Vergelijk 3.064.782 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG registreert patent voor ultrabrede smartphones

Nieuws LG registreert patent voor ultrabrede smartphones
Door ,

Smartphones hebben tot dusver altijd een beeldverhouding van een breedbeeldtelevisie gehad. Nu blijkt uit een patentaanvraag van LG dat er wellicht telefoons met een ultrabreed scherm aan zitten te komen.

Doorgaans zie je op computerbeeldschermen, smartphones en televisies de standaard breedbeeldverhouding van 16:9 terug. Films die je in de bioscoop ziet of sommige speciale computerschermen hebben vaak een bredere verhouding van 21:9, wat wil zeggen dat je meer ruimte in de breedte van het scherm hebt ten opzichte van breedbeeld. Dit wordt ook wel ultrawide of ultrabreed genoemd.

Breder beeld

Nu blijkt uit een patentaanvraag van LG in de Verenigde Staten dat de firma wellicht ultrabrede schermen voor smartphones in de maak heeft. Het patent voor 'Ultrawide Mobile+', dat beschreven wordt als een display voor smartphones, zou kunnen betekenen dat opvolgers van de LG G5 een 'langer' scherm krijgen met een ultrabrede verhouding. Dit hoeft overigens niet te betekenen dat LG zelf deze toestellen zal maken: de firma produceert namelijk ook schermen voor andere fabrikanten.

LG Ultrawide Mobile+

LG heeft in Zuid-Korea ook nog eens een patentaanvraag gedaan voor de 10-inch variant van zijn G Pad III-tablet. We wisten al dat er een versie van 8 inch groot aan zat te komen, maar nu lijkt het bevestigd te zijn dat er ook een grotere versie van de tablet op de markt zal verschijnen. De precieze specificaties van de 10 inch variant zijn nog niet bekend, maar dat we dezelfde Snapdragon 617 onder de motorkap zien lijkt voor de hand te liggen. 

Of LG's patenten voor ultrabrede mobiele technologie zullen resulteren in toestellen die deze beeldverhouding omvatten is moeilijk te voorspellen. Een ultrabreed scherm zal smartphones vooral langer maken zonder extra breedte toe te voegen. Het zal ons dan ook benieuwen of er een fabrikant komt die een smartphone met een ultrabreed scherm kan produceren die goed vorm geeft aan een ultrabreed scherm.

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden