Vergelijk 2.843.621 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Google begint met uitrol Android 7.0 Nougat

Nieuws Google begint met uitrol Android 7.0 Nougat
Door ,

Het is officieel. Google is begonnen met de uitrol van de Android 7.0 Nougat-update naar een drietal Nexus-toestellen. Daarmee zijn dat de eerste smartphones die gebruik kunnen maken van de nieuwe Nougat-functies.

Het is eindelijk zover. Bezitters van een Nexus 6P, Nexus 5X en Nexus 6 kunnen sinds gisteravond de nieuwste versie van Android op hun toestel downloaden, precies volgens de geruchten. Daarmee zijn het zoals gebruikelijk de Nexus-toestellen die als eerste kunnen beschikken over de nieuwe Android-software. Google kondigt verder aan dat het eerste niet-Nexustoestel dat Android 7.0 Nougat krijgt, de LG V20 is. Dat toestel wordt op 6 september aangekondigd door LG.

Veel kleine verbeteringen

Bezitters van oudere Nexus-toestellen zoals de Nexus 5 en de Nexus 7 krijgen helaas niet direct een update. Dat is jammer, want dat betekent dat die toestellen niet gebruik kunnen maken van de sloot aan nieuwe functies. Zo voegt Nougat een splitscreenmodus toe aan Android en zijn updates vanaf deze versie volautomatisch. Ook is het systeem voor notificaties wat bijgeschaafd.

Zo kan je sneller berichten beantwoorden, door een reply in de notificatiebalk te typen. Ook is de accubesparingsmodus verbeterd en zit er ondersteuning voor virtual reality ingebouwd. Het menu voor de instellingen is aangepakt en er zijn meer emoji. Nogal wat kleine verbeteringen dus, die erop gericht zijn het gebruiksgemak te vergroten. Daarmee wordt Android 7.0 Nougat vooral een efficiënter systeem, ook al verandert er cosmetisch gezien weinig.

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden