Vergelijk 2.473.888 mobiele telefoon aanbiedingen en vind de beste deal

Sony komt met een update om je accu langer goed te houden

Nieuws Sony komt met een update om je accu langer goed te houden
Door ,

De Xperia toestellen van Sony staan al bekend om hun erg goede accu's. Nu begint Sony een test om te te kijken of de toestellen misschien nog langer goed kunnen blijven door de accu anders op te laden.

Sony komt met een update voor de beta testers van de Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact welke er voor moet zorgen dat de accu van het toestel langer mee gaat. Als de test succesvol is dat zou je langer met het toestel kunnen doen en zou dus uitstellen hoe snel je een nieuw toestel aan zou moeten schaffen. De test moet er uieindelijk voor zorgen dat de kwaliteit van de accu langer goed blijft.

Hoe Sony er meer uit wil halen

Het is al langer bekend dat het niet het beste is voor je accu als deze steeds tot 100% wordt opgeladen. De update van Sony moet er voor zorgen dat je telefoon zal 'soft chargen' wat betekent dat het toestel zich niet volledig op zal laden, wat dus wel betekent dat je niet van een volledig opgeladen batterij kunt genieten. De optie voor dit 'soft chargen' zou wel op ieder moment uit te schakelen zijn, bijvoorbeeld als je de volgende dag lang weg bent kun je er dus voor kiezen om het toestel toch volledig op te laden.

Uiteindelijk zou je dus langer van het toestel moeten kunnen genieten. Ook is het zo dat de accu, en de accubesparingsopties, van Sony van dermate kwaliteit zijn dat je nog steeds makkelijk een volledige dag met de niet-volledig-opgeladen accu zou redden. De update komt binnenkort vanzelf beschikbaar voor de gebruikers die ingeschreven staan voor het test programma van Sony. Naast de 'soft charge' worden er ook wat bugs uit het besturingsprogramma gehaald.

(via)

Praat mee over dit artikel

Gerelateerde toestellen

De 5 populairste smartphones

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de GSMinfo.nl nieuwsbrief en ontvang iedere week het laatste nieuws over smartphones en de beste aanbiedingen.

Nieuwstip insturen

Heb je een tip of suggestie voor de redactie van GSMinfo.nl? Laat dit dan aan ons weten.

Om GSMinfo.nl goed te laten functioneren, maken wij gebruik van cookies. Lees ons Cookiebeleid.

Feedback verzenden