Vergelijk 3.306.905 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S8-release naar voren gehaald door Note 7'

Nieuws 'Galaxy S8-release naar voren gehaald door Note 7'
Door ,

Het Galaxy Note 7-euvel heeft geen goede resultaten opgeleverd voor Samsung. Om te compenseren hiervoor zou de firma overwegen de Galaxy S8 eerder uit te brengen dan normaal.

De Galaxy Note 7 heeft een ruige start gehad tot dusver. Vrijwel alle exemplaren van het toestel zijn teruggeroepen door Samsung doordat een ontwerpfout in de batterij er voor kan zorgen dat het toestel ontploft, wat natuurlijk gevaar oplevert voor gebruikers. Ondanks dat de terugroepactie voor gebruikers het beste is kost het Samsung klauwen met geld: de firma zou hierdoor een miljard dollar kwijt zijn.

Nu speculeren sommige experts dat Samsung door dit euvel gedwongen wordt om de Galaxy S8 eerder op de markt te brengen. Doordat er eigenlijk niet genoeg tijd is om de Note 7 opnieuw te kunnen gaan verkopen na de terugroepactie en het vertrouwen van consumenten terug te winnen zou het bedrijf volgens experts de Galaxy S8 eerder op de markt kunnen gaan brengen. Dit zou de beste optie zijn om zo snel mogelijk een nieuw, high-end toestel in de belangstelling te kunnen zetten dat wél een veilige reputatie heeft.

Samsung heeft officieel nog niets losgelaten over de kwestie, waardoor het op dit punt alleen nog maar giswerk is wat de firma gaat doen na het Note 7-probleem. Normaal gesproken wordt de nieuwe Galaxy S-smartphone op het Mobile World Congress in Barcelona gelanceerd dat in februari plaatsvindt, maar nu zouden we dus al eerder een Galaxy S8 kunnen zien. We zullen af moeten wachten tot Samsung een eigen aankondiging doet over zijn nieuwe smartphone, of tot het geruchtencircuit ons van nieuwe informatie voorziet.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden