Vergelijk 2.757.477 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Nieuwe Nokia's komen in Q2 2017

Nieuws Nieuwe Nokia's komen in Q2 2017
Door ,

Er komen nieuwe Nokia's aan, zoveel is zeker. Op de smartphones zullen we echter nog iets langer moeten wachten dan we eerder dachten. Eind dit jaar komen er al wel Nokia's, maar dat zullen dan eenvoudige 'feature phones' zijn.

Het tijdperk dat Nokia smartphones maakte ligt nu al enige tijd achter ons. Sinds het bedrijf door Microsoft werd overgenomen, begon de Nokia-naam te verdwijnen. Nokia had bij de verkoop ook een clausule opgenomen, dat het voorlopig zelf geen nieuwe telefoons zou maken. Die clausule is inmiddels afgelopen, en Nokia lijkt opnieuw bezig met het maken van mobiele telefoons.

Nokia-smartphones in ontwikkeling

Dit was allemaal reeds bekend. Toestellen van het Finse Nokia doken al eerder op in benchmarks, maar nu zijn er opnieuw geruchten verschenen. Van een medewerker van Microsoft zelfs. Dat verkocht de merknaam Nokia namelijk aan HMD Global, dat daarmee de komende tien jaar de rechten heeft om toestellen met de naam Nokia uit te brengen. Dat lijkt HMD nu ook van plan, in samenwerking met Nokia. 

Het verrassende nieuws is dat de verstokte Nokia-fans voorlopig nog wel even op hun toestellen moeten wachten. Pas in het tweede kwartaal van 2017 zou men van plan zijn de Nokia's op de markt te brengen. Dat is in tegenspraak met de eerder uitgelekte geruchten, die spraken van een release rond het eind van 2016. Eind 2016 zullen nu een tweetal eenvoudigere telefoons uitkomen, terwijl de Nokia-smartphones pas in Q2 van 2017 zullen komen.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden