Vergelijk 3.067.587 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Samsung werkt toch aan Galaxy Note 8'

Nieuws 'Samsung werkt toch aan Galaxy Note 8'
Door ,

Eerder leek het er op dankzij een aantal geruchten dat Samsung zou stoppen met de Galaxy Note-serie door het fiasco rondom de Note 7. Nu blijkt uit een inruilactie van de Koreaanse fabrikant dat er gewoon een Note 8 lijkt te komen.

Het geruchtencircuit kwam eerder met een bericht dat Samsung zou gaan stoppen met de Galaxy Note-serie doordat de phabletreeks te veel imagoschade had opgelopen. Volgens dit bericht zou Samsung voortaan nog maar twee vlaggenschepen per jaar uitbrengen, waarbij functies van de Note-serie naar de Galaxy S-toestellen worden gebracht.

Nu blijkt uit een nieuwe inruilactie in Zuid-Korea dat Samsung wel degelijk werkt aan een Galaxy Note 8. Met het nieuwe upgradeprogramma dat Samsung nu aanbiedt kunnen Note 7-eigenaren die een Galaxy S7 hebben gekregen met het inruilen van hun phablet straks voor de helft van de prijs een Galaxy S8 óf Note 8 aanschaffen. Wat opvalt is dat Samsung expliciet melding maakt van de Galaxy Note 8, wat min of meer bevestigt dat er gewerkt wordt aan een opvolger van de Note 7.

Galaxy S8 vertraagd door onderzoek

Ondanks dat het er sterk op lijkt dat we zowel een Galaxy S8 als een Note 8 op de markt zullen zien verschijnen volgend jaar weten we verder nog maar weinig van de toestellen. Het is nog onduidelijk wat de specificaties zijn maar ook wanneer het toestel uitkomt. Er verschijnen namelijk geruchten dat de releasedatum van de Galaxy S8 vertraging oploopt door het onderzoek naar wat de Note 7 nou liet ontvlammen.

Of het onderzoek naar de Note 7 impact zal hebben op de daadwerkelijke releasedata van de Galaxy S8 en Note 8 is nog onduidelijk. Doorgaans kondigt Samsung zijn nieuwe vlaggenschip aan tijdens het Mobile World Congress in februari, maar het onderzoek zou kunnen betekenen dat het toestel pas na eerdergenoemd evenement wordt aangekondigd. We zullen in ieder geval nog nog even geduld moeten hebben tot we het zeker weten.

(via1, via2)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden