Vergelijk 2.956.156 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Nexus-toestellen krijgen geen nachtmodus met Android 7.1'

Nieuws 'Nexus-toestellen krijgen geen nachtmodus met Android 7.1'
Door ,

Normaal gesproken krijgen Nexus-toestellen alle nieuwe mogelijkheden van nieuwe versies van Android. Nu heeft een medewerker van Google gezegd dat zowel de nachtmodus als de gebaren via de vingerafdrukscanner niet naar de Nexus 5X en 6P zullen komen.

De Google Pixel is de nieuwe smartphone die Google net heeft uitgebracht en zet eigenlijk de lijn van het Nexus-programma door. Toch heeft de Pixel een reeks aan features die het toestel redelijk uniek maken. Zo kun je gebaren maken op de vingerafdrukscanner, heeft de software een ingebouwd filter voor blauw licht en zit de Google Assistent in het besturingssysteem zelf ingebouwd. Daarnaast zijn er ook een reeks features in het toestel aanwezig die voortkomen uit Android 7.1 Nougat, zoals de ondersteuning voor toetsenborden met afbeeldingen en de app-snelkoppelingen op je homescherm.

Nu heeft een medewerker van Google gezegd dat sommige features niet naar Nexus-toestellen zullen worden gebracht. Zo zal het filter voor blauw licht niet terugkeren op de Nexus 5X en de Nexus 6P en worden ook de gebaren via de vingerafdrukscanner straks niet ondersteund. Dit zou komen doordat beide functies ondersteuning vanuit de hardware nodig hebben om goed te kunnen werken. Alle overige functies van Android 7.1 Nougat zullen wel hun weg naar de Nexus-telefoons vinden.

Dat de functies niet naar de Nexus-toestellen komen werd gemeld door een Android-ontwikkelaar op zijn Google+-pagina, maar is niet gebaseerd op een officiële mededeling van Google zelf. Er is dus nog een kans dat er verandering in komt, maar aangezien beide telefoons niet de juiste hardware aan boord hebben is de kans erg klein dat er verandering in komt. We zullen af moeten wachten tot de definitieve updates naar Android 7.1 verschijnen tot we echt conclusies kunnen trekken.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden