Vergelijk 3.498.403 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung Galaxy S8 komt in maart met een 4k display'

Nieuws 'Samsung Galaxy S8 komt in maart met een 4k display'
Door , - 1 reactie

De Note lijkt afgeschreven maar Samsung zit absoluut niet stil. Samsung's Galaxy lijn blijft een groot succes, en binnenkort mogen we alweer een opvolger verwachten van de populaire Galaxy S7. Wat kunnen we begin volgend jaar van Samsung verwachten?

Een profiel op Weibo dat vaak met relevante lekken naar buiten komt, schotelt ons dit keer gelekte specificaties van Samsung's nieuwe Galaxy S8 voor. Als we de nieuwsbron mogen geloven staan er weer mooie verbeteringen op het programma en daar worden wij van GSMinfo toch wel een beetje enthousiast van. Als we de informatie mogen geloven, dan komt Samsung begin volgend jaar maart met de volgende specificaties voor de Galaxy S8:

  • Een 5,5-inch Super AMOLED-scherm met 4k resolutie
  • De Snapdragon 830 danwel Exynos 8895, waarschijnlijk vervaardigd op 10nm
  • maar liefst 6GB of zelfs 8GB werkgeheugen

Een scherm van dit formaat zal verbluffende resultaten leveren voor diegene die gebruik gaan maken van virtual reality. We zijn inmiddels gewend dat Samsung met verschillende chipsets komt, afgestemd op bijvoorbeeld de Europese of Aziatische markt. De productieproces op 10nm moet onder andere het energieverbruik verder terugdringen.  De 6GB of zelfs 8GB werkgeheugen zijn bijzonder hoge hoeveelheden die we niet vaak tegenkomen bij andere fabrikanten. Samsung brengt normaal gesproken nooit een vlaggenschip uit met verschillende werkgeheugenconfiguraties, maar wellicht zullen deze versies alleen voor speciale doelgroepen worden uitgebracht. 

Verder bestaat de mogelijkheid dat de nieuwe Galaxy S8 met een Dual Edge gebogen scherm komt en zou de smartphone zijn voorzien van de nieuwste snufjes zoals NFC +MST, wat het toestel geschikt maakt voor nieuwe betaalsystemen zoals Samsung Pay. 

De Note 7 en alle heisa eromheen staat nog vers in ons geheugen gegrift. De Galaxy S8 zal de eerste grote release van Samsung worden en zoals we van Samsung gewend zijn, komt het Zuid-Koreaanse bedrijf met niets anders dan het beste. Voor mensen die zich gaan bezighouden met VR of gewoon het beste van het beste willen, heeft de Galaxy S8 heel veel potentie. Het toestel zal naar verwachting eind februari worden aangekondigd.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden