Vergelijk 3.033.697 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Lenovo gaat Microsoft-apps op Androids zetten

Nieuws Lenovo gaat Microsoft-apps op Androids zetten
Door ,

Lenovo heeft een deal gesloten met Microsoft. Standaard-apps zoals OneDrive en Microsoft Office komen standaard op de toestellen van Lenovo te staan. Welke toestellen van Lenovo als eerste aan de beurt zijn is nog niet duidelijk.

In een aankondiging van Microsoft blijkt dat het software-bedrijf uit Redmond een deal met Lenovo heeft gesloten. Android-toestellen van Lenovo zullen voortaan standaard worden uitgerust met apps als Microsoft Office, OneDrive en Skype. Lenovo is overigens niet de eerste die zo'n overeenkomst met Microsoft sluit. Onder andere Samsung, LG, Sony en Xiaomi gingen Lenovo al voor.

Ook Motorola?

Lenovo heeft zelf niet heel veel smartphones onder zijn eigen naam uitgebracht in Nederland. Op het moment is alleen de Lenovo K5 op de Nederlandse markt beschikbaar. Het meeste van deze nieuwe overeenkomst gaan we dan ook terugzien bij Motorola, het submerk van Lenovo dat het enige tijd geleden overnam van Google. Het lijkt waarschijnlijk dat ook toestellen onder deze naam de Microsoft-apps voorgeïnstalleerd krijgen.

We zeggen 'waarschijnlijk', want de precieze inhoud van de deal is niet bekend. We weten dus niet of Lenovo al zijn toestellen gaat voorzien van de Microsoft-apps, of dit met terugwerkende kracht voor bestaande modellen gebeurt (niet waarschijnlijk) of welk toestel als eerste voorzien zal zijn van de nieuwste standaard-apps.

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden