Vergelijk 2.659.812 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Opera mini in april meer dan 2,6 miljoen gedownload voor iPhone!

Door ,

De iPhone staat onder andere bekend om haar uitzonderlijk fijne weergave van beeld en webpagina's. Daarnaast is Opera Mini de populairste mobiele browser ter wereld. Combineer deze en je hebt een surfervaring waar je U tegen zegt.

Opera mini appIn maart van dit jaar berichtten we nog over de lancering van een nieuwe versie van de internetbrowser Opera voor mobiele telefoons. Op dat moment maakte zo'n 50 miljoen mensen gebruik van Opera. Je hebt twee versies. De eerste, Opera Mobile 10, is bedoeld voor de meer geavanceerde smartphones als bijvoorbeeld de Nokia E72 en de HTC Legend. Opera Mini 5 is een iets eenvoudigere versie en kan met vrijwel iedere telefoon uit de voeten. Zo ook de iPhone. Als we de downloadcijfers erop naslaan, dan kunnen we concluderen dat iPhone-gebruikers massaal Opera Mini gebruiken. De gratis app van deze browser (versie Mini 5) is namelijk in april meer dan 2,6 miljoen keer gedownload in de iTunes store.

Opera mini 5 screenshots

Dat deze app de grens van 2,6 miljoen heeft overschreden, betekent dat de iPhone 3GS de BlackBerry-toestellen definitief heeft verdrongen in de strijd om de titel 'Opera-toestel'. Opera heeft inmiddels een marktaandeel van 26,7% en is daarmee marktleider onder de mobiele internetbrowsers. Opera Mini is een browser die vooral uitblinkt door eenvoud en gebruiksgemak. Vooral voor toestellen die niet direct over 3G kunnen beschikken laadt het toch snel al je gewenste internetpagina's.

Hieronder nog een video waarin je een blik wordt gegund van Opera Mini 5:

Bron: Phonearena

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden