Vergelijk 2.030.671 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

BlackBerry belooft nieuwe smartphones met toetsenbord

Nieuws BlackBerry belooft nieuwe smartphones met toetsenbord
Door ,

BlackBerry liet gisteren weten te stoppen met de ontwikkeling van nieuwe smartphones. Dat wil echter niet zeggen dat er geen telefoons met qwerty-toetsenbord meer op de markt komen. Dergelijke toestellen zullen niet zo gauw uit het straatbeeld verdwijnen.

Dat zegt John Chen, CEO van BlackBerry, in een vraaggesprek met BNN. 

De opmerking van Chen volgt op de presentatie van de niet al te rooskleurige kwartaalcijfers. Daar vertelde de hoogste baas dat de smartphonemaker zich gaat richten op de verdere ontwikkeling van zijn beveiligingssoftware en apps. De smartphonedivisie delft daarbij het onderspit. Andere fabrikanten mogen wel nieuwe mobiele telefoons op de markt brengen onder de vlag van BlackBerry, mits zij hierover afspraken maken met de Canadese smartphoneproducent. 

Het feit dat de productie van nieuwe BlackBerry-telefoons wordt uitbesteed aan andere partijen, betekent nog niet dat het qwerty-toetsenbord ineens verdwijnt. Integendeel: volgens Chen hebben sommige partners wel degelijk plannen om zulke telefoons te lanceren. Details over wie en wanneer gaf de topman helaas niet. 

'Meer telefoons met toetsenbord in de maak'

Een aantal jaar geleden was BlackBerry heer en meester op de Nederlandse smartphonemarkt. Vrijwel iedereen liep met een toestel van de Canadese fabrikant rond, want je kon er onder meer gratis berichtjes versturen naar andere gebruikers. Dit werd ook wel 'pingen' genoemd. Maar het fysieke toetsenbord raakte uit de gratie en maakte van de ene op de andere dag plaats voor touchscreens met virtuele toetsenborden. 

BlackBerry heeft het afgelopen jaar geprobeerd om een comeback te maken op de smartphonemarkt. Chen had zijn bedrijf één jaar de tijd gegeven om weer winstgevend te worden. De smartphonemaker beproefde zijn geluk met de BlackBerry PRIV, de eerste smartphone van het bedrijf die op Android draaide in plaats van BlackBerry OS. Naast een touchscreen had het toestel ook een qwerty-toetsenbord dat tevoorschijn kwam zodra je het scherm omhoog schoof. In augustus lanceerde het bedrijf een tweede Android-telefoon: de BlackBerry DTEK50. Deze heeft geen keyboard onder het display. Dat geldt waarschijnlijk ook voor diens opvolger, de BlackBerry DTEK60. 

Geruchten over een vierde Android-telefoon gaan al een tijdje de ronde op internet. Zo horen we al enige tijd geluiden over de BlackBerry Mercury. Deze telefoon heeft naar verluidt een 4.5 inch scherm met Full HD resolutie, Qualcomm Snapdragon 625 octa-core processor, 3 GB RAM, 32 GB intern geheugen, 18 en 8 megapixelcamera, 3400 mAH batterij en fysiek toetsenbord. Mogelijk dat Chen met zijn uitspraak naar dit toestel verwijst. 

 

(Via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden