Vergelijk 3.159.106 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S8 krijgt verbeterde optische vingerafdrukscanner'

Nieuws 'Galaxy S8 krijgt verbeterde optische vingerafdrukscanner'
Door ,

De Galaxy S8 is nog even van ons verwijderd, maar toch beginnen de geruchten nu al. Zo zou Samsungs volgende vlaggenschip een optische vingerafdrukscanner krijgen die sneller en accurater zou zijn dan wat we nu hebben.

Over de Galaxy S8 hebben we tot dusver nog maar weinig 'echte' geruchten meegekregen. Zo zou Samsungs volgende vlaggenschip niet meer met een recht scherm uitgebracht worden, maar alleen in een Edge-variant. Wat de camera betreft zou ook Samsung een dubbele camera uit willen brengen, met zowel een eigen sensor als een Sony-camera ingebouwd. De schermresolutie van Samsungs nieuwe smartphone zou bovendien een flinke upgrade ontvangen naar een 4K-resolutie.

Vernieuwde vingerafdrukscanner

Nu meldt een ander gerucht dat de vingerafdrukscanner in de Galaxy S8 van een nieuwe techniek gebruik zal gaan maken. In plaats van dat er een aparte knop nodig zal zijn voor een scanner zal er met optische herkenning gewerkt gaan worden, wat in theorie betekent dat de scanner onder ieder stuk glas kan zitten. Zo zou de vingerafdrukscanner zelfs in het touchscreen zelf terug kunnen keren. Of Samsung daarmee de traditionele home-knop eindelijk vaarwel zal zeggen is niet duidelijk.

Maar er lijkt meer te gaan veranderen voor de vingerafdrukscanner van de Galaxy S-serie. Zo blijkt uit een patentaanvraag dat Samsung overweegt om gebaren in de vingerafdrukscanner te gaan verwerken, zoals we ook al bij toestellen van Huawei terugzagen zoals de Huawei Nova. Zo kun je straks met verschillende vegen op je vingerafdrukscanner bijvoorbeeld je notificatiescherm openen of je favoriete berichtendienst openen. 

Tot dusver weten we over de Galaxy S8 alleen nog maar wat kleinigheidjes die we uit geruchten op kunnen maken. We zullen in ieder geval nog even af moeten wachten tot er meer duidelijkheid komt in de vorm van meer geruchten. Een officieel bericht van Samsung zal in ieder geval nog even op zich laten wachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden