dat hij niet de Nederlandse taal ondersteunt. ‘No big deal’ denk je nu misschien, maar dat is het wel. Dat de menu’s in het Engels zijn is voor de meesten geen probleem. Dat je geen Nederlands toetsenbord tot je beschikking hebt wel. Google Keyboard en SwiftKey Keyboard herkennen geen Nederlandse woorden als de regio niet op Nederland is ingesteld. Je raadt het waarschijnlijk al: het is niet mogelijk om dit te veranderen. Wat betekent dit in praktijk? Als je bijvoorbeeld met WhatsApp een berichtje tikt of e-mail schrijft, dan corrigeert de autocorrect vrijwel alle woorden naar het Engels. Herstel je dit naar het Nederlands, dan zijn alle woorden rood onderstreept. Sneller typen met woordsuggestie kun je uiteraard wel vergeten. Dat is een grote domper van de software waar we voor de rest weinig kritische kanttekeningen bij kunnen plaatsen. 

Xiaomi Mi Max screenshot One-handed mode Xiaomi Mi Max screenshot Child mode Xiaomi Mi Max screenshot Quick ball Xiaomi Mi Max screenshot audio-effects Xiaomi Mi Max screenshot beveiligingsopties MIUI Xiaomi Mi Max screenshot taalondersteuning

 Camera

Voordat we stilstaan bij de kwaliteit van de foto’s, allereerst kort iets over de specificaties van de camera’s. Achterop vinden we een 16 megapixelcamera met Phase Detection Autofocus (PDAF), f/2.0 diafragma en two-tone flash. De selfiecamera heeft een resolutie van 5 megapixels, groothoeklens die 85 graden bestrijkt en 36 beauty filters.

Nu dat uit de weg is kunnen we het hebben over de kwaliteit van de foto’s. Als je buiten de deur bent en plaatjes schiet, zien deze er goed uit. Ze zijn kleurrijk, scherp en laten genoeg details zien. HDR-foto’s zien er weliswaar prima uit, maar het duurt erg lang voordat de camera deze heeft opgeslagen op de beeldsensor. De software bevat allerlei modi om leuke effecten te geven aan je plaatjes, zoals een fisheye, mozaïek, tunnel, schets, zwart-wit en tilt-shift. Mocht je zelf met de witbalans, focus, sluitertijd en ISO-waarden willen spelen, dan kan dat door Manual mode in te schakelen.

Xiaomi Mi Max cameratest Xiaomi Mi Max cameratest Xiaomi Mi Max cameratest Xiaomi Mi Max cameratest

De kwaliteit verandert snel als je binnenshuis bent of het buiten wat schemert. Dan zie je onmiddellijk korrels en ruis verschijnen op je foto’s. Daar staan we niet vreemd van te kijken en is iets wat de normaalste zaak van de wereld is in het midrange segment. Maar al met al hoor je ons niet klagen over het eindresultaat.

Video’s opnemen doe je in 4K, Full HD, HS of SD. Tevens kun je slow-motion en time-lapse video’s schieten met de Mi Max. Hoewel optische en elektronische beeldstabilisatie ontbreken, zien video’s er desondanks prima uit. Zeker gezien de prijsklasse van de Mi Max. Zoals je van ons gewend bent hebben we hieronder een testvideo opgenomen.  

 Prijs-kwaliteit

De Xiaomi Mi Max laat zich maar moeilijk vergelijken met andere smartphones. Dat komt omdat er geen mobiele telefoons zijn die een schermformaat hebben die in de buurt van de Mi Max komen, en tegelijkertijd in dezelfde prijsklasse vallen. Met name dat laatste maakt het erg lastig. Grote phablets zijn er wel te vinden –denk aan de Samsung Galaxy  S7 Edge of Huawei Mate 9– maar  deze toestellen zijn aanzienlijk duurder dan de Mi Max. Dat is dus appels en peren vergelijken.

De smartphone die zich nog het beste laat vergelijken met de Mi Max is de Sony Xperia XA Ultra. Deze heeft een 6 inch IPS LCD-display met Full HD-resolutie. Sony’s telefoon heeft de betere CPU, namelijk een 2,0 GHz MediaTek MT6755 Helio P10 octa-core processor. Deze is op papier een fractie sneller dan de Snapdragon 650 die we in de Mi Max vinden, maar dat zal geen wereld van verschil maken. Met de Xperia XA Ultra beschik je eveneens over 3 GB werkgeheugen, maar de opslagcapaciteit is maar de helft in vergelijking met de Mi Max: slechts 16 GB. Gelukkig kun je het geheugen uitbreiden met een microSD-kaart.

Xiaomi Mi Max Sony Xperia XA Ultra
Beeldscherm 6,44 inch 6,00 inch
Resolutie 1080 x 1920 pixels 1080 x 1920 pixels
Pixeldichtheid 342 ppi 367 ppi
Besturingssysteem Android 6.0 (Marshmallow) Android 6.0 (Marshmallow)
Processor 1,8 GHz octa-core 2,0 GHz octa-core
Werkgeheugen 3 GB 3 GB
Interne opslag 32 GB 16 GB
Camera 16,00 megapixel 21,50 megapixel
Gewicht 203 gram 190 gram
Stand-by tijd - 671 uur
Spreektijd - 720 minuten
Met abonnement Niet beschikbaar Niet beschikbaar
Los toestel Niet beschikbaar Niet beschikbaar

Waar de Xperia XA Ultra een streepje voor heeft, is de camera. Deze heeft aan de achterkant een 21.5 megapixelcamera met PDAF en led-flitser. Het aantal megapixels ligt dus een stuk hoger dan bij de Mi Max. Dat geldt in het bijzonder voor de selfiecamera van de Xperia XA Ultra: deze telt maar liefst 16 megapixels. Daarbij valt de 5 megapixel front-camera van de Mi Max in het niet. Ook is Sony’s selfiecamera uitgerust met optische beeldstabilisatie en flitser.

Daar staat tegenover dat de accu van de Xperia XA Ultra zijn meerdere moet erkennen in die van de Mi Max. De accucapaciteit van Sony’s 6 inch grote smartphone is slechts 2700 mAh, die van de Mi Max 4850 mAh. Ondanks zijn kolossale scherm gaat de telefoon van Xiaomi een stuk langer mee op een batterijlading.

De Xperia XA Ultra is weliswaar enkele tientjes duurder, maar wat mogelijk de doorslag geeft is dat het toestel de Nederlandse taal en regio kent en ondersteunt. Je hoeft dus niet voortdurend aan te rommelen met het toetsenbord van de Mi Max als je berichtje of e-mail typt. 

Xiaomi Mi Max

 Conclusie

De Xiaomi Mi Max is vanwege zijn imposante formaat niet voor iedereen weggelegd. Velen zullen hem waarschijnlijk te groot en onhandig vinden voor dagelijks gebruik. We zijn er dan ook van overtuigd dat het een nicheproduct is die een bepaalde doelgroep zeker zal aanspreken.

Het formaat van deze ‘chinaphone’ werkt zowel in zijn voor- als zijn nadeel. Hij heeft een geweldig groot scherm waar je heerlijk naar Netflix of YouTube kunt kijken. Hij kan zowel als smartphone als tablet dienen. Scheelt weer in de portemonnee dat je niet twee afzonderlijke apparaten hoeft te kopen. Met één hand bedienen is nagenoeg onmogelijk, tenzij je wel exceptioneel grote harken hebt. Ook is hij door zijn omvang een stuk minder mobiel dan andere smartphones.

Naast een groot display heeft de Mi Max tevens een grote batterij onder de motorkap. Deze heeft maar liefst 4850 mAh aan vermogen, vrijwel ongekend voor een smartphone. Daarmee haal je zonder enige problemen de eindstreep. Bij gemengd gebruik haal je er zelfs twee dagen uit. Daar staat wel tegenover dat opladen met de bijgeleverde oplader ontzettend veel tijd in beslag neemt.

Of je nou op internet surft of grafische zware games speelt, de Snapdragon 650 hexa-core processor kan alles aan. Het besturingssysteem loopt altijd soepel en het toestel voelt zelfs na intensief gebruik niet oncomfortabel warm aan. Kortom, de Mi Max is een krachtige alleskunner.

Waar we echter grote moeite mee hadden is het feit dat je alleen een Engelstalig toetsenbord kunt gebruiken. De regio instellen op Nederland is er niet bij. Over Nederland gesproken: de Mi Max biedt slechts beperkte ondersteuning voor onze 4G-netwerken.

Of de Xiaomi Mi Max voor jou is weggelegd, kunnen wij moeilijk bepalen. Hopelijk heb je na het lezen van deze review een beter beeld waartoe deze reusachtige phablet toe in staat is.

Pluspunten
+ Mooi groot scherm
+ Stevig, solide design
+ Camera levert prima foto’s af
+ OS loopt altijd soepel
+ Accucapaciteit

Minpunten
- Omvang/grootte toestel
- Geen ondersteuning Nederlands
- Beperkte ondersteuning 4G-netwerken
- Capacitieve knoppen geven te weinig licht
- Krijgt geen Quick Charger van Xiaomi

Xiaomi Mi Max review score

7
  • Design
  • Accu
  • Hardware
  • Camera
  • Software
  • Prijs/Kwaliteit

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

Reviews

De 5 populairste smartphones

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden