Vergelijk 3.072.124 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Veilige' Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig

Nieuws 'Veilige' Galaxy Note 7 vat vlam in vliegtuig
Door ,

Samsung heeft met de Galaxy Note 7 niet de meest soepele start gehad. Nu is zelfs een exemplaar van de phablet die een veilige batterij zou moeten hebben in brand gevlogen aan boord van een Amerikaans vliegtuig.

De eerste lading toestellen van de Galaxy Note 7 had een mankement uit de fabriek aan boord. De batterijen van deze toestellen zouden terwijl ze opgeladen werken kunnen ontploffen, wat er toe leidde dat Samsung alle Galaxy Note 7-smartphones die niet in China uitgekomen zijn teruggeroepen heeft. Inmiddels heeft Samsung een veilige variant van de Note 7 uitgebracht, wat ook de versie zal zijn die in Nederland zal verschijnen.

Nu is er een Galaxy Note 7 in brand gevlogen aan boord van een Amerikaans vliegtuig, vlak voor vertrek. De eigenaar van het toestel werd gevraagd door de bemanning om zijn Note 7 uit te schakelen, maar nadat het toestel uitgezet was kwam er een groengrijze rook uit de telefoon. Gelukkig bleek de uiteindelijke schade niet meer te zijn dan een verschroeid tapijt, maar het is zorgbarend dat ook de 'veilige' Note 7-exemplaren nog altijd risico lopen.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung laat in een reactie weten dat het bedrijf nog geen uitspraken kan doen over het incident. De Koreaanse firma wil eerst het verbrande toestel zelf inspecteren voordat bevestigd kan worden dat het hier inderdaad om een nieuwe Note 7 gaat, al meldt de website van Samsung aan de hand van het IMEI-nummer wel dat dit een veilig toestel zou moeten zijn. We zullen dus nog even af moeten wachten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden