Vergelijk 2.465.632 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Microsoft stopt met Lumia-smartphones'

Nieuws 'Microsoft stopt met Lumia-smartphones'
Door ,

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu lijkt het dan toch echt te gebeuren: Microsoft trekt de stekker uit zijn Lumia-programma. Voor Windows 10 Mobile verandert er echter weinig.

Microsoft nam een flinke tijd geleden de Lumia-naam over van Nokia en bracht onder deze naam Windows-smartphones uit. Eind vorig jaar bracht de firma de laatste vlaggenschepen onder deze naam uit, de Lumia 950 en Lumia 950 XL. Dit jaar werd alleen de Lumia 650 uitgebracht, die destijds volgens geruchten als 'laatste Lumia' werd bestempeld.

Andere nadruk

Nu lijkt het er sterk op dat Microsoft inderdaad gaat stoppen met de Lumia-lijn aan smartphones. Dat betekent niet dat Microsoft zal stoppen met Windows 10 Mobile: er zal alleen een verschuiving plaatsvinden van hardware naar software, waarbij de nadruk vooral op ondersteunen van andere fabrikanten komt te liggen. Windows 10 Mobile zal verder worden doorontwikkeld terwijl andere bedrijven toestellen maken. Microsoft zou nog wel aan een zogeheten Surface Phone werken, maar deze wordt pas volgend jaar verwacht.

Windows 10 Mobile-gebruikers met een Lumia-smartphone hoeven voor hun eigen toestel in ieder geval niet te vrezen: de firma heeft beloofd deze te blijven ondersteunen met updates. Het zal ons in ieder geval benieuwen wat Microsoft kan presteren op de lange termijn met zijn nieuwe strategie, want het marktaandeel van Windows 10 Mobile ligt nog altijd fors lager dan dat van zijn concurrenten.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden