Vergelijk 3.026.198 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony brengt veiligheidsupdate uit voor Xperia Z5-serie

Nieuws Sony brengt veiligheidsupdate uit voor Xperia Z5-serie
Door ,

Kort geleden werd bekend dat Sony hard aan het werk is om Android 7.0 Nougat naar een aantal van zijn toestellen te brengen. Nu heeft de firma in de tussentijd nog een kleine update uitgebracht voor een reeks aan toestellen.

Veel fabrikanten brengen op maandelijkse basis updates voor hun smartphones uit. Deze trend ontstond kort nadat vorig jaar het Stagefright-lek in Android werd ontdekt. Google brengt nu maandelijks beveiligingsupdates uit voor Android, die telefoonmakers op hun beurt weer in de firmware van hun toestellen kunnen verwerken. 

Nu heeft Sony een beveiligingsupdate uitgebracht voor de Xperia Z3 Plus en de Xperia Z5-serie. Dit is nog niet de eerder aangekondigde update naar Android 7.0 Nougat, maar een kleinere update die de nieuwste veiligheidsfixes bevat. Er zijn ook problemen met audiovolume verholpen terwijl het Bluetooth-systeem nu betrouwbaarder zou moeten zijn. Ook is er een hele reeks aan andere kleinere problemen verholpen, waardoor je toestel wat soepeler zou moeten lopen.

De update is per direct beschikbaar voor eigenaren van de Xperia Z3 Plus en de drie smartphones die zich in de Xperia Z5-serie bevinden. Je kunt via de Instellingen-app op je toestel zelf naar updates zoeken of gewoon afwachten tot je toestel zelf de notificatie geeft dat er een update voor je klaar staat. Doorgaans worden updates gefaseerd uitgerold, waardoor het even kan duren tot je hem daadwerkelijk binnen hebt.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden