Vergelijk 3.516.215 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'LG werkt aan opvouwbare smartphone met transparant display'

Nieuws 'LG werkt aan opvouwbare smartphone met transparant display'
Door ,

Dat er meerdere bedrijven werken aan opvouwbare smartphones staat al geruime tijd vast. Nu blijkt uit een patentaanvraag van LG dat de firma daarnaast ook aan transparante schermen lijkt te werken.

LG en Samsung werken beiden al een tijdje aan de technologie om smartphones opvouwbaar te maken. Zo zagen we eerder dit jaar al een bericht over Samsung dat in de loop van volgend jaar een opvouwbare smartphone uit zal brengen, met een scharnier in het midden dat gebruikt zou kunnen worden om de telefoon dubbel te klappen. Maar ook LG zou aan de technologie werken, waar we al een voorproefje van kregen met de LG G Flex 2.

Nu blijkt uit een patentaanvraag van LG dat het bedrijf nog een extraatje toe wil voegen aan een opvouwbare smartphone. Uit de afbeeldingen blijkt dat de opvouwbare smartphone die LG voor zich ziet bestaat uit een scharnier in het midden, met aan weerszijden een evengroot display. Eén van deze displays zou op commando transparant moeten worden, waarbij het scherm zelfs aan twee kanten gebruikt zou kunnen worden. Het idee van transparante displays is natuurlijk niet nieuw meer, maar in combinatie met een opvouwbare smartphone hebben we het nog niet eerder gezien.

LG transparant display

Of de technologie daadwerkelijk zijn weg naar de winkelschappen zal vinden is nog onduidelijk. Patentaanvragen zijn doorgaans bedoeld om ideeën vast te leggen en zijn meestal niet vergezeld van een concreet eindproduct dat in de winkel belandt. Gezien de grote hoeveelheden aan geruchten rondom transparante schermen en opvouwbare smartphones zou het daarentegen weleens kunnen zijn dat we volgend jaar toch een smartphone met deze technologie aan boord zien.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden