Vergelijk 2.509.834 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Honor 6X volgende maand gelanceerd'

Nieuws 'Honor 6X volgende maand gelanceerd'
Door ,

De Honor 6X komt binnenkort uit. Het is de opvolger van de Honor 5X, maar hij wordt voorlopig alleen in China gelanceerd. Dat betekent echter niet dat het toestel niet op termijn ook naar Nederland kan komen, net als zijn voorganger.

De Honor 6X staat op het punt gelanceerd te worden, als we de geruchten mogen geloven. Het toestel dook op bij de Chinese keuringsinstantie TENAA enkele weken geleden, en nu is een release van het toestel aanstaande. Dat wordt in ieder geval gesuggereerd door MTK, dat stelt dat het toestel op 18 oktober onthuld danwel op de markt gebracht wordt. Over de Honor 6X zijn nog geen specificaties bekend.

Bekende specificaties

We kunnen echter wel een boel opmaken uit de reeds uitgelekte foto's van het toestel, die elke fabrikant standaard bij een certificering in China moet inleveren. Zo valt uit die afbeeldingen op te maken dat de Honor 6X is voorzien van een strakke aluminium behuizing, vingerafdrukscanner én een dubbele camera op de achterkant.

Honor 6X TENAA

Over de andere specificaties gaan in ieder geval de nodige geruchten. Zo zou het rekenwerk worden gedaan door een Kirin 650 processor, zou er 32 GB opslagruimte aanwezig zijn en krijgt de batterij een capaciteit van meer dan 3000 mAh. Dat zou de Honor 6X in ieder geval meer dan een dag aan de gang moeten houden, bij voorkeur zelfs twee dagen of meer.

Release in Nederland

Als de Honor 6X een beetje hetzelfde release-patroon volgt als zijn directe voorganger, de Honor 5X, kunnen we begin volgend jaar ook van dit toestel genieten. De Honor 5X kwam uit in China eind 2015, en werd vervolgens in februari van dit jaar op de Nederlandse markt geïntroduceerd. Toen viel dat toestel vooral op door zijn strakke prijs/kwaliteitverhouding, iets waar de Honor 6X naar alle waarschijnlijkheid ook in zal uitblinken.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden