Vergelijk 3.032.890 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung stopt helemaal met Galaxy Note 7

Nieuws Samsung stopt helemaal met Galaxy Note 7
Door , - 1 reactie

Samnsung stopt volledig met de productie en verkoop van de Galaxy Note 7. Het toestel kan spontaan in vlammen opgaan. Het defect was al eerder aanleiding voor een grote terugroepactie maar nu stopt Samsung dus helemaal met de smartphone.

Samsung houdt het voor gezien. Het bedrijf legde eerder al de productie tijdelijk stil, maar nu wordt bekend dat we helemaal geen Note 7 meer terug zullen gaan zien in de winkelschappen. Samsung heeft de productie van het toestel volledig stilgelegd. Ook gaat het alle toestellen terugroepen die tot nu toe zijn uitgeleverd. Op de beurs is Samsung's aandeel met 8 procent gezakt.

Geen Note 7 meer

De (korte) bewogen geschiedenis van de Galaxy Note 7 begon met een kleine terugroepactie slechts een deel van de toestellen trof. Later bleek echter dat de in grote getalen omgeruilde exemplaren óók vatbaar waren voor het defect. Dat defect betrof het spontaan ontvlammen van het toestel. Niet wat je noemt een "klein" gebrek. Het leidde tot een aantal serieuze ongelukken, waar overigens niemand bij omkwam. Een Note 7 vatte wel vlam in een vliegtuig, maar gelukkig nog wel net voor het opstijgen.

Samsung leek geen duidelijke oplossing voor het probleem in zo'n korte tijd te kunnen vinden. Daarom heeft het bedrijf nu besloten de productie volledig stil te leggen en alle reeds uitgeleverde toestellen terug te roepen. Men roept op de Note 7 absoluut niet te gebruiken, en zo snel mogelijk het toestel in te leveren. Hoeveel dit Samsung zal gaan kosten is niet bekend. Bij de eerdere inruilactie werd nog een schatting gemaakt van 1 miljard dollar, maar te verwachten is dat aan het volledig stopzetten van de verkoop en productie een hoger prijskaartje hangt.

Samsung Galaxy Note 7 beste abonnement per provider

Provider Minuten Data MB Maandprijs Toestel
Ben 24 mnd 100 500 € 13,00 € 0,- Bekijken
hollandsnieuwe 24 mnd 2000 2000 € 15,50 € 0,- Bekijken
Vodafone 24 mnd 150 500 € 15,50 € 0,- Bekijken
T-Mobile 24 mnd 120 1000 € 18,50 € 0,- Bekijken
Tele2 24 mnd onbeperkt 20000 € 26,00 € 0,- Bekijken
Alle Samsung Galaxy Note 7 aanbiedingen.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden