Vergelijk 2.672.911 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Update naar Android 7.0 Nougat voor HTC-toestellen bekend

Nieuws Update naar Android 7.0 Nougat voor HTC-toestellen bekend
Door ,

Het is duidelijk welke toestellen van HTC een update krijgen naar Android 7.0 Nougat. Ook binnen welk tijdsframe dit gebeurt, is nu bekend. Er vallen ook een flink aantal toestellen buiten de update-bonanza van HTC.

Nu Android 7.0 Nougat eindelijk beschikbaar is voor een reeks Nexus-smartphones krijgen ook fabrikanten de uiteindelijke software binnen, waarmee ze zelf aan de slag kunnen. Op die manier kunnen ze beginnen met het ontwikkelen van hun eigen software-overlay, ook wel skins genoemd. Bij HTC is dat het alom bekende Sense, dat nu over de Nougat-layout moet worden geprogrammeerd. HTC heeft daarbij een indicatie per toestel gegeven voor hoe lang we ongeveer zullen moeten wachten.

Welke HTC-toestellen?

De HTC 10, HTC One M9 en HTC One A9 krijgen een update naar Android 7.0 Nougat. Dat staat nu in ieder geval als een paal boven water, maar mag niet echt een verrassing worden genoemd. Alledrie de toestellen kwamen zeer recent uit en het leek niet meer dan logisch dat er een update naar Google's meest recente software zou volgen. De momenten waarop we de updates kunnen verwachten verschilt overigens wel per toestel.

Zo krijgt de HTC 10 het nieuwe besturingssysteem in het vierde kwartaal van dit jaar. Vanaf oktober mogen we dus gaan hopen op die mooie melding, dat er een update beschikbaar is. Pas daarna zullen de andere toestellen worden geüpdatetet. Overigens is het ook handig te vermelden dat de toestellen die los zijn verkocht (dus niet via een provider) eerder een update krijgen dan die via een provider.

De vijf beste nieuwe features van Android Nougat

De vijf beste nieuwe features van Android Nougat

30 aug 2016 - Android 7.0 Nougat is de nieuwste versie van Android en brengt veel nieuwe verbeteringen naar Googles mobiele besturingssysteem. In dit artikel bespreken we de vijf beste nieuwe features, zowel zichtbaar als onzichtbaar.

Android 7.0 Nougat HTC update

Het uitbrengen van lijstjes met toestellen die een update krijgen is altijd een harde confrontatie met de werkelijkheid voor bezitters van toestellen die niet op de lijst staan. Zo krijgt de HTC One M8 geen update, alsook de zeer recent uitgebrachte HTC Desire 628. Dat toestel loopt zelfs nog op Android 5.1 Lollipop. Ook de HTC One M9 Prime Camera Edition-bezitters vallen buiten de boot. Dat is misschien niet verrassend, maar wel een beetje zuur.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden