Vergelijk 2.717.337 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

LG: verkoopresultaten G5 vallen tegen

Nieuws LG: verkoopresultaten G5 vallen tegen
Door ,

LG's vlaggenschip, de LG G5, gaat minder hard over de toonbank dan de firma verwachtte. Om deze reden heeft het Koreaanse bedrijf de verkoopverwachtingen voor de smartphonedivisie bijgesteld.

De LG G5 is het nieuwste vlaggenschip van de Koreaanse firma en heeft een aantal unieke eigenschappen aan boord. Zo kun je de batterij van het toestel verwisselen en kun je een aantal modules op het toestel aansluiten die nieuwe functionaliteit toevoegen. Daarnaast heeft de G5 twee camera's aan de achterkant: een groothoeklens en een traditionele camera, die bovendien aardige plaatjes kan schieten.

Deze 'revolutionaire' functies zijn tot dusver niet genoeg gebleken om het toestel een doorslaand verkoopsucces te maken. LG hoopte om dit jaar zo'n 12 miljoen exemplaren van de G5 te verkopen, maar zal er waarschijnlijk maar zo'n 5,5 miljoen weten te slijten. Dit zal er dan ook toe leiden dat de firma wederom verlies lijdt op zijn mobiele divisie. In het tweede kwartaal van dit jaar bleek dan ook dat LG zo'n 110 miljoen dollar verloor op zijn smartphonedivisie, al is dit bedrag enkele tientallen miljoenen minder dan vorig jaar.

LG doet het in ieder geval niet zo slecht als HTC. Bij de Taiwanese firma wordt het nog spannend of een miljoen exemplaren van de HTC 10 over de toonbank zullen gaan, terwijl de Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge al tegen de dertig miljoen verkochte toestellen aan zitten. Het zal dus nog spannend worden of LG en HTC hun achterstand op de concurrentie kunnen inhalen.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerd toestel

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden