Vergelijk 2.953.017 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung limiteert acculading Europese Note 7 gebruikers

Nieuws Samsung limiteert acculading Europese Note 7 gebruikers
Door ,

Samsung stuurt vanaf 31 oktober een update naar Europese gebruikers van de Note 7 die de terugroepactie hebben genegeerd. De installatie van deze update zal ervoor zorgen dat de accu nog maar tot zestig procent kan worden opgeladen.

Het blijft een rommeltje rond de Note 7, er zijn nog steeds een groot aantal gebruikers die ervoor kiezen de eerder teruggeroepen Samsung Note 7 te blijven gebruiken. Samsung antwoordt hierop met een zogenaamde over-the-air-update zodat na de installatie de acculading wordt beperkt tot maximaal zestig procent. Tweederde van de in Europa verkochte toestellen zou inmiddels zijn teruggestuurd naar Samsung. 

Samsung bracht eerder in september een soortgelijke update in Zuid-Korea en Australië uit. Het beperken van de acculading zorgde voor geen nieuwe gevallen van ontploffende accu's. Samsung geeft echter aan dat de Note 7 na de update nog steeds niet veilig kan worden gebruikt. De update dient dan ook als tijdelijke oplossing en beperkt de gebruiker in het gebruik van het toestel. 

Of gebruikers van de Note 7 de update ook installeren blijft nog de vraag. Wij van GSMinfo raden je aan om Samsungs advies op te volgen en je eigen veiligheid en die van mensen om je heen als hoogste prioriteit te beschouwen.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden