Vergelijk 3.032.669 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Galaxy S8 komt met dubbele camera'

Nieuws 'Galaxy S8 komt met dubbele camera'
Door ,

De Samsung Galaxy S8 komt met een dubbele camera op de achterkant. Dat is althans het gerucht. Samsung zou zowel een eigen sensor als een Sony-sensor gebruiken in de S8. Aan de voorkant komt een betere selfiecamera, alsook een irisscanner.

Nu de Galaxy Note 7 net op de markt is gekomen, begint de geruchtenmolen voor de volgende Samsung-smartphone weer te draaien. In dit geval is dat natuurlijk de Samsung Galaxy S8, en de geruchten over dat toestel komen ditmaal van het Chinese sociale netwerk Weibo. Daar wordt namelijk gewag gemaakt van een Galaxy S8 met een dubbele camera. Waar de ene de bekende 12 megapixel sensor van Samsung zou zijn, zou de tweede een 13 megapixel sensor van Sony bevatten.

Dubbele camera's aan beide kanten

Dat is natuurlijk een opmerkelijke camera-structuur. Het grote voordeel van zo'n opstelling is dat het toestel die beide camera's tezamen en apart kan gebruiken, en in theorie de beste eigenschappen van beide sensoren op die manier kan combineren. Het is echter vooralsnog speculatie, dus neem dit gerucht met een korreltje zout. Heel onwaarschijnlijk achten we het overigens niet, zeker nu Apple van plan is eenzelfde constructie te introduceren op de iPhone 7 Plus.

Aan de voorkant van de Galaxy S8 zouden overigens ook twee camera's zitten, maar dan met een ander doel. De ene camera zou met een resolutie van 8 megapixel bedoeld zijn voor de selfies en het videobellen. De tweede camera zou uitsluitend bedoeld zijn als irisscanner en daarmee ook werken met infrarood. Een logische stap, aangezien de Galaxy Note 7 nu al over zo'n scanner beschikt.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden