Vergelijk 3.578.019 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Samsung brengt veiligheidsupdate uit voor Galaxy S6-serie

Nieuws Samsung brengt veiligheidsupdate uit voor Galaxy S6-serie
Door ,

Iedere maand brengen een aantal Android-fabrikanten veiligheidsupdates uit voor hun toestellen om te zorgen dat gebruikers beschermd zijn tegen lekken. Nu heeft Samsung de update voor juli uitgebracht voor de Galaxy S6-serie.

Sinds vorig jaar het Stagefright-lek in Android werd ontdekt maakt Google op maandelijkse basis veiligheidsupdates beschikbaar voor zijn besturingssysteem. Veel fabrikanten brengen deze updates dan op hun beurt weer uit voor hun eigen toestellen, in combinatie met kleine fixes voor hun eigen software. Samsung doet dit doorgaans maandelijks voor een aantal vlaggenschepen, waaronder de Galaxy S6- en S7-series, met af en toe een grote update voor een ouder toestel.

Voor deze eerste reeks aan toestellen heeft de Koreaanse firma nu de maandelijkse veiligheidsupdate beschikbaar gesteld. Gebruikers van de Galaxy S6, S6 Edge en S6 Edge Plus zullen de update binnenkort op hun toestel zien verschijnen. De nieuwe firmware lost alle problemen op die Google aangedragen heeft in zijn juli-update, terwijl er ook een reeks aan Samsung-problemen zijn verholpen. Er zijn geen nieuwe features toegevoegd: de update is puur onder de motorkap bezig.

De update zal binnenkort beschikbaar zijn voor gebruikers van de eerder genoemde Galaxy S6-serie. Als je niet kunt wachten kun je altijd naar updates zoeken via de Instellingen-app, hoewel je telefoon je automatisch op de hoogte stelt zodra de update voor je klaar staat. 

(via)

Praat mee over dit artikel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden