Vergelijk 2.876.600 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

'Huawei Mate 9 krijgt snelladen met SuperCharge'

Nieuws 'Huawei Mate 9 krijgt snelladen met SuperCharge'
Door ,

Huawei liet vorig jaar al een prototype zien van technologie om sneller smartphones op te kunnen laden. Nu heeft de firma in de EU een merknaam aangevraagd voor de techniek, die we al snel op nieuwe smartphones terug zouden kunnen zien.

In november vorig jaar toonde Huawei al een versie van zijn snellaadtechniek, waarbij een accu van zo'n 3000 mAh tot bijna de helft werd opgeladen in 5 minuten. Dit is fors sneller dan wat we nu tot onze beschikking hebben op toestellen als de Sony Xperia X of de LG G5, die zelfs met hun snelladers dit tempo niet bij kunnen benen. Bovendien zou Huawei's methode geen negatief effect hebben op de accu van smartphones, iets wat huidige snelladers in sommige gevallen wel kunnen hebben doordat er relatief veel warmte vrijkomt.

Nu heeft Huawei een handelsmerk aangevraagd op de merknaam SuperCharge in de EU. Het aanvragen van een handelsmerk betekent vaak dat iets commercieel ingezet gaat worden, wat zou kunnen betekenen dat we op Huawei's volgende smartphone de nieuwe snellaadtechniek in actie zullen zien. Zo zou de Huawei Mate 9, het volgende vlaggenschip van de firma, al uitgerust kunnen zijn met SuperCharge. 

Huawei SuperCharge

Over de Huawei Mate 9 weten we momenteel nog maar weinig, al leek het er op dat het toestel eerder deze week opdook in een benchmark. We zullen dus nog even af moeten wachten tot we meer kunnen zeggen over Huawei's plannen voor zijn aankomende vlaggenschip. Later deze maand gaat de IFA 2016 van start in Berlijn, waar we mogelijk meer informatie krijgen over nieuwe Huawei-toestellen. 

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden